Curacao.nu | Nederland houdt vast aan eisen voor steun aan Caribische eilanden

Persbureau Curacao

Volgens Rutte is Nederland al coulant en gaat Den Haag door met helpen.

Den Haag – Het kabinet houdt vast aan de gestelde voorwaarden voor financiële steun aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in reactie op de oproep van prominente Curacaoënaars en Nederlanders om coulant te zijn.

Volgens Rutte is Nederland dat al en gaat Den Haag door met helpen. De voorwaarden zijn volgens Rutte nodig om het eiland op lange termijn weer economisch gezond te maken.

Bron: Curacao.nu

10 Reacties op “Curacao.nu | Nederland houdt vast aan eisen voor steun aan Caribische eilanden

 1. Los van alle corruptie zijn het altijd de armste en kwetsbaarste mensen die het hardst getroffen worden als Nederland weer eens dwangmaatregelen oplegt. Het is net zoals met de inkomensnivellering via de belastingen in Nederland; gebleken is dat de rijken rijker worden en de armen armer.

 2. Joep Meloen

  @ Charles Dijker,

  So for you it is completely acceptable that one part of the citizens of Curacao have zero income and the other part has a full salary ?
  That is the current situation at this point. The lowering of the salaries of the part of the population which still has a salary is normal and should already have been accomplished. This government however is dragging its feet and even dares to state that 3,6 days of leave equals 13 % of the required 25 % spending cut.

  Reality here is that this government, Ruggenaath, does not give a SH*T if people have nothing to eat or drink. For them the only important part is to remain in power and to get a full salary.
  That needs to be stopped, the people who have no income at this moment should receive a basic salary (perhaps 1000 NAF per month) and in order to accomplish this, the spenditures of the government need to be lowered. If Ruggenaath wants to bypass the lower income ? Fine, then the people with the higher income in the government will have to reduce their salaries with 15 or 20 %.

 3. Charles Dijker

  Under normal circumstances I would be all for being strict. These are *NOT* normal circumstances, there is a GLOBAL PANDEMIC raging in the Americas, Europe, Asia, etc. This is a Biblical Event if you will. Yes, attach requirements for how the money should be spent, send Inspectors General down to verify in real time that the money is spent properly, but don’t abuse the COVID-19 situation to put a gun to their heads to force draconian cuts now in the name of “reforms”. I’m sorry I don’t buy Rutte’s story#

 4. “Het kabinet houdt vast aan de gestelde voorwaarden voor financiële steun aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in reactie op de oproep van prominente Curacaoënaars en Nederlanders om coulant te zijn.”

  Gelijk heeft Rutte. Het is immers een nutteloze zaak om miljarden te gooien in een bodemloze put van corruptie, die niet benut wordt door de regering op Curacao om resultaten te behalen die op de lange termijn moeten leiden tot een stabiele economie en samenleving.

  Als regeerders op Curacao niet alleen om hun persoonlijke belangen gaven, zouden ze de hulp , steun en expertise uit Nederland met open armen ontvangen om zo van het eiland en haar toekomst een succes te maken.

  Het is overduidelijk met de felle reactie van regering Curacao, St. Maarten dat verantwoordelijkheidsbesef ontgaat aan de politici op desbtreffende eilanden.

  Voor hun gaat het enkel en alleen maar om : eigenbelang, poretefeuille vullen en rey of reina di tumba spelen. Very simple, uninspiring and clueless beings.

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 6. De tijd van feesten is nu definitief voorbij. We moeten van zero een goed salarishuis neerzetten met realistische beloningen en daar competente ambtenaren bij zoeken. Alle andere scrap per direct definitief afdanken. Dat, samen met het daadwerkelijk innen van belastingen zal enorm veel ruimte opleveren. De enige vraag is of er op deze rots uberhaupt nog wel competentie te vinden is. Die mensen zijn al jaren geleden het eiland af gejaagd.

 7. observator

  Men kan zich afragen of de zgn. ‘prominenten; niets beters te doen hebben dan tendentieuze informatie te verspreiden. Ik mis een oproep van deze ‘prominenten’ aan de relschoppers, plunderaars en brandstichters om te stoppen met hun abjecte acties, zelfs een afkeuring kon er niet vanaf.

 8. Er zijn een hoop toevallig heden.
  Net voor de prestatie termijn voor beoordelingen nieuwe hulp.
  Zonde waarschuwing democratie uit een drijven.
  Brandstichtingen door criminele bendes.
  Zie ze als niet verbonden of conect the dot’s.
  Als je de “toevallig heden” in verband brengt wat is dan de conclusie?
  Er zijn er die het zien als een poging tot staatsgreep.
  Dan is dat wel een zielige poging geweest.
  Ik zie opzet, alleen het forti hek had het moeten houden. De rest is goed uitgepakt.
  De regering komt er mee weg dat zij de titel fatsoenlijk bestuur krijgen. De zwijgende meerderheid, is verder het zwijgen op gelegd. En de hulp is zo goed als binnen zonder dat de elite gebloed heeft.
  Dit recept kunnen we nog een paar keer zien. Tot dat Nederland door heeft dat de regering een hoop is maar zeker niet fatsoenlijk.

 9. Curacao Independiente

  Nou ik vind het best verdacht dat er juist vorige week de uit de hand gelopen protest is begonnen, zijnde dat aan de einde van deze week Nederland besluit moet nemen hoe verder met toezegging van lening aan Curaçao en aan de andere eilanden. Het blijft mij verbazen dat zovelen nog zijn blijven steken met slechte gewoontes van land Ned. Ant., dat Nederland verplicht is om het op te lossen. Het is om ons te schamen dat een nep 30 mei protest wordt opgezet om te kijken hoe ver we Nederland kunnen krijgen. Toerisme, raffinaderij, heeft blijkt gegeven dat ze niet genoeg zijn als bron van inkomsten. Jammer dat door de slechte onderhoudsstaat van Bullenbaai nu alleen gedeeltelijk gebruikt kan worden. Maar ja wat is er gebeurd met rest van de sectoren (scheepvaart reparatie, bouw, landbouw, ultiliteit, financiel, fabrieken, ziekenhuizen, export, universiteiten, enz. ) die Curaçao draaiende kunnen houden of liggen die opeens stil? Kunnen wij Curacaoënaars niet kijken wat wel goed gaat en daarop verder opbouwen inplaats bij een Nederland te blijven bedelen? Toerisme kan zeker blijven maar bij (tijdelijk) wegvallen, kan het niet zo zijn dat opeens al de andere niet meer kan of opgepakt kan worden om door te kunnen gaan.

 10. Terecht dat Nederland vast houdt aan de eisen voor steun, doen ze dat niet dan komt het er weer zoals gebruikelijk op neer dat er een zak geld naar binnen wordt gedonderd, iedereen hier lacht zich weer kapot en we gaan weer over tot de orde van de graaiende dag. Meer dan 50 jaar zelfbestuur en een poging van bijna 10 jaar om “Land” te willen zijn bewijzen dat zo langzamerhand wel. Het geld verdwijnt hier dan gewoon en de rotte structuur blijft en vrolijk feestend gaan we door naar het volgend rampscenario.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *