Curacao.nu | Rhuggenaath distantieert zich van advies Cft

Persbureau Curacao

Rhuggenaath: “We zitten in een uitzonderlijke medische en economische crisis, waarin zulke scherpe voorwaarden niet passen bij de solidariteit binnen het Koninkrijk.”

Curaçao kan zich niet vinden in het CFT-advies dat deze week naar de Rijksministerraad is gestuurd over noodhulp aan ons eiland. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen in de dagelijkse coronabriefing.

“We zitten in een uitzonderlijke medische en economische crisis, waarin zulke scherpe voorwaarden niet passen bij de solidariteit binnen het Koninkrijk.”

De premier zei dat Curaçao ook zelf water bij de wijn zal moeten doen, maar dat het nadrukkelijk rekent op de steun binnen het Koninkrijk en dan vooral van Nederland.

Gisteren distantieerden de Caribische leden van het Cft zich al van de brief van hun eigen College, verstuurd door voorzitter Raymond Gradus. Morgen gaat de Rijksministerraad in Nederland beslissen over de hoogte en vorm van steun die de eilanden krijgen.

Bron: Curacao.nu

24 Reacties op “Curacao.nu | Rhuggenaath distantieert zich van advies Cft

 1. Op social media (welke?) worden de namen van Stanley Betrian mucha di Dommie (miljoenen van CMC opstrijkt consultans)

  Ivan de Windt LENING VAN 600.000 FL VAN ZIJN BROER OP BONAIRE BIJ GIRO zaak ging falliet? NIET MEER HOEF TE BETALEN OMDAT iVAN ALLEEN DE AKTE HEEFT GETEKEND genoemd als beheerder van de lening dat Curacao nu van Nederland gaat krijgen.Kapers op de kust.

 2. “We zitten in een uitzonderlijke medische en economische crisis, waarin zulke scherpe voorwaarden niet passen bij de solidariteit binnen het Koninkrijk.”

  Maar is hij wel solidair door mensen in de publieke sector aan te nemen omdat het zijn buddies zijn? Solidair om de topsalarissen niet aan te pakken?

 3. Curacao revisited

  Cbcs = incest

  Ook volledige directies cbcs, ennia en giro op staande voet ontslaan

 4. Knoek-koe

  Geen notoire recidivisten aanstellen voor het noodfondsbeheer.

  Zelfs een ezel stoot zich geen 2 x aan dezelfde steen.

  Op Curaçao stoten we ons elke regeringsronde weer aan de zelfde graaiers, die overal met hun tenglas inzitten met hun incestkliek.

 5. Just Saying

  Over het beheer van het noodfonds hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken. Op social media worden de namen van Stanley Betrian en Ivan de Windt genoemd…
  Hopen dat er dan nog iets over blijft voor de burgers voor wie het geld was bedoeld.

 6. @Dislect
  Tks voor de uitleg.
  De volgende keer proberen niet te copy-en en pasten.

 7. Loontrede.
  En daar komen ze er nu mee.
  Politieke zelf moord

 8. Ik heb de petitie doorgestuurd naar iedereen.
  Waarom zijn de vakbonden zo stil. Welke ‘rol’ spelen zij.
  Een keer raden. De bonden, of ik elk geval de bestuurders van de bonden, eten van de zelfde corupte ruif als de bestuurders. De conflicten in het verleden waren vaak niets meer als schijn vertoningen voor de leden. Bij het vallen van het bestuur gaat het bestuur van de bonden er achteraan. En dus is nu niet de tijd om je te roeren. Als je in deze je ware kleuren laat zien of de verkeerde kant kiest is het je persoonlijke eind.

 9. Ik heb de petitie doorgestuurd naar iedereen.
  Waarom zijn de vakbonden zo stil. Welke ‘rol’ spelen zij.

 10. Mischien een open brief aan de koning hoe overheidsgelden misbruikt zijn en hoe de bevolking gegijzeld wordt door de “eliete” mischien is dat de weg?
  Waarop we hiervan verlost kunnen worden?

 11. Knoek-koe

  Link Petitie drastisch korten salarissen regering patlement + hoge directie ambtenaren

  https://www.ipetitions.com/petition/nos-mes-mester-por

 12. Knoek-koe

  Weg met corrupte subjecten in Forti!
  0 tolerance voor kletspraatjes

  Korten die synthetisch opgekrikte vriendjes bezoldigingen + minister pensioenregelingen

  Actie nu, niet over 3 maanden!

 13. Knoek-koe

  Petitie die nu circuleert op sociale media aan de regering:
  Om nú de riem aan te halen.

  Promé Minister di Kòrsou
  Konseho di Minister di Kòrsou
  Parlamento di Kòrsou

  Adishonal na e petishon ku ta sirkulando den nos komunidat pa sostené un petishon pa ayudo humanitario na Hulanda i konstatando ku:

  a. e medidanan tumá pa prevení dispersashon di e Covid-19 vírus lo trese konsekuensianan grave ekonómiko i sosial pa Kòrsou;

  b. un pobresa enorme ta eksistí i lo sigui krese bou di famianan i hendenan grandi;

  c. hopi hende a pèrdè i lo pèrdè trabou i un kantidat grandi di kompania lo sera su porta;

  d. en todo kaso, no ta hustifikabel pa paga salario- i kompensashonnan haltu na minister presidènt, ministernan, parlamentarionan, funshonarionan haltu i dirigentenan di entidatnan di gobièrnu;

  Nos ta di opinion ku:

  1. na Kòrsou, entre otro, outoridatnan, funshonarionan haltu i dirigentenan di entidatnan di gobièrnu, ku ta risibí kompensashonnan hopi generoso, mester hala faha mara.

  2. nos minister presidènt, ministernan i parlamentarionan mester ta e proménan pa duna un bon ehèmpel i moderá nan kompensashon ku 50%.

  3. ku e salarionan haltu inkluso kondishonnan sekundario di funshonarionan haltu i dirigentenan di entidatnan di gobièrnu, ku ta surpasá fl. 10.000,= pa luna, mester keda moderá te un máksimo di fl. 10.000,= pa luna pa e próksimo 10 añanan.

  4. esaki ta un paso den e bon direkshon pa mitigá nos propio gastunan lokal i asina konstruí nos ekonomia ya destrosá.

  Pa e motibu aki nos ta hasi e petishon na nos minister presidènt, ministernan i parlamentarionan pa tuma e medidanan ariba menshoná i formá nos i tene nos informá.

  Mustra solidaridat ku pueblo, mustra solidaridat ku pagadónan di impuesto, yuda nos den e tempunan difísil pa yega riba e kaminda korekto pa redusí gastunan i yuda nos ekonomia. Duna e bon ehèmpel.

  Firma e petishon aki si bo ta di akuerdo. Nos pueblo, laga bo bos resoná!

  ___________________________________________________________________

 14. Niet vergeten dat hij de bevolking in gijzeling houdt.
  Het “onvoldoende” middelen krijgen resulteert in honger en leveringsproblemen voor essentiële middelen. Waarbij de middenstand en burgers die nog wel geld hebben het gaan moeten ontgelden. De elite niet, die zijn veilig en zullen de onlusteten in het geheim ondersteunen.
  De zwart-wit kaart gaat dadelijk gespeeld worden.

 15. Knoek-koe

  ……”Nederland geef absoluut geen stuiver, het komt niet ten goede aan het volk”……

  Geen cent lening, voor de salarissen van de Lasten zusters + broer, Martina Imperium, Gijsbertha clan, Camelia graaiers, Jonis Black out bonus, Sluizen, Ys commissariaten, Zussen verlof en Martissen.

  Allemaal stuk voor stuk overbetaald en via corruptie geplaatst

 16. Joep Meloen

  Ruggenaath heeft kennelijk geen opvoeding gehad. Zonder blikken of blozen een ander land om bijna een miljard gulden vragen, zodat je 3 maanden door kunt gaan met het uitbetalen van absurde salarissen en dan ook nog van mening zijn dat het een GIFT moet zijn ?

  Dan spoor je niet helemaal of beter gezegd, helemaal niet.

 17. Het ding is dat er onder de slachtoffers van corruptie weinig volks menners zitten, die zit/zaten in forti of waren/zijn daar aan verbonden. Dus geen volksopstand en geen pek en veren. En misschien maar goed ook. Er moet een manier zijn om de rede te laten winnen op een manier die rede waardig is.
  Vraag alleen hoe?

 18. Ruggenaath wees een vent en begin de torenhoge salarissen van de directeuren van nv’s en hoofd van diensten parlementaries en ministers te korten.Loon naar werk want deze astronomische salarissen hebben ze nooit moeten ontvangen.Solidariteit begint bij je zelf.Ik sta volledig achter Nederland geef absoluut geen stuiver het komt niet ten goede aan het volk.

 19. Tja, deze clownsfiguren zijn stuk voor stuk door onze eigen bevolking in het zadel geholpen. Dus klagen helpt niet. Hoe lang duurt het nog voordat we ze echt met pek en veren gaan wegsturen ?

 20. Blijkt dat ‘onze’ politici de realiteit nog steeds niet onder ogen willen (durven) zien. Op welke planeet leven deze figuren?
  Begin eerst bij de overheid en de aan de overheid gelieerde eniteiten; stel daar orde op zaken. Breng de salarissen en arbeidsvoorwaarden naar een normaal nivo – hetzelfde als de ambtenaren. Want het zijn – hoe je het wendt of keert – gewoon ambtenaren alleen in een ander jasje.
  Als je nu draagvlak onder de bevolking wilt creëren moet je de hand in eigen boezem (publieke sector) steken en daar orde op zaken stellen van zaken die in de loop der jaren verkeerd zijn gegaan. We kunnen niet meer op deze wijze verder gaan.

 21. Je moet maar durven wat een schandelig mensen dit zeg. Echt NL hou voet bij stuk.
  Er moeten voorwaarden aan verbonde zijn, anders loopt het weer mis. Net als na de sanering. en ervoor, ervoor etc

 22. Knoek-koe

  ….”De premier zei dat Curaçao ook zelf water bij de wijn zal moeten doen”….

  Begin met het korten van een Forti salaris van 20K met Naf 13.030, 31

 23. Ik distantieer me van Ruggenaath, die in Augustus 2019 beloofde de idiote salarissen van bling-bling Sluis, Martis en Lasten aan te zullen pakken en daaraan niets gedaan heeft, maar wel de tijd had om mafiameid S. van R. tot voorzitster van de commissie integriteit te benoemen.

 24. De premier zei dat Curaçao ook zelf water bij de wijn zal moeten doen.
  En Nederland zou dat moeten geloven? Welke basis zouden ze voor dit geloof hebben?
  De regering (en) ven Curaçao hebben alle geloofwaardigheid verloren voor burgers, Nederland en internationale krediet verstrekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *