29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 16:12

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaCuracao.nu | Nederland stelt strenge voorwaarden aan steun eilanden

Curacao.nu | Nederland stelt strenge voorwaarden aan steun eilanden

Met RMR voorwaarden Aruba, SXM en Curacao | Persbureau Curacao

Premier Ruggenaath: Nederland stelt onrealistische eisen | Persbureau Curacao

Curaçao, Aruba en Sint-Maarten moeten voldoen aan strenge voorwaarden om in aanmerking te kunnen komen voor een tweede pakket aan coronasteun voor een periode van zes weken tot aan 30 juni. Het gaat om een bedrag van 370 miljoen euro.

Nederland eist dat op alle drie eilanden ministers en Statenleden een kwart van hun pakket aan arbeidsvoorwaarden inleveren. Van ambtenaren en werknemers van overheidsbedrijven wordt 12,5 procent verlangd.

Topfunctionarissen binnen het ambtenarenapparaat mogen maximaal 130 procent verdienen van het salaris van de minister-president. Die norm moet nog worden vastgesteld per eiland. Dat geldt ook voor consultants die ingehuurd worden en is toepasbaar op alle bestaande en nieuwe arbeidscontracten.

Begin juli wordt in de Rijksministerraad opnieuw gesproken over liquiditeitssteun, maar dan voor de langere termijn. Die zal niet via de overheid worden gegeven, maar via een entiteit waarmee Nederland kan sturen op resultaat. Als de eilanden niet voldoen aan de eisen op korte termijn, kan er geen aanspraak gemaakt worden op langdurige financieel steun.

Curaçao

Curaçao krijgt de beschikking over Iets meer dan 105 miljoen euro, waarvan 73 miljoen direct beschikbaar is en 32 miljoen euro is bedoeld voor loonsubsidie onder voorwaarde dat werknemers zelf een deel van hun salaris inleveren. Curaçao mag de eerste liquiditeitssteun niet gebruiken voor achterstallige betalingen aan de zorgverzekeraar en het pensioenfonds van Curaçao.

De Centrale Bank moet inzicht geven in de financiële sector en dient te rapporteren aan de Nederlandse Bank. Daarmee moet de huidige kapitaals- en liquiditeitspositie van de belangrijkste financiële instellingen op het eiland en hun prognoses voor de komende 6 maanden inzichtelijk worden gemaakt.

De maatregel is vooral bedoeld voor die instellingen die nu onder curatele staan van de Centrale Bank, zoals de Girobank, PSB Bank verzekeraar Ennia. Ook de Centrale Bank zelf komt onder toezicht te staan. Benoeming van het voltallig bestuur moet in afstemming met de Nederlandse Bank gebeuren. 1 juli moet Curaçao aan deze voorwaarden voldaan hebben.

Sint-Maarten

Sint-Maarten krijgt tot 30 juni 27 miljoen euro, waarvan 12 miljoen direct beschikbaar is en 15 miljoen euro is bedoeld voor loonsubsidie onder dezelfde voorwaarde als Curaçao.

Het eiland moet per 1 juli de pensioengerechtigde leeftijd voor ambtenaren verhogen van 62 naar 65 en de eindloonregeling vervangen door de middelloonregeling. Ook moet het eiland per 1 juli de AOV-leeftijd verhogen van 62 jaar naar 65 jaar met een perkte overgangsregeling.

Aruba

Aruba krijgt tot 30 juni 58 miljoen euro, waarvan 33 miljoen direct beschikbaar is en 25 miljoen euro is bedoeld voor loonsubsidie onder dezelfde voorwaarden als Curaçao en Sint-Maarten. Het eiland vóór 1 juni een bedrag van 2,5 miljoen euro besparen bij de Algemene Ziektekosten Verzekering.

De liquiditeitssteun aan de eilanden wordt net als de eerste keer gegeven in de vorm een renteloze lening van twee jaar en dient dan in dollars te worden afgelost.

Onrealistisch

Volgens de Curaçaose minister-president Eugene Rhuggenaath verbindt Nederland “onrealistische eisen” aan nieuwe coronasteun. Tijdens een persconferentie in de aanloop naar gesprekken in Nederland over de steun benadrukte hij “geen loopjongen” van Nederland te zijn.

Volgens de premier is Curaçao druk bezig met bezuinigingsmaatregelen, maar stelt Nederland “voorwaarden waar we ondanks alle moeite niet aan kunnen voldoen”. De minister-president benadrukt dat Curaçao werkt aan een grote reorganisatie van het overheidsapparaat.

Staatssecretaris Raymond Knops heeft bij herhaling aangegeven dat hij serieus voortgang wil zien op de eilanden ten aanzien van het financiële beheer. Woensdag zullen de eilanden aangeven of ze willen voldoen aan de gestelde voorwaarden.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

49 reacties

 1. ….”Bij apc weet je dat de overheid de premie niet betaalt, bij ennia weet je dat een stuk land op je balans staat voor 771mln terwijl de echte waarde rond de 90mln is”…..

  @Curaçao Revisited….

  Bij Ennia waardeloos stuk land, Bij APC geen premie, bij Giro geen etho$ bij de CBCS geen toezicht, en de Huisaccountants van al deze 4 tenten?…. die vonden het goed…..

 2. CR, Victor Bergisch van Baker Tilly Pikerie heeft de investeringen van Ennia op Sint Maarten gecontroleerd en de waarde in orde bevonden.

  Misschien moeten wij hem als belanghebbende polishouders voor de tuchtrechter (‘dag Victor, jij weer hier?’) slepen? Met een uitspraak daarvan kunnen we Baker Tilly Pikerie uitkleden, zoals – volgens Knoekoe – de RA’s op dat kantoor hun assistentes uitkleden.

 3. @knoek-koe: je zou nu maar actuaris zijn bij apc (stacey Reve) of ennia (Arthur Rosenda). Bij apc weet je dat de overheid de premie niet betaalt, bij ennia weet je dat een stuk land op je balans staat voor 771mln terwijl de echte waarde rond de 90mln is. Niet dat ethiek bij professionele op Curacao zoals juristen, accountants , of actuarissen iets voorstelt dus die mensen zullen er geen nacht minder van slapen

 4. @ Marian,

  Je vergeet dat ambtenaren (en de gehele publieke sector) worden betaald uit de opbrengsten van belastinginkomsten uit de private sector en uit delen van de publieke sector (CPA, Aqualectra, Curoil etc).
  De meeste ambtenaren souperen het belastinggeld alleen maar op.
  Nu met het imploderen van de private sector zijn de belastinginkomsten voor het eiland drastisch gedaald en dat maakt het dus lastig voor de overheid om alle verplichte betalingen te voldoen. Dus moet er geld worden geleend.
  Wie geld leent moet rente betalen en de te betalen rente gaat weer af van het besteedbaar bedrag voor betalen van de overheidsverplichtingen. Ergo, wil de overheid ruimte houden om de noodzakelijke betalingen te doen dan moet het te lenen bedrag zo laag mogelijk worden gehouden. Dat doe je door te bezuinigen oftewel verlagen van de uitgaven. Verlagen van de uitgaven doe je onder meer door salarissen te korten.
  Niet leuk, maar wel noodzakelijk. Het alternatief is helemaal geen salaris betalingen meer.

 5. @ William

  Alle cruiseschepen liggen tot eind augustus zoiezo aan de kade of voor anker. Cruisemaatschappijen varen zelfs het personeel terug naar huis omdat er geen vliegtuigen meer die kant uitvliegen.
  De kans dat we op korte termijn cruiseschepen terug gaan zien is nihil.

 6. Ik heb begrepen dat langzamerhand het toerisme weer op gang gaat komen. Als de 2 weken om zijn dan kan er weer een horde van het cruiseschip af die dan door het verlaten Punda mogen lopen. Tot het 2e schip weer komt.
  Mogen alleen hopen dat de quarantaine goed verloopt en er niet ergens bij een pax nog een virus rond dwarrelt. Een ship of Americans?

 7. Als we nu allemaal de ambtenaren gewoon doorbetalen, met loontredes, dan blijft hun koopkracht in stand en dat is goed voor de economie.

  En vakantievluchten 50% of 75% belasten, totdat de economie weer hersteld is, zodat men op eigen eiland op vakantie gaat.

 8. J Meloen, ik geloof dat alleen cooper mfk nog niet veroordeeld is. Dat had wel zo moeten zijn. Wel degelijk met g schotte Plet willen omkopen, maar de geslepen vos weet eronderuit te komen. En waarom dacht je dat J Gelt Dekker tot no grata door hem is afgevoerd, die wist precies wat hij uitvoerde

 9. …..”Tesamen met al hun “adviseurs”, RA”s , consultants, actuarissen (APNA) , vakbonden en meer van dit schuim hebben ze de normale bevolking leeg geroofd”…..

  @ ODN , Het is idd niet alleen de regering die corrupt is, je RA’s zijn het ook, je juristen, je actuarissen, je consultants.

  En degene die een beetje kunde hebben, hebben dat dan weer op een andere manier verkwanseld, het zij via grof onzedelijk gedrag of oplichting of een combi.

  Kijk maar naar RA’s van EY, Signature, Jordain, Paus aka Baker, BDO, etc….allemaal voorzien van ex KPMGers of een combi van de big 4.

  Dan heb je ook nog de RA’s en bankiers die de rekeninghouder tegen een hogere maatlat houden dan de lat waar zij de lengte van hun edele ego mee auto-meten.

  Opschonen, de doorslaggevende extra 10% moet luider worden

 10. Kortom:
  Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Deze controla (corona)- virus en deze scam (pan)- demic heeft hopelijk ogen geopend.
  Diverse (alle) gobiernos zijn corupt as hell. Tesamen met al hun “adviseurs”, RA”s , consultants, actuarissen (APNA) , vakbonden en meer van dit schuim hebben ze de normale bevolking leeg geroofd.
  Je hebt maar 10% van een bevolking nodig om een “change” te bereiken.
  Hoop dat dit deze keer gelukt is.
  Zoniet, ARM Korsow
  Misschien tegen beter weten in, blijf ik hopen, dat deze rots in “pais” blijft bestaan.

 11. …..”Het enige wat corrupte politici hebben uitgevoerd is het verrijken van hun aasgieren consultant vrienden die in elk groot project van het eiland keer op keer zittem waar het om miljoenen draait”……

  Het gaat inderdaad veel verder dan de “zitters”, het zijn steeds dezelfde eiland “experts” die deze projecten met grote overschreidingen uit viloeren, en politici die graag de financiering uitbreiden bij weer andere vriendjes tegen megarentes, want ach, de pueblo betaalt toch, en anders NL wel…

  Ondertussen eist de premier op een redpectabele manier bevraagd te worden, terwijl zijn kabinet alles behalve respectvol met vragen, verzoeken en klachten en belastinggeld van de burger omgaan

 12. Ingrijpen van Nederland is hoog nodig. Nos Mes No por!!! Het enige wat corrupte politici hebben uitgevoerd is het verrijken van hun aasgieren consultant vrienden die in elk groot project van het eiland keer op keer zittem waar het om miljoenen draait. Blijkbaar zijn ZIJ alleen adequaat om die projecten te voeren want de goed opgeleide Curacoenaar die integer is en hart heeft voor het eiland, maar het corrupte spel niet speelt komt niet in aanmerking voor deze projecten. Dankzij de alom bekende soep groep die welvaart voor hun leden nastreeft boven welvaart van hun eiland en zelfs een lokaal conglomeraat van naam die audit diensten aanbiedt en onder hebben gebracht.

 13. @ Frits,

  Dat interesseert hen niet. Ze zijn van mening dat Nederland die plicht heeft, gewoon geld overboeken en verder geen vragen stellen. Nederland heeft, volgens hen, al meer dan genoeg gestolen van hen…………..tijdens de slavernij.

 14. Goed dat Nederland nu harde eisen stelt, maar ik vrees dat de dames en heren politici op dit eiland zich nu in allerlei bochten gaan wringen om het gederfde inkomen te compenseren.
  Dat betekent dus nog meer snoepreisjes, nog betere secundaire arbeidsvoorwaarden en nog meer corruptie.

  Hoop dat Nederland beseft dat alleen zeer strenge controle hier verandering gaat brengen, want dat het niet in de bestuurders zelf zit is wel duidelijk.

 15. Hebben ze op Curaçao wel in de gaten dat ze wel te vreten krijgen van die verschrikkelijke Macambas waar ze zo de pest hekel aan hebben.

 16. Men speelt met wederzijds goedvinden een politiek spel. die aan het eind voor beide partijen een bevredigende uitslag heeft.
  Rutte en Knops spelen de good cop/bad cop tegen meneertje Rhuggenaath.
  Rhuggenaath mat tieren en blèren, Knops als ex militair gaat er lekker tegenin en Rutte paait Rhuggenaath,door enkele druppels water door de wijn te doen, zodat Rh geen gezichts verlies hoeft te lijden.

 17. @ DPBT

  Nimmer heb ik Ruggenaath als JFK bestempeld, sterker nog verre van dat. Ik begreep heel goed dat PAR, PIN, MAN, MFK, KDNT, noem ze maar op, allemaal 1 pot nat zijn. Ik heb niet voor niets bij de vorige verkiezingen al geconstateerd dat dit de eerste verkiezingen waren waarbij 17 partijen meededen en er geen enkele integere partij te vinden was. Het huidig gerotzooi van Ruggenaath toont wel aan dat ik gelijk heb gehad. Dus ik schaar mij niet onder de club die hosanna riepen over de ‘messias van Curacao’.

  @ Vrijheidstrijder,

  Wat jij vergeet is dat de ‘clean up’ van Schotte niet was omdat hij behoorlijk bestuur wilde instellen. Wat Schotte wilde doen was alle belangrijke posities vervangen door zijn eigen criminelen. Of was je al vergeten dat hij het hele archief van de veiligheidsdienst heeft overgedragen aan Colombia ?
  Ben je ook vergeten dat hij een vazal van Corallo bij de Centrale Bank wilde binnenloodsen ?
  Ben je vergeten dat hij Aqualectra naar de rand van de afgrond heeft gebracht door onverantwoorde prijsverlagingen door te voeren door van der Dijs als commissaris aan te wijzen ?
  Ben je vergeten wat er met de BOO is gebeurd ? Van 200 miljoen op de balans als asset weggegeven voor 1 NAF ?
  En zo kan ik nog wel even verder gaan. Schotte heeft het voor elkaar gekregen om dit eiland, dat een goede uitgangspositie had na 10-10-10 in minder dan 2 jaar tijd op te zadelen met een gigantische schuld. Het meerendeel van het geld (200 miljoen) is nooit teruggevonden.

  Daarna hebben we eigenlijk maar 1 kabinet gehad dat de boel in de hand had, dat was het zakenkabinet. Alle andere kabinetten hebben er een puinhoop van gemaakt en ja, ook Ruggenaath maakt er een ongelofelijke takkenzooi van.
  En dat is eigenlijk de rode draad hier op Curacao, we hebben alleen maar incapabele bestuurders, die stuk voor stuk bezig zijn met het behartigen van hun eigen belangen (en die van hun vriendjes), maar niet die van het volk. Dat is dan ook de reden dat er nu meer dan 10.000 man zonder eten of drinken op het eiland zitten, die afhankelijk zijn van voedselpakketten…………ingezameld van giften van burgers hier op Curacao en in Nederland.

  Dus nee, de MFK was geen goed kabinet en Schotte zit terecht in de gevangenis. Het enige verschil is dat hij gezelschap zou moeten krijgen van nog veel meer van ‘onze’ politici. De MFK is, bewezen, criminele organisatie. Ik geloof dat alleen Cooper nog niet is veroordeeld, de rest wel. En dat je dan daar nog trots op kunt zijn en beweren dat ze het zo goed hebben gedaan zegt wel veel over jouw normen en waarden.

 18. Drechi heeft hier wel een punt: de Curaçaose politiek is als de maffia, je kan op don Martina, don Schotte of don ruggie stemmen maar krijgt er automatisch een hele reeds van ongewilde vriendjes, familieleden en besides bij. Ruggie is niet zo erg als Schotte maar nog steeds iemand zonder visie en daadkracht

 19. ….”Er moet nog een aanvulling bij; forensisch onderzoek naar regering (en) en overheidsentteiten inclusief de NV’s”…..

  @Dislect, zeker maar niet door onze BeDOnder RA’s en Forensische experts, stuk voor stuk , gecompromiteer, of niet ” Krachtig” genoeg of zelfs in en in corrupt, of het zijn fervente barvrouwenhoppers , óók de keurig getrouwde makambas!

  Zover mogelijk van de lokale experts weghouden

 20. Er moet nog een aanvulling bij; forensisch onderzoek naar regering (en) en overheidsentteiten inclusief de NV’s met het doel geld terug te vorderen en de graaiers van het toneel te krijgen. Dubbel positief doel. Maar zeker de 2de laat de elite op hun plek en de ellende blijft.

 21. ….”Knops for president. En wel direct ! De hele struikroversbende met al hun familie en vriendjes direct wegsturen……

  Het zijn zeker struikrovers, maar ook nog eens totaal nutteloos.
  Kijk naar de CBCS, als mensen terugverlangennnaar Tiran en graaier Tromp, dan is er iets goed mis met de zittende kliek.

  Knops for President, die man is no nonsense , niet zoals die plassterk, typische knuffelpoliticus….

  Knops komt het hier “opknoppen”

 22. Knops for president. En wel direct ! De hele struikroversbende met al hun familie en vriendjes direct wegsturen. Alleen dan hebben we op deze rots een toekomst.

 23. Ja, het was 2 maanden stil rond Drechi omdat hij thuis zat en van zijn vrouw niet op internet mocht.

  De lockdown is nog geen week opgeheven en Drechi is terug, hij kan weer 8 uur per dag op kantoor op internet. Om af te geven op (nog) luie(re) ambtenaren…

 24. Bad bedankt voor de jnfo over het geplande ziekteverlof van de grote leider. Neem van mij aan dat het ziekteverlof langer gaat duren. Alhoewel er plaatsvervangers zijn aangesteld betekent dit naar aller waarschijnlijkheid dat de besluitvorming moedwillig wordt stilgelegd.
  NL moet deze actie voor kennisgeving aannemen en doorgaan met de besluitvorming om bij gebrek aan bestuur per direct bevoegdheden te laten inleveren en een bewindvoerder aan te stellen. De tegenwerking van Rhuggenaath en zijn maten per direct de kop indrukken. Zero tollerance.

 25. …..”Wij hebben nu mensen nodig die willen aanpakken en niet happy hour types zoals Chos Romero en Reinald Curiel”….

  @Curacao R….etc
  Romero is allang met pensioen en heeft zijn schaapjes ook allang op t droge danzij de dikke bonussen van Tromp, waar hij nooit iets van gezegd heeft, althans, niet tegen het OM.

  Wel tegen een van zijn bysides, die nu zijn byside niet meer is, en volgens de lenga largu van deze persoon was het een grote corrupte bende in A: Het dagelijks bestuur en een nog grotere corrupte bende in B: De RVC,

  Maar ja, hij bedankte iedereen vriendelijk in zijn afscheidsletter, voor de mooie lange tijd bij de CBCS (BNA).

  Nu buigt hij zich in een commissie, over, jawel, een garantieregeling voor rekeninghouders, die hij in de 30 jaar nooit los heeft gekregen….

  Danki, thank u, gracias merci…

 26. En meteen directeuren in semi publieke sector opnieuw screenen: cbcs, ennia, giro. Wij hebben nu mensen nodig die willen aanpakken en niet happy hour types zoals Chos Romero en Reinald Curiel

 27. Goed zo Mr.Knops, hou ze kort die over het paard getilde idioten die zich excellentie laten noemen, de dommigheid straalt van ze af. Ben benieuwd hoe snel ze tekenen …… de lafaards.

 28. ….”de macamba zit dan op de gedeelde bestuurders stoel. Alle onvrede kan dan gemakkelijk naar hem toe geschoven worden.”…..

  @Dislect precies.
  Alles wat fout gaat: Ta e Makamba stinki nan
  Alles wat goed gaat: Ta nos!

  Defacto is alles wat nog goed gaat dankzij de Makamba en ondanks onze stuurlui, (met de nadruk op lui).

  Ik wil geen minister plenipotensiario meer in de Rijks minister raad hebben die hakkelend Nederlands spreekt en de domste antwoorden geeft.

  Ik wil geen Aqualectra directeur meer die met regelmast van de klok het licht voor het hele eiland een paar dagen uitdoet.

  Ik wil geen directeur van Curoil meer hebben die toko den toko’t.

  Ik wil geen mede “guldenhoed(st)er” meer hebben op een directie plek, vanwege de politieke banden van een familielid en die een geheimhoudingsplicht schendt die passioneel gemotiveerd is, ook geen dreig- en saboteerdirecteuren op dezelfde plek

  Ik wil geen directeur op een “post” achter een “bureau” meer hebben zitten die een strafblad heeft.

  Ook geen Sociale verzekeringsdirecteur zonder morele waardes.

  Geen controlerende accountants die de werkvloer nietvrespecteren en zich onbetamelijk gedragen na kantooruren… ook geen accountants die heel lichtvasrdig met de getrouwheid omgaan, zowel mbt de jaarrekening, alsop de werkvloer / thuis.

  Geen rvc leden die slapen, dineren en samenspannen..

  Nederland neem deze poel des verderfs over…

 29. Minister-president Rhuggenaath neemt vanaf vrijdag 15 mei gepland ziekteverlof tot en met maandag 18 mei 2020 vanwege een geplande medische ingreep. Gedurende deze periode zal Minister Hensley Koeiman waarnemen als vice-premier, en zal Minister Quincy Girigorie als plaatsvervangend Minister van Algemene Zaken en Minister van Onderwijs, Cultuur en Sport fungeren totdat minister-president Rhuggenaath zijn werk weer hervat, hoogstwaarschijnlijk op dinsdag 19 mei 2020.

 30. Dpbt, g schotte ja is en blijft de grootste miskleum als mp, maar zeker ook voor die periode. Kan niet anders, g schotte in die tijd heeft zege gevierd door mensen als jij en andere misdaad aanhangers, en natuurlijk de mensen die ‘n tientje in hun handen gedrukt kregen.

 31. Hahaha klopt, drechi pa bosnan tur. Iedereen wijst met het vingertje naar Gerrit Schotte, die maar 2 jaar een kabinet heeft geleid. Tot op heden heeft men het over Gerrit de Raaf want het is zijn schuld dat we in de ellende zitten. Het was wel het kabinet Gerrit Schotte die bij monde van Helwin Wiels ageerde tegen de oplichters en zakkenvullers. Hun begonnen goed door Gangster Cappela weg te sturen bij Curoil en Casperson met zijn consultants kliek aan te pakken bij Aqualectra. Het was Gerrit Schotte die onthulde hoe Aqualectra jarenlang door middel van generators stroom leverden en de bevolking torenhoge tarieven rekenden. Het was het kabinet Schotte die begon met forensisch onderzoek binnen de overheids NV’s. Het was Gerrit Schotte die waarschuwde voor de corruptie en nepotisme van Gangster Tromp. Maar nee, dat kabinet moest weg want hun vielen de Professionals Yu di Korsou aan. Opgehitst door PAR en zijn kornuiten lukte dat. Nu zit men opgescheept met een mucha manda met zijn MBA/MBI titel en bankbediende ervaring op de troon zitten. Onderneemt zelf geen enkel initiatief maar heeft wel een grote mond. Maar ja hij is van de PAR toch dus van de goede partij. Dus drechi voor jullie.

 32. Ook ik deel de angst van Bolivar.
  En ik wil ook nog wel verder dat, als er toch Accord gegaan wordt, het heel slecht gaat worden voor de bevolking. En de macamba zit dan op de gedeelde bestuurders stoel.
  Alle onvrede kan dan gemakkelijk naar hem toe geschoven worden.
  De elite blijft aan en gaat actief tegen werken waardoor maatregelen hun effect gaan missen. En dat de elite toch op den duur weer volledig in control gaat komen met een reset naar de graai cultuur.
  Ook deze maatregelen houd de elite op het toneel. En ze zullen, gesteund door de bevolking weer hun hoofd rollen op eisen.
  De elite moet van het toneel af en het kies stelsel moet veranderen om te voorkomen dat de elite een comback kan maken.
  Het lijkt ver genoeg te gaan maar is het niet. Eerst onkruid wieden voor je opnieuw kan zaaien.

 33. @Jandino, het papbeleid van deze premier en regering , rechtvaardigt het corrupte beleid van een veel destructievere regering absoluut op geen enkele manier.
  Nog steeds vele malen minder erg….

 34. Tja…
  Hij was toch de “J.F.K.” van Curacao? De “Mahatma Ghandi” van Curacao? Althans volgens een groot aantal van U… Hij zou “Gerrit de Raaf” even een poepje laten ruiken van hoe het eigenlijk moest…….
  Zo zie je maar weer.
  DRECHI PA BOSNAN TUR

 35. ……”Rhuggenaath speelde hoog spel door te laten zien hoe Curacao over Makambas denken”…..

  @Piet Heniger, Het lijkt eerder op populistisch opjutten.
  Net als de Godetts, Wielsen en Schottes.

  Uiteindelijk vervallen ze allemaal tot dezelfde goedkope zieltjeswinnerij retoriek bij de lichter geeduceerde massa!

  Zijn laatste troef.
  Het volk opsteken tegen Nederland met alle gevolgen vandien voor Nederlanders en op Nederlander gelijkenden hier op t eiland.

  Hij roept nog net niet: Makamba bai bo lugá bèk.
  Misschien moet hij zelf naar de lugá van Bouterse gaan.
  Hij begint dezelfde trekjes te vertonen

 36. De angst van Bolivar voor het weigeren van NL hulp deel ik. Afgelopen donderdag deed Rhuggenaath een beroep op nationale eenheid. Alle groepen YdK, Makambas, Hindoes, Chinezen en Zuid-Anerikanen uit ons omringende landen leven langs elkaar heen. Deze grorpen bemoeien zich nooit met elkaar. Er is geen sprake van eenheid. Hij wil alleen YdK verenigen.
  Als Rhuggenaath weigert de hulp te accepteren gelijk doorpakken en bewindvoeder aanstellen. Faillissementen aanvragen voor Giro, Ennia, PSB eb Aquakectra. Opkopen uit faillissementen om pensioenrechten ed veilig te stellen. Daarna faillissement Curacao aanvragen. Vervolgens Nieuw Curacao oprichten. Laat nu een keer je tanden zien! Rhuggenaath speelde hoog spel door te laten zien hoe Curacao over Makambas denken.
  Eindelijk recht door zee. Op basis van die helderheid strak zijn in de uitvoering. Niet meer onderhandelen. Gewoon lege briefjes inleveren volstaat. Dit alles in het belang van de bevolking en de NL belastingbetaler.

 37. Mag ik er even aan herinneren dat Ruggenaath Stella van Rijn benoemd heeft tot manager van het project integriteit?

  Dan ben je toch wel rijp voor opname in de Capriles kliniek.

  O, ze is zijn buurvrouw op Julianadorp?

 38. Waar ik mijn hart voor vasthoudt is dat de Curaçaosche regering niet instemt met dit prima plan dat concrete financiële steun biedt.

  Het eiland verkeerd in een crisis en als de regering de middelvinger naar de geboden hulp opsteekt dan heb ik geen hoop meer dat de crisis overbrugd zal worden. Het zal dan alleen maar verergeren.

 39. Rhuggenaath was verbolgen: Mi ta Hulanda su mucha mandá.
  Eerlijk is eerlijk Premier Rhuggenaath, u heeft niet veel te willen op dit moment.
  U bent in feite al heel lang een mucha mandá.
  Omdat u zich gedraagt als een mucha mandá.
  Nu even de teugels teruggeven aan de grote mensen.
  Zodat die even het eea kunnen rechtzetten, wat jullie al 50 jaar niet voor elkasr gekregen hebben:
  INTEGER en productief BESTUUR.

 40. Ja alles moet eens professioneel doorgelicht worden.
  Door integere accountants.
  Dus Niet de dorpspolitiek accountants van dit eiland.

  Die hun “Signature” voor elke prijs op een jaarrekening zetten.
  Of even wegkijken, want $$$$$$$$!

  Geen EY, geen Jordaan, geen Paus, geen BDO etc,
  Ze missen de professionele audit ” Force” en ethos om dit soort klussen zorgvuldig te klaren
  Zitten allemaal al bij de overheid tot aan hun knieën in de zelfde beerput.

  Laat accountants uit NL deze troep doorlichten

 41. Sinterklaas komt mischien dit jaar niet .
  Gewoon de tering naar de nering zetten en de boel opruimen .
  Wie geld geeft mag ten alle tijden eisen stellen , dus wake up .
  Strak , strak met curacao .

 42. Het zou goed zijn de hele ambtenarij en de overheids NV’s en stichtingen eens door Nederland te laten doorlichten, voor wat betreft kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbezetting en salarishuishouding, waarbij ook naar het aannamebeleid wordt gekeken (komen er Zus de Lannooys en Taco Tara Asjeses en zo u wilt Vanessa Gijsberthas en Chanel Thijssens binnen?).

  Door Nederland, allereerst omdat daar meer expertise is (je moet er toch niet aan denken dat je Henry Jourdain zo’n onderzoek laat doen!) maar veel meer nog omdat Nederlandse onderzoekers geen connecties hebben met de lokale politiek.

  Neem Franklin Fraud Sluis / Bureau Post, valt onder PIN. Met als gevolg dat Sluis maar te accepteren heeft dat Aal-vin Daal, de linkerhand van slinkse Suzy, iedere maand bij BPT de bus voorrijdt om er weer een lading aartsluie incapabele vriendjes op de payroll te laten bijschrijven.

  Dan weet je wat voor onderzoeksresultaat je krijgt als je Suzy of Franklin de onderzoeker laat benoemen.

  En laat Nederland ook eens onderzoek naar alle Tilly Pikeries op het eiland, ambtenaren die al jaren met behoud van (soms mega) salaris thuis zitten.

  Het zou mooi zijn als het SAOB dit soort onderzoeken zou kunnen uitvoeren, maar ook zij staan veel te dicht bij de politiek die hen ook financiert. En wie met pek omgaat raakt er mee besmet.

 43. Altijd ontevreden Ali Baba en zijn rovers!
  Die foto bij dit artikel van Baba is een schot in de roos.
  Waarom heeft Nederland zo’n (kostbaar) engelengeduld met dit Caribisch rovershol? Hoe lang nog?

 44. De eisen die nederland aan curacao stelt zijn nog steeds veel en veel te slap, het huidige voorstel kan Knops nooit aan de nederlandse belastingbetalers verkopen. De track record van alle wannabe feestbestuurders en andere struikrovers van deze rots heeft de afgelopen decennia als het gaat om good-governance minder dan zero positieve ontwikkelingen laten zien. De enige oplossing is om, naast het per direct korte metten maken met de astronomische zelfverrijking van deze lieden, onmiddelijk de bezem te halen door de politiek, de ambtelijke bestuurstop, het ambtenarenapparaat, en de aanhangende vennootschappen.

 45. Beste Redactie, bij alle Scribd documenten die u de laatste weken geplaatst heeft krijg ik de melding ‘Notice This document has been removed from Scribd.’.

  Is hier wat aan te doen?

 46. Cbcs en ennia bestuur opnieuw door dnb laten evalueren en niet terug deinzen om happy hour bestuurders (Reinald curiel) oneervol ontslag te geven

 47. Danki meneer Knops, en nu aub de poot stijf houden. Laat eerst die zakkenvullende graaiers maar inleveren, dan pas steun.
  Top aktie!!! Nu is het aan de paljassen hier om hun ware gezicht te tonen. Doe je dat voor de bevolking, of zoals gebruikelijk, voor jezelf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties