30 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Raad van Advies: Homohuwelijk Curaçao hoeft nog niet

HomeMediaCuracao.nu | Raad van Advies: Homohuwelijk Curaçao hoeft nog niet

Persbureau Curacao

Wel moet het mogelijk zijn voor homostellen om een partnerregistratie aan te kunnen | Persbureau Curacao

Willemstad – Curaçao hoeft geen homohuwelijk toe te staan. Dat zegt de Raad van Advies in reactie op het voorstel voor een huwelijk tussen mensen van gelijk geslacht vanuit de Staten.

Wel moet het mogelijk zijn voor homostellen om een partnerregistratie aan te kunnen gaan die juridisch vergelijkbaar is met het heterohuwelijk.

Op termijn zal Curaçao er toch aan moeten geloven, denkt de Raad, gezien de ontwikkelingen op internationaal rechtsgebied, maar elk land mag nu nog steeds een eigen afweging maken.

Bron: Curacao.nu

15 reacties

 1. ericlapas | 27 november 2019 om 21:15 |
  Net als je denk alles gezien te hebben, huwelijk tussen twee mannen? Hoe hebben ze dan seks met elkaar? Dios spar hende!!!

  It’s beyond me why you are so curious regarding what two consenting adult do behind closed doors.
  IF there is a God, then he needs to spare us from YOU and YOUR curiosity.

 2. Onvoorstelbaar dar @Roberto bijna een halve pp nodig heeft om te zeggen wat hij bedoeld te zeggen. Gelukkig is dit niet aan hem om te besluiten of er al dan geen homo huwelijk zal komen. Jammer vind ik wel dat God en zaligheid erbij gehaald wordt, want laten we nou wel wezen de katholieke kerk barst van de gay’s. En mij maakt het gelukkig geen fluit uit.
  Ik heb geleerd, van huis uit al eigenlijk, respect voor mensen te hebben, ongeacht afkomst, kleur en geaardheid.
  Misschien moeten we hier, zeker op dit forum een keer aan denken. Respect!

 3. @beflapas: waarom moet je in een huwelijk perse seks hebben met elkaar? De diepgaande discussies die ik met mijn vrouw heb, zijn veel opwindender

  “Hoe hebben ze dan seks met elkaar? ”
  Lol! En onze wekelijkse campo bezoeker kan niet zelf deze vraag beantwoorden?!

 4. Mijn goede vader zei altijd “Zoon, omdat wij negers zo groot geschapen zijn, brengt dat ook beperkingen met zich mee. Het betekent echter niet omdat jij iets niet kan doen, iemand anders dat daarom ook niet mag doen. Laat iedereen in zijn vrijheid ongeacht zijn seksuele voorkeur”.
  Mijn vader was een wijs man

 5. Roberto zegt: “Een homohuwelijk is een afschuw, iets walgelijks in Gods ogen”.

  De handel en wandel van politici en staatsdirectors op Curacao ook!
  Verdienen miljoenen, happy houreren, en sletten er op los met bysides!

 6. Nada di: Homohuwelijk Curacao hoeft nog niet. Curacao zal er NEVER intuimelen. No tuma’den. Wij doen niet mee.

  Maar je houdt wel van de herenliefde… hypocriet

 7. Afgelopen week 11 (ELF!) rmedewerkers van Better Deals voor de rechter omdat ze hun werkgever voor een miljoen bestolen hadden.

  Maar dan hoor je de Terror Covas niet.

  Maak je daar eens druk om!

 8. Zoals alom bekend bij de iets snuggerdere medemens: god bestaat niet.

  Als we dat niet bestaande buiten het hele verhaal laten, staat niets een homohuwelijk in de weg.

  Mocht je toch blijven volhouden dat dat boekje klopt, en god bestaat:
  – buiten de deur wippen mag niet;
  – je medemens bestelen mag niet;
  – je medemens vermoorden mag niet;
  – echtbreken mag niet;
  – hoereren mag niet;
  – ongehuwde sex hebben mag niet;

  Volgens mij allemaal zaken vele malen erger dan een homohuwelijk.
  Volgens mij allemaal zaken waarin wij hier in Curacao wereldkampioen zijn.

 9. Het inzegenen van homohuwelijken is in tegenspraak met de duidelijke Bijbelse leer over het huwelijk en seksualiteit. Ze (Bijbel) voegde eraan toe dat seksuele omgang alléén geoorloofd is voor een man en een vrouw in de heilige echtelijke staat. De verhitte discussie over deze kwestie is niet beperkt tot religie. Internationaal zijn er heftige politieke debatten gaande, want de sociale, politieke en economische gevolgen die verband houden met pensioenen, de gezamenlijke ziektekostenverzekeringen en belastingen zijn groot. Kwesties in verband met burgerrechten en wettelijke erkenning zijn vaak erg gecompliceerd en verdelen de publieke opinie. “Ware” christenen zien erop toe neutraal te blijven door politieke debatten te vermijden .Toch verkeren sommigen die respect hebben voor de Bijbel in verwarring over het onderwerp homohuwelijk en homoseksualiteit. Vragen als dezen komen om de hoek kijken:Hoe denkt men over homohuwelijken? Wat is Gods norm voor het huwelijk? Welke invloed heeft iemands standpunt op zijn/haar band met God? Let wel; lang voordat regeringen het instituut van het huwelijk begonnen te reglementeren, stelde De Schepper regels met betrekking tot het huwelijk vast. Het eerste boek van de Bijbel vertelt ons: „Een man zal zijn vader en zijn moeder verlaten en hij moet zich hechten aan “zijn vrouw” en zij moeten één vlees worden. Het gaat hier dus duidelijk om iemand van het mannelijke geslacht en iemand van het vrouwelijke geslacht. Jezus bevestigde dat nog eens door te zeggen dat degenen die door een huwelijk onder één juk zijn samengebracht “man en vrouw” moeten zijn. Dus een homohuwelijk is NEVER vergelijkbaar met een heterohuwelijk. Een homohuwelijk is een afschuw, iets walgelijks in Gods ogen. Dus Curacao mag en moet er NOOIT aan geloven. Nederland blijft met zijn normen en waarden, maar laat en respecteer óók onze Curacaose waarden. Laat onze morele waarden met rust en kom er NIET aan……………………..Curacao doet er NIET mee. Somos machos, mero mero machos, machisimos. Nada di: Homohuwelijk Curacao hoeft nog niet. Curacao zal er NEVER intuimelen. No tuma’den. Wij doen niet mee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties