Curacao.nu | Regering presenteert steunbedragen

Persbureau Curacao

Eugene Rhuggenaath coronavirus | Persbureau Curacao

Voor iedereen op Curaçao die in aanmerking wil komen voor financiële steun, lanceert de overheid vannacht om 00:00 de website www.fondodisosten.org. Daar kunnen werkgevers, werknemers, zzp’ers, werklozen en onderstandgebruikers steun aanvragen in deze crisistijd.

De eerste groep die in aanmerking komt zijn gebruikers van de onderstand. Voor hen zijn de volgende bedragen gereserveerd voor een periode van vijftien dagen: 75 gulden voor alleenstaanden, 150 gulden voor stellen en 225 gulden voor stellen met kinderen.

Voor werklozen sinds 1 januari 2019 gelden de volgende bedragen: 300 gulden per maand voor alleenstaanden, 450 gulden voor echtparen en ouders met kinderen.

Mensen die werkloos werden sinds de start van corona (15 maart 2020) kunnen tot maximaal 1000 gulden per maand ontvangen.

Voor ZZP’ers die sinds 30 maart geen opdrachten meer hebben: 1335 gulden per maand voor een maximum van drie maanden. Als het ministerie van Economische Zaken je verzoek goedkeurt, staat het in de week van 26 april op je rekening.

Voor bedrijven met personeel geldt een 20-80 regeling: je kan 20 tot 80% van je salariskosten gesponsord krijgen bij tenminste 25% inkomstenverlies. Voorwaarde is dat je je mensen aan het werk houdt.

Voor mensen en bedrijven die in aanmerking willen komen: 18 april gaat de site online. Doe je aanvraag uiterlijk op woensdag 22 april .

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Regering presenteert steunbedragen

 1. Het is toch interessant om te weten wat met alle gegevens zal gebeuren, krijgen bedrijven die jaren werknemers illegaal in dienst hadden later de deurwaarder op bezoek?

  Wij weten allemaal dat op Curaçao behoorlijk gediscrimineerd wordt, zwarten die zwarten discrimineren ook nu met deze crisis zien we sommige zwarten die menen dat zij recht op meer hebben dan andere zwarten. Dat zal nooit veranderen.

  Nu dat langzamerhand de teugels wat losjes gelaten worden, zijn al hotels benaderd om eventueel als quarantaine te dienen en naast de hotels zal Campo Alegre ook als quarantaine dienen.

  Het is wel zo dat de illegalen hier niet in hun hoofd moeten halen om te denken dat zij in een exclusieve resort worden ondergebracht zij zullen het met Campo Alegre moeten doen.

  Het is alleen te hopen dat Campo van alle lichaamsvochten schoongemaakt is.

 2. Abraham Mossel

  Mooi weer spelen van het geld dat door de belasting betaler is betaald, we zullen over 6 maanden kijken hoe we er dan voor staan als het NL volk in opstand is gekomen en Rutte verplicht woord de KRAAN DICHT te draaien en een deksel op die bodemloze put van curacrim te gooien, dicht die put enwel zo snel als mogelijk.

 3. Franklin Sluis en Philip Martis hun aanvraag al ingediend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *