Curacao.nu | ‘Solidariteitsheffing Curaçao leidt tot welvaartsverlies’

Persbureau Curacao

De toezichthouder denkt dat de Curaçaose overheid in plaats van een heffing invoeren meer moet doen om de overheidsuitgaven te verlagen | Persbureau Curacao

Willemstad – De invoering van een solidariteitsheffing op Curaçao zal leiden tot welvaartsverlies en een grote krimp van de economie. Daarvoor waarschuwt de Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten in een advies over de invoering van een dergelijke heffing.

De bank vreest verdere toename van de werkloosheid op het eiland, stijging van de armoede en verslechtering van de overheidsfinanciën.

Minister van Financiën Kenneth Gijsbertha van Curaçao legde de ministerraad deze week een reeks maatregelen voor, waaronder een solidariteitsheffing voor modale en hogere inkomens. De heffing loopt op van 5 procent tot 10 procent. De raad heeft nog geen beslissing over de voorstellen genomen.

Volgens de centrale bank zal de solidariteitsheffing voor 2020 leiden tot een nog sterkere krimp van de economie dan al was voorspeld aan het begin van het jaar.

De toezichthouder denkt dat de Curaçaose overheid in plaats van een heffing invoeren meer moet doen om de overheidsuitgaven te verlagen.

Bron: Curacao.nu

14 Reacties op “Curacao.nu | ‘Solidariteitsheffing Curaçao leidt tot welvaartsverlies’

 1. Abraham Mossel

  Solider een begrip, ik kan er van mee praten, ik heb mee gemaakt in een moeilijke tijd van mijn bouw bedrijf 1975/1980 wat solider is, heb zelf alles in werk gesteld samen met het personeel om het bouwbedrijf 4 jaar lang boven water te houden, het is ons gelukt maar we hebben wel vier jaar een beetje aan loon moeten leveren, ik wil hier op de crim dat nog zien doen, zo niet gaan ze ????xxx . hoop dat de regering ….. doet en niet waar die aarslochen van een MFK. KndKut MEP op zitten te wachten. Mesnsen we gaan een partij op richten die gaat heten, P V O A 2020 / partij voor ons allen, hoop niet dat Gerrit de Raaf deze naam in pikt als hij los is gekomen over 3.7 jaar

 2. Knoek-koe

  Ik hoor @mevrouw Leila Lasten nog zeggen: ” Ik ben er om mijn eiland dienen!

  LOL , Het omgekeerde is waar: “Het eiland dient haar en ál haar familieleden zeer goed!

 3. Geen solidariteitsheffing leidt tot nog meer welvaartsverlies.

 4. Ze kunnen niet anders zeggen want hun salaris zou wel eens flink in de knel kunnen konen.
  Want laten we wel wezen gegraaid moet er worden nietwaar ‘Jardim’ Lasten cs.

 5. Shonfefe

  Het zou prettig zijn als men de reactie van de CB gaat begrijpen als zijnde een verwijzing /aanwijzing naar de overheid om het reeds jaren bestaande probleem van overbesteding en onnodige benoemingen van dorps idioten als adviseur gaat aanpakken en niet de private sector daarvoor laat opdraaien. Overigens meende ik altijd dat de Gijsbertha norm het aanstellen van familieleden en vriendjes was .Nooit begrepen dat hij daarmee het verlagen van extreme salarissen bedoelde.Zeker jaloers op Mevr. wever Croes op Aruba.

 6. Knoek-koe

  …”Helemaal eens met onze cbcs toppers: in deze barre tijden moet je de salarissen van onze toppers juist verhogen ipv verlagen om de economie aan te zwengelen”….

  LOL @Curaçao Revisited…..

 7. Curacao revisited

  Helemaal eens met onze cbcs toppers: in deze barre tijden moet je de salarissen van onze toppers juist verhogen ipv verlagen om de economie aan te zwengelen

 8. Just saying

  @ Trui: Salarissen zijn wel overheidsuitgaven maar niet alle overheidsuitgaven zijn salarissen. Denk aan huur van gebouwen, inzet van consultants, grote hoeveelheid overheidsstichtingen etc.

 9. @Ambulant: Aruba heeft geen sleutel van Hato hoor.

 10. @Trui zegt: “…En dat een solidariteitsheffing slecht is voor de economie had La Stiwz na 1 jaar kleuterschool al kunnen uitleggen aan Ambulant…”

  Maar of hij het dan ook begrepen had, betwijfel ik.

 11. Ambulant

  Hato openen voordat aruba dat doet.

 12. Dus korting op salarissen, Just Saying.

 13. Just Saying

  @Trui: het alternatief wordt door CBCS zelf aangedragen: snijden in de overheidsuitgaven.

 14. Het voorstel is 10% inhouden op salarissen boven de 129K per jaar (daaronder zijn de percentages lager)/

  Logisch dat de Centrale Bank, waar bijna iedereen meer dan 129 K verdient, tegen is.

  En dat een solidariteitsheffing slecht is voor de economie had La Stiwz na 1 jaar kleuterschool al kunnen uitleggen aan Ambulant.

  Er is echter geen alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *