Curacao.nu | Risico besmetting Nederlandse toerist klein

Persbureau Curacao

Uit Amerika is de kans van 25 besmettingen per 10.000 reizigers. Dat is te hoog, volgens Gerstenbluth | Extra

Willemstad – Het risico dat Curaçao loopt als het de grenzen opent voor Nederlandse toeristen is beheersbaar. Dat zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth.

Op basis van cijfers over coronabesmettingen gaat het om gemiddelde mogelijkheid van 1 à 2 besmette personen op 10.000 mensen uit Nederland.

Uit Amerika is de kans van 25 besmettingen per 10.000 reizigers. Dat is te hoog, volgens Gerstenbluth. De grenzen gaan op 1 juli weer open voor Nederlandse toeristen. Toeristen uit Amerika zijn nog niet welkom.

Bron: Curacao.nu

12 Reacties op “Curacao.nu | Risico besmetting Nederlandse toerist klein

 1. TUI moet kwart zomeraanbod schrappen

  Hoewel de grenzen opnieuw openen en hoewel touroperator TUI intussen kantoren kan heropenen, heeft de coronacrisis dramatische effecten op de reissector. Daarom schrapt TUI een kwart van het aanbod voor de zomer. Die reizen stonden al klaar, maar moeten nu toch worden.

  https://businessam.be/tui-moet-kwart-zomeraanbod-schrappen/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=afternoon_brief_griekenland_is_plots_een_veilige_investering_250_slimme_cameras_volgen_u_aan_de_kust_politici_kunnen_leren_van_artsen_en_wetenschappers&utm_term=2020-06-10

 2. ambulant

  Meloen,

  Ik zal het je nog een keer uitleggen.
  En probeer zelf ook eens iets op te zoeken en negeer AD Telegraaf en Facebook etc.
  Eerst kijk eens goed trond op de RIVM site.
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

  Positief getest zijn is niet hetzelfde als besmettelijk zijn of blijven.
  Kijk naar het aantal opnames. zit nu ronde de 5 per dag. Daar zit influenza ook tussen, Dat is altijd wel zo. Virussen zijn er altijd.. Dat is ook zo’n verkeerd begrepen iets. Ze komen terug omdat ze nooit helemaal weg zijn. En veranderen ok steeds een beetje.
  Pasen is voorbij er zijn grote bijeenkomsten geweest de scholen zijn open
  en er gebeurt verder helemaal niks.
  Alles blijft dalen. Nieuwe, opgenomen en ic.
  Er wordt veel meer getest dus dan ga je ook meer vinden maar met minder dan 170 is dat verwaarloosbaar te noemen.
  En dan komen we weer terug op testen. Postief testen zegt niks over besmettelijk zijn of ziek worden.
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen

  2 typen
  Met wattenstaafje slijm van je mond keel. noemen ze PCR / rna duurt wel even moet in een lab.
  Bloed noemen ze Serologisch / anti lichamen.

  Van beide testen is het probleem dat ze ook op andere dingen reageren en ook op oudere versies.
  Dus eigenlijk alleen als je echte ziek symptomen vertoond is het ook zinvol om echt te testen en dan met een PCR test… dus bij verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of als je plotseling niet goed meer ruikt of proeft dan kan je stellen dat er iets is.
  En dan is er ook kans op besmettingen.
  Maar dan nog moet je fotos maken en biopsies doen om echt zeker te zijn.
  Omdat de hele familie van long virusssen en aandoeningen dit kunnen doen.

  Je moet goed begrijpen dat met een bevolking die steeds ouder wordt en waarbij veel ziekten niet meer dodelijk zijn maar chronisch dat je een zeep bel creeerd.
  Dus mensen die vroeger al jaren geleden dood waren gaan blijven leven met een grote pillen per dag doos.
  Niks mis mee maar je moet wel begrijpen dat dan alles wat dat wankele evenwicht verstoord een issue is.

  Is Sars3 / covid nu zo nieuw. Nee dat is het niet.
  Bekend sinds 2003. Met een NL variant en al.
  Sars heeft nauwelijks effect op jongeren onder de 65. Deels doordat ze gewoon een betere afweer hebben en ook deels vanwege factoren zoals bepaalde herhaalde influenzavaccinaties en gebrek aan vitamine D die je kwetsbaarder maken en dat is dus meer bij ouderen. Vaccinaties zijn voor een breedspectrum aan virussen. En je kan dus ook naast covid ook andere influenza types hebben en mee besmet zijn. Maar als je maar 1 test en dat de hoofdoorzaak noemt tja… Dan lijkt het alsof de hele wereld plotseling dood gaat aan sars.
  Maar dat is gewoon niet zo.

  Ouderdom Kanker hart en vaatziekten (trombose al dan niet door medicijnen) dementie COPD ongelukken algemene infecties etc.
  Dat is de doodsoorzaak.
  Dus als je ernstige onderliggende kwalen hebt waarbij ook nog eens medicijnen tegengesteld kunnen gaan werken en wat zeker in het begin door artsen niet werd onderkend ja dan kweek je een paniekgolf.
  Vaccinaties nemen alleen als je in een echte risicogroep zit. Ventilatie, Zonlicht, Vitamine D met zink. Zorgt dat je niet te dik wordt en blijft bewegen. En heel belangrijk je niet te druk maken. Dan zie je dat ook mensen van ver in de 90 en ouder gewoon blijven leven.

 3. Lionfish

  Kijk ook even naar de ticketprijzen en tel daarbij de verplichte test van 145,00 euro bij op…

  De kosten van een goede coronatest zijn maximaal ca. 25 euro pp.. Louche chinese testen kosten 8 euro pp. Er mogen maximaal 10.0000 toeristen per maand het land in. Welke minister harkt hier even 10.000 x 120 euro = 1.200.000 euro per MAAND binnen ! Hoe corrupt kan je zijn ?

 4. Reminder

  Schipholmedewerkers maken zich zorgen over veiligheid

  https://nieuws.nl/algemeen/20200608/schipholmedewerkers-maken-zich-zorgen-over-veiligheid/

  Schipholmedewerkers voeren dinsdagavond actie om aandacht te vragen voor hun veiligheid. Op een van de parkeerplaatsen komen ze bijeen om meer maatregelen van de directie af te dwingen.

  *Veel mensen die op Schiphol werken maken zich zorgen of ze wel voldoende zijn beschermd tegen het coronavirus.*

 5. Wat @Reminder schrijft. Kijk ook even naar de ticketprijzen en tel daarbij de verplichte test van 145,00 euro bij op. Veel Nederlanders leven in onzekerheid v.w.b. hun baan (geen verlenging van contracten) en houden hun vakantiegeld (als zij dat al hebben gehad) even op de bankrekening.

 6. Joep Meloen

  @ Ambulant,

  Nederland heeft ook nooit gestreefd naar het volledig uitbannen van corona. Nederland streefde naar ‘groepsimmuniteit’ weet je het nog ?
  Momenteel heeft Nederland nog steeds meer dan 35.000 actieve gevallen van corona, dus die kunnen het virus nog steeds overdragen. En zoals we weten kan 1 persoon het op meerdere mensen overdragen.

  Sommigen beginnen een vals gevoel van veiligheid te krijgen omdat het aantal nieuwe gevallen omlaag gaat. Ze denken dan dat dit komt doordat het virus minder gevaarlijk is geworden. Wat ze kennelijk niet willen accepteren is dat de cijfers omlaag zijn gegaan doordat er maatregelen zijn getroffen.

  Curacao is coronavrij op dit moment. Niet omdat het virus zich niet wilde overdragen op anderen, maar puur omdat we allemaal thuis hebben gezeten, de besmette personen zijn geïsoleerd en we dus op die manier geen nieuwe besmettingen hebben gehad.
  Zouden we die maatregelen niet hebben getroffen dan hadden we precies dezelfde situaties gehad als veel andere landen waar men corona niet serieus nam. Denk aan Italië, Spanje, Mexico, Brazilië, India, België, zelfs Zweden (waar men nu ook zelf zegt dat ze het verkeerd hebben aangepakt) etc.

  De kneuzenclub die we hier hebben als regering waait met alle winden mee. Een hoteleigenaar gaat even praten met onze messias Martina en ineens gaat het eiland weer open. Dan komt corona weer terug en gaat het eiland weer dicht, dat lost dus niets op, hoop dat je dat zelf ook beseft.
  Je hoeft geen 10.000 besmette gevallen te hebben om het eiland plat te leggen. Er hoeven maar 10 corona gevallen mee te vliegen naar Curacao om dit eiland binnen 2 weken weer in een lock down te krijgen en geloof me, dat gaat gebeuren.

 7. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 8. Erg zorgwekkend dit en somber dit!
  Eens met @Clapas

 9. Reminder

  @Lionfish

  Op vakantie in coronatijd? Helft blijft thuis deze zomer: ‘Hier heb ik controle over de risico’s’

  Eén op de vijf stapt in het vliegtuig

  In coronatijd is de auto veruit het populairste vervoermiddel. Driekwart (72 procent) gebruikt de auto om naar zijn vakantiebestemming te rijden. Dat is een stuk meer dan voor de coronacrisis uitbrak: toen was de helft (51 procent) dit van plan.

  Veel mensen zien het vliegtuig toch als een risico op besmetting. Voor de coronacrisis was nog vier van de tien vakantiegangers van plan te vliegen (39 procent). In de huidige vakantieplannen is dat gedaald naar 20 procent. Het gaat dan vooral om zonvakanties naar Zuid-Europese landen als Griekenland, Portugal en Spanje.

  https://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/op-vakantie-in-coronatijd-helft-blijft-thuis-deze-zomer-hier-heb-ik-controle-over-de-risicos/

 10. Lionfish

  Haha, het probleem ligt precies andersom. De nederlandse toerist heeft er geen cent vertrouwen in dat de corona situatie door de kampioenen op deze rots onder controle wordt gehouden. En wie geeft hem ongelijk?

 11. Het kwartje lijkt te zijn gevallen bij de regering. Een virusvrij eiland is prachtig, maar niet vol te houden. De gevolgen op andere gebieden zijn apocalyptisch.

 12. ericlapas

  Het probleem is dat de conclusie van Gerstenbluth direct na een lockdown in Nederland is gebaseerd.

  Het is geen hogere wiskunde om te bepalen dat de kans op besmetting op dit moment klein is maar dit is een moment opname.

  Wellicht heeft iedereen de vele demonstraties in de Nederlandse steden gezien waar mensen dicht op elkaar staan. Nederland gaat nu langzamerhand open dus over een maand weten we meer maar dan kan het voor ons al te laat zijn.

  Helaas zijn we gedwongen om nu de grenzen open te gooien want we zijn door onze reserves heen. Bedankt Camelia Romer, Martina, Ys, Chebu Sluis, De Geus, Lasten, DeCana, Tromp, Betrian, Philip Martis e.a.

  Wie was het ook al weer die zei, ” Don’t ask what your country can do for you, but what you can do for your country?”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *