28 C
Willemstad
• zaterdag 13 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Rossana Kluivert noemt reportage in Opgelicht?! ‘karaktermoord’

HomeMediaAD | Rossana Kluivert noemt reportage in Opgelicht?! 'karaktermoord’

Maxime Segers | Algemeen Dagblad

Rossana Kluivert noemt reportage in Opgelicht?! ‘karaktermoord’

Update – Rossana Kluivert wordt flink op de huid gezeten na een reportage van Opgelicht?! waarin haar stichting voor zwerfhonden op Curaçao onder de loep is genomen. Het AvroTros-programma, waar gisteravond 1.177.000 mensen naar keken, zet vraagtekens bij wat er nu eigenlijk allemaal met het donatiegeld is gedaan. Kluivert ligt op sociale media inmiddels behoorlijk onder vuur. ‘Wat val jij door de mand, oplichter!’, klinkt het in de reacties.

Opgelicht?! startte een onderzoek naar de stichting van Rossana Kluivert nadat er vragen binnen waren gekomen over het uitgegeven donatiegeld en het bestaan van het Kluivert Dog Rescue Center. Volgens Kluivert, die eergisteren al aanschoof bij RTL Boulevard en stelde dat ze bij Opgelicht?! niet haar kant van het verhaal mocht komen vertellen in de studio, is er absoluut geen sprake van fraude of oplichting. Ze stelde dat er malafide mensen op het eiland zijn die ‘niet op haar zitten te wachten’ en dus kwaad over haar willen spreken.

Ze noemde het ook ‘raar’ dat er door Opgelicht?! onderzoek is gedaan naar een centre, dat in de onderzochte periode nog helemaal niet bestond. Inmiddels zou het asiel wel open zijn. ,,We zijn met 40 vrijwilligers aan het werk. Er komen elke dag dozen met puppy’s. Dit kun je de honden op het eiland niet aandoen.’’

In de reportage van Opgelicht?!, die gisteravond te zien was, reizen de programmamakers naar het eiland af om daar met andere stichtingen, vrijwilligers, dierenartsen en mensen die om hulp bij Kluivert hebben gevraagd te praten. Uit die gesprekken blijkt dat – waar Rosanna zegt ‘duizenden’ honden te hebben geholpen – de stichting op kleinschalig niveau heeft geopereerd.

Ook is het centre nergens op het eiland te vinden en wordt uit jaarverslagen duidelijk dat de stichting in het eerste half jaar van haar bestaan ‘meer geld uitgegeven heeft aan marketing dan aan voer en verzorging van honden’. Het zou om ongeveer 45.000 euro gaan. Opgelicht?! stelt verder dat de winkel, volgens Kluivert geschonken, juist géén gift was. ‘Het pand blijkt maandelijks meer dan 750 euro te kosten. Aansluitkosten van de winkel waren zelfs 5000 euro’, zo maakt het programma op uit bankafschriften die het wist te bemachtigen.

Als Kluivert in de reportage aan de tand wordt gevoeld door een verslaggever, die haar verrast op het vliegveld, schiet ze uit haar slof en beroept ze zich op haar advocaat. ,,Ik vind het zo heftig. Zo goed als ik bezig ben, al zeg ik het zelf. Onwijs heftig dat jullie naar míj onderzoek doen.”

‘Karaktermoord’

Kluivert komt naar aanleiding van de reportage met een uitgebreide verklaring. ‘De activiteiten en handelwijze van KDRF horen niet in een programma met de naam Opgelicht?! Er is niemand opgelicht, er is niemand gedupeerd, er is niemand benadeeld, er is door niemand aangifte gedaan.’

De stichting ‘claimt niet dat in haar bestaan alles tot twee cijfers achter de komma is goed gegaan’.  Ze vervolgen: ‘Dat kan ook niet als je ver van huis met voornamelijk bevlogen vrijwilligers werkt. Als alles op Curaçao goed ging, was er immers ook geen stichting nodig. Niettemin zijn KDRF en oprichtster mevrouw Rossana Kluivert door het programma de afgelopen weken ‘achtervolgd’ als de eerste de beste fraudeur, die een spoor van vernieling achterlaat, die weigert enige verantwoordelijkheid te nemen en die niet aanspreekbaar is.’

Ook zou de Kluivert Dog Rescue Foundation wél ‘openheid van zaken hebben gegeven’ en zich ‘steeds beschikbaar hebben gehouden’. De stichting laat weten dat juist de redactie van Opgelicht?! daar geen gebruik van heeft gemaakt.

Oplichter

Al tijdens de uitzending barstte de bom op sociale media. Waar veel kijkers Kluivert eerst het voordeel van de twijfel gaven, krabbelen zij al snel terug. ‘Wat zak je dan door het ijs, zeg Rossana Kluivert. En dat nog wel over de rug van die zielige verwaarloosde en voor dood achtergelaten hondjes op Curaçao. Dan ga je dus echt over lijken!’, twitterde een teleurgestelde kijker.

Ook op Kluiverts Instagram-account regende het beschuldigingen. ‘Bah bah, wat een oplichter ben jij. Schaam je diep!’ en ‘Ongelooflijk hoe je over de rug van hulpeloze honden te werk gaat. Als je écht iets voor de honden op Curaçao wil doen, geef je het geld dat nog over is aan de organisaties die zich echt inzetten voor hulpeloze honden. Zij kunnen het geld goed gebruiken!’

Ondertussen hoopt een deel van de kijkers dat Kluivert zo snel mogelijk met een verklaring naar buiten komt. ‘Kom dan met bewijs dat het allemaal anders in elkaar steekt dan dat Opgelicht?! doet geloven’, reageerden diverse mensen.

Kluivert heeft inmiddels de mogelijkheid om te reageren onder haar foto’s uitgeschakeld. Ook is een groot deel van de boze reacties verwijderd.

Bron: Algemeen Dagblad

7 reacties

 1. Ik hoop dat Rosanna Kluivert gewoon “dom” is en niet heeft gesnapt dat alles met name het officiele deel van het oprichten van een Stichting en het financieel beheren van alle gelden ook GOED moet worden gedaan.
  Het gaat om aanzienlijke bedragen dus logisch dat er in de boeken moet worden geregistreerd.

  Kom on Rosanna dit lijkt me het minst leuke van de werkzaamheden met honden maar jou nu wel duidelijk lijkt mij nu.

 2. Inderdaad Brian, heel het gebeuren is simpel op te lossen als men gewoon laat zien wat er aan donaties is binnen gekomen en waar al de donaties aan uit zijn gegeven. Dan hoeft er niet me modder na elkaar gegooid te worden. Maar sinds de breuk met RPC zijn er vanuit kluivert alleen nog maar tegenstrijdige berichten geweest op hun eigen pagina. Ik zou zeggen, laat de cijfers zien wat er werkelijk is binnengekomen en wat er werkelijk is uitgegeven en waaraan.

 3. Nou toevallig heb ik vorig week via hun website om hulp gevraagd omdat ik een sterk vermagerd en verwonde hond tegenkwam. Ik ging gelijk op internet zoeken naar contact gegevens van Kluivert Dog Rescue Foundation.
  Ik heb op hun website een email adres gevonden en een adres waar het centrum zou moeten staan. Ik heb gemailt met de vraag als ik de hond urgent naar hun kon brengen bij het aangegeven adres op hun website.
  Hun reactie luidde als volgt:

  “Beste mvr.,

  Dat center is niet van ons maar een andere organisatie. Wij werken samen met het Asiel, en het asiel zou dan ook op deze meldingen af moeten gaan.
  Misschien is het beter om de stichting die daar in de buurt zit te berichten want die kunnen ook sneller helpen op die locatie. Of eventueel stichting DOG of Carf.

  Ik hoop dat iemand je kan helpen.

  KLUIVERT DOG RESCUE CENTER.

  In ieder geval ik vond het heel apart dat ik zo een antwoord terug kreeg, had ik echt niet verwacht, gewoon doorverwezen worden naar andere organisaties. Ik was in de veronderstelling dat Kluivert Dog Rescue honden hielp. Als ze hadden geantwoord met; Wij zijn vol wij kunnen niks voor jou doen op het moment….. was het andere koek. Maar goed heel toevallig kom ik deze artikel tegen vandaag. Helaas begin ik te denken dat Opgelicht! wellicht gelijk heeft.

 4. Ik weet niet of Kluivert een greedy bitch is of met goede intenties hier is gekomen en door tegenslagen en tegenwerking (nog) niet heeft kunnen bereiken wat ze wilde bereiken.

  Als het laatste het geval is, is het erg jammer dat ze in de media zo wordt afgemaakt.

 5. Ik vermoed dat jaloezie een grote rol speelt in deze affaire. Zij is bekend dus wordt ze doorgelicht op alle handelingen die ze verricht die dan onder een vergrootglas worden gelegd. Wie zelf brandschoon is mag de eerste steen gooien maar volgens mij wordt er ten onrechte met modder gegooid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties