30 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | St. Franciscus College heeft ‘nieuw’ meubilair

HomeMediaCuracao.nu | St. Franciscus College heeft 'nieuw' meubilair

Persbureau Curacao

Ook boeken voor de Havo/Vwo van het Maria Immucilata Lyceum (MIL)

Het St. Franciscus College heeft nieuw schoolmeubilair. Een lichtpuntje volgens Stichting Help De Schoolkinderen van Curaçao, in deze moeilijke covid-19 crisis.

De meubels bestonden uit 146 leerlingstoelen, 90 leerlingentafels, kasten, wand verfborden en krukken. Ook zat er lesmateriaal in de container.

De meubels zijn een gift van de scholen De Klarinet uit Lisse en St. Hubertusschool uit Roermond.

Transportkosten

De transportkosten van deze container zijn gesponsord door Stichting Samen Doen en Komafra (Komishon di Mayor Franciscus College). Stichting Samen Doen heette vroeger Ayudo Sosial en was ook bekend als de Boekenbank.

Die verkoopt goederen (meestal tweedehands) en met het geld dat zij genereren kopen ze boeken en ander materiaal voor de scholen. Nu hebben zij geld beschikbaar gesteld om een container uit Nederland te bekostigen.

In de container zaten ook boeken voor de Havo/Vwo van het Maria Immucilata Lyceum (MIL).

Bron: Curacao.nu

10 reacties

 1. “Onder het motto: donaties van onze landsmensen voor onze landskinderen.

  Door bv een donatie aan de directeuren Jardim & Lasten van de Centrale Bank te vragen, als ze zoveel aan salarissen en bonussen én gratis studieverlof in het buitenland kunnen betalen , zal er ook vast financiele ruimte zijn om structureel wat voor de scholen en educatie van de eigen landskinderen te regelen..”
  Wij zouden ook Reinald Curiel eens kunnen vragen minder vaak de Rotary happy hours bij te wonen, van dat geld zou je al best veel schoolspullen kunnen kopen

 2. Maakt het echt uit waar het schoolmeubulair vandaan komt?

  Eindresultaat is dat schoolkinderen weer het vruchtgenot hebben om op deugdelijk en relatief goed meubulair onderwijs te genieten.

  Ik ben blij met de donatie van scholen uit Nederland, die bijspringen daar waar onze eigen ministers en gezagsdragers onze schoolkinderen “vergeten”, …

  een gegeven paard kijk je immers niet in de bek.

  We kunnen natuurlijk, als we zo veel problemen hebben met afdankertjes van Nederland ook lokaal voor de scholen zorgen, en zo meer gestalte geven aan onze autonomie.

  Onder het motto: donaties van onze landsmensen voor onze landskinderen.

  Door bv een donatie aan de directeuren Jardim & Lasten van de Centrale Bank te vragen, als ze zoveel aan salarissen en bonussen én gratis studieverlof in het buitenland kunnen betalen , zal er ook vast financiele ruimte zijn om structureel wat voor de scholen en educatie van de eigen landskinderen te regelen..

  Of bij de parlementariers aankloppen en vragen of ze het geld dat ze uitsparen omdat ze nu niet naar de verkeersbeurs kunnen, te doneren aan doelen die een beter onderwijs bevorderen. Komt het toch nog goed terecht, dat belastinggeld

 3. @Trots op Curaçao
  Het is niet gezegd dat Nederlandse scholen lukraak nieuw schoolmeubilair aanschaffen. Ik weet wel dat in de zogenoemde krimpgebieden (o.a. Zeeland en zo zijn er meer) scholen ook massaal de deuren sluiten. Grote kans dus dat dit meubilair van die gebieden afkomstig is. Anderzijds is het ook zo dat sommige scholen weer een voorkeur hebben voor 2e hands meubilair.

  Het is voor mij volstrekt onduidelijk of schoolmeubilair überhaupt nog in Nederland gemaakt wordt. Lijkt mij qua productiekosten erg kostbaar, maar zou kunnen. Anderszijds zal het mij niet verbazen als het “made in China” is. Waarom zou Nederland ervoor moeten zorgen dat er een fabriek op Curaçao, als autonoom land, gevestigd wordt? Waar blijft de eigen verantwoordelijkheid? Waarom begin jij er niet een als je over zulke creatieve ideeën en talenten beschikt? Wat let je?

  Tot slot. Valt mij trouwens vies tegen dat jij, die zich trots op Curaçao noemt, Curaçao als onderontwikkeld land kwalificeert. Dat vind ik pas kwalijk. Nogmaals een pluimpje voor al degenen die niet langs de kant staan te klagen, maar stappen ondernemen om dit voor elkaar te krijgen.

 4. @William

  De reactie van ericlapas is zeker niet juichend te noemen, maar er zit wel iets in.
  Je kunt mensen ook tot afhankelijkheid vertroetelen.
  Ik kan niet beoordelen of ericlapas niets voor een ander doet, maar mogelijk wel en hangt dat dan schijnbaar niet aan de grote klok. Ik vind het nogal een beschuldiging.

 5. Het niveau gaat wel omlaag zegt lapas niet; dat door de giften er meer geld uit het budget scholing overblijft dat dan naar de bestuurders kan vloeien. Of als het budget besteed was op de manier dat het bedoeld was deze giften niet nodig waren geweest. En dat ook door de giften het corrupte systeem in stand blijft?

 6. Overigens hebben wij recent te horen gekregen dat we 19 computers inkl monitor, van 2 jaar oud gedoneerd krijgen. Zodra alles weer back to normal is kan het verscheept worden.
  Een goede bestemming hebben we al en kunnen verschillende kindertehuizen blij maken.
  Maar dat zal ook wel onder de Clapas noemer van ‘behoud ellende’ etc’ zijn.

 7. OMG wat een ongelooflijke stupide reactie van @@Clapas. Erger dan de ergste azijnpisser. Zelf heb je en doe niets voor niemand maar altijd op alles kritiek hebben is schijnbaar een vorm van ontlading.
  Ik denk toch dat er iets goed mis is in jouw bovenkamer, heel erg mis zelfs!!

 8. @fox. Ook ik ga er vanuit dat de scholen en hun leerlingen heel blij zijn met deze giften.

  Ik zet er wel een kanttekening bij. Als je het hebt over ‘nieuw is geen alternatief’, waarom kopen de Nederlandse scholen dan nieuw meubilair? Omdat de oude troep niet goed genoeg is voor de verwende Nederlandse billetjes? En dan is die oude troep, die ineens nog jaren mee kan?, ineens wel goed genoeg om naar een onderontwikkeld eiland te sturen?
  Waarom kopen de Nederlandse scholen dan geen meubilair op dat onderontwikkeld eiland. Dan ontstaat er een vraag en die vraag kan ingevuld worden door hier een fabriek op te zetten. Wat dan gebeurd is dat ook hier lokalen aan het werk kunnen.
  Scholen hier zullen nooit nieuwe meubilair kunnen kopen, maar als de fabriek eenmaal een afzet gebied heeft in Nederland en evt omringende landen dan kunnen de meubelen voor de lokale scholen misschien wel binnen het budget komen.
  Al die vrijwilligers en organisaties die zich richten om schoolmeubilair hier naar het eiland te brengen, moeten zich eens flink achter de oren krabbelen. Misschien zijn zij de aangewezen personen om hier een fabriek op te zetten.
  Kom niet met het argument dat ze hier niet werken…….

 9. @ericlapas
  Wat is toch telkens jouw probleem met/ bezwaar tegen het ontvangen van goedbedoelde giften en zoals in dit geval hergebruik van bruikbare spullen? Is het gewoon domme trots, want anders kan ik mij jouw bezwaar totaal niet plaatsen.

  Wordt het niet eens tijd dat wij, als mensen eens wakker worden en ons eens moeten realiseren dat wij de aarde al flink schade hebben toegebracht. Dat wij moeten stoppen met het maar blijven produceren en weggooien. De afvalberg is nauwelijks nog weg te werken. Ophouden met dat “nieuw” het enige alternatief is.

  Wat mij betreft een pluimpje voor al die vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor deze manier van recycling. Ik ga er van uit dat de scholen en hun leerlingen vast heel blij zijn met deze giften.

 10. Dit is typisch een voorbeeld van wet van behoud van ellende, die achterlijke organisaties in Nederland houden door hun giften corruptie en misbruik van gemeenschappelijke middelen in stand.

  Zolang ze mismanagement blijven verdoezelen met hun giften blijven de ministers van onderwijs de wereld rond reizen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties