Curacao.nu | Tot 1 november de tijd om salarissen ministers goed te regelen

Persbureau Curacao

Dat is duidelijk geworden in de aanloop naar de Rijksministerraad vandaag in Den Haag | Persbureau Curacao

Willemstad – De Curaçaose regering heeft tot 1 november de tijd om de bezuinigingen op de salarissen van ministers en Statenleden wettelijk te regelen.

Dat is duidelijk geworden in de aanloop naar de Rijksministerraad vandaag in Den Haag. Het besluit tot aanpassing van de arbeidsvoorwaarden is weliswaar genomen door de regering Rhuggenaath, maar de Staatsregeling vereist dat dat gedaan wordt bij wet.

Volgens Forti is er een ontwerplandsverordening in de maak, die zo snel mogelijk naar de Raad van Advies moet en daarna naar het parlement.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Tot 1 november de tijd om salarissen ministers goed te regelen

 1. “De Raad van Advies moet en daarna naar het parlement”, zowel de raad van advies als het parlement bestaat uit alleen “ja” knikkers dus het is het kabinet dat bepaald welke kant de wind waait.

  Het parlement, het parlement dat is een big joke, de meesten zijn niet eens geschikt om schoonmaker te zijn.

  De regering loopt al maanden aan de hand van een gestoorde epidiomoloog die ons wijs heeft gemaakt dat hij de curve gaat crushen, allemaal grootspraak.

  De laatste dagen neemt het aantal besmettingen exponentieel toe en waar blijft het parlement? De achterlijke randdebielen hebben een nieuw woord bij geleerd “autonomie”.

  Trouwens waar blijft de epidiomoloog nu dat elke dag nieuwe corona brandhaarden bijkomen, is hij in geen weg of wegen te bekennen.

  Het parlement is er om de regering zogenaamd te controleren, de regering weet met de uitbraak van het virus geen raad en heeft besloten om niets te doen dus het virus wat potentieel dodelijk is blijft zich onder de bevolking versrpeiden.

  Waar blijft het fucking parlement? Wanneer beginnen ze zich af te vragen of we deze epidiomoloog wel op zijn blauwe ogen moeten blijven geloven?

 2. Piet Heniger

  Ruggenaath en zijn maten zijn de afgelopen maanden dermate onbetrouwbaar gebleken dat het niet te verwachten is dat zij een landverordening redigeren die bewerkstelligd dat simpel 25% van het bruto salaris wordt gekort. Datzelfde geldt voor de ambtenarensalarissen.
  Beter is het vooruitlopend op deze weigerachtige houding een een RMR besluit te nemen dat aansluit op de adviezen van de SER. Geduldig blijven luisteren naar deze bende. Geen milimeter afwihken van datgene wat goed is voor Curacao.

 3. Als de Feeks van Forti, mafiameid Stella van Rijn, erbij betrokken is kun je het vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *