32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 16:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Tot 1 november de tijd om salarissen ministers goed te regelen

Persbureau Curacao

Dat is duidelijk geworden in de aanloop naar de Rijksministerraad vandaag in Den Haag | Persbureau Curacao

Willemstad – De Curaçaose regering heeft tot 1 november de tijd om de bezuinigingen op de salarissen van ministers en Statenleden wettelijk te regelen.

Dat is duidelijk geworden in de aanloop naar de Rijksministerraad vandaag in Den Haag. Het besluit tot aanpassing van de arbeidsvoorwaarden is weliswaar genomen door de regering Rhuggenaath, maar de Staatsregeling vereist dat dat gedaan wordt bij wet.

- Advertentie -

Volgens Forti is er een ontwerplandsverordening in de maak, die zo snel mogelijk naar de Raad van Advies moet en daarna naar het parlement.

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. “De Raad van Advies moet en daarna naar het parlement”, zowel de raad van advies als het parlement bestaat uit alleen “ja” knikkers dus het is het kabinet dat bepaald welke kant de wind waait.

  Het parlement, het parlement dat is een big joke, de meesten zijn niet eens geschikt om schoonmaker te zijn.

  De regering loopt al maanden aan de hand van een gestoorde epidiomoloog die ons wijs heeft gemaakt dat hij de curve gaat crushen, allemaal grootspraak.

  De laatste dagen neemt het aantal besmettingen exponentieel toe en waar blijft het parlement? De achterlijke randdebielen hebben een nieuw woord bij geleerd “autonomie”.

  Trouwens waar blijft de epidiomoloog nu dat elke dag nieuwe corona brandhaarden bijkomen, is hij in geen weg of wegen te bekennen.

  Het parlement is er om de regering zogenaamd te controleren, de regering weet met de uitbraak van het virus geen raad en heeft besloten om niets te doen dus het virus wat potentieel dodelijk is blijft zich onder de bevolking versrpeiden.

  Waar blijft het fucking parlement? Wanneer beginnen ze zich af te vragen of we deze epidiomoloog wel op zijn blauwe ogen moeten blijven geloven?

 2. Ruggenaath en zijn maten zijn de afgelopen maanden dermate onbetrouwbaar gebleken dat het niet te verwachten is dat zij een landverordening redigeren die bewerkstelligd dat simpel 25% van het bruto salaris wordt gekort. Datzelfde geldt voor de ambtenarensalarissen.
  Beter is het vooruitlopend op deze weigerachtige houding een een RMR besluit te nemen dat aansluit op de adviezen van de SER. Geduldig blijven luisteren naar deze bende. Geen milimeter afwihken van datgene wat goed is voor Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -