33 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Curacao.nu | Nederland stelt onrealistische eisen

HomeMediaCuracao.nu | Nederland stelt onrealistische eisen

Persbureau Curacao
Met RMR liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, SXM en Curacao

Rhuggenaath zegt druk bezig te zijn met bezuinigingsmaatregelen, maar dat die het daarmee niet gaat redden | Persbureau Curacao

Willemstad – Nederland stelt onrealistische eisen aan nieuwe coronasteun. Dat zegt Eugene Rhuggenaath. De premier voegde daaraan toe geen loopjongen te zijn van Nederland.

Zijn uitspraken komen aan de vooravond van de Rijksministerraad, waar besloten wordt of Curaçao een tweede zending geld krijgt vanwege Corona.

Rhuggenaath zegt druk bezig te zijn met bezuinigingsmaatregelen, maar dat die het daarmee niet gaat redden.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

De Rijksministerraad cornavirusmaatregelen liquiditeitsvoorwaarden voor Aruba, Sint Maarten en Curacao. Met dank aan een trouwe lezer. Indien niet leesbaar en/of downloadbaar in verschillende browsers, klik hier in PDF.

2020 05 13 – RMR 2de Liquid… by Knipselkrant Curacao on Scribd

24 reacties

 1. De premier voegde daaraan toe geen loopjongen te zijn van Nederland. Dit zijn de woorden van RHUGGE. Maar Nederland is voor jullie (regering) wél een jackpot hè! Een muntje ingooien, trekken aan de arm en………. tatáááááááááá, 200 miljoen voor RHUGGE. Ja dááááááág. Dacht je dat Nederland zoals de IMF is, die Desi Bouterse omarmde en een lening verstrekte van $ 478 miljoen????? Tja Nederland zit wel in de slappe was, maar voor degenen die voldoen nogmaals; aan de VEREISTEN. Maar jullie zitten op een lening, een gift te wachten. Blijf maar wachten jongens, en wel totdat de HAAN een EI legt. Dan kunnen het geld hallóóóóóóóó……….LENEN, LENEN, en nog ‘ns LENEN. Sjon fia a muri basta tempu pasá Rhugge. Q.E.P.D.Que descanse en paz. R.I.P. requiescant in pace, Rest in peace. Repose en paix

 2. Het loopt Ruggenraath dun door de broek nu hij , als hij steun vanuit Nederland wil krijgen, openheid van financiële zaken moet geven. Zeker over de overheids-nv’s, de banken,SVB enz. Hij weet natuurlijk als geen ander dat er dan een heleboel onfrisse zaken boven water komen. Vandaar dat hij hele grote woorden gebruikt , die hij overigens nooit kan waarmaken.
  Ik denk ook dat de meerderheid van de geïnteresseerde eilandelijke bevolking ,die uit angst altijd de mond heeft gehouden,wel blij is met de opstelling van Nederland. Zij hopen dat zij binnenkort niet meer het kind van de rekening meer zijn.

 3. Ruggenaath stelt dat Nederland onrealistische eisen heeft.

  Wat zijn dan die eisen ?
  In Nederland is een brief uitgelekt van Knops en daarin staat dat de ministers en overige politici 25 % van hun salaris moeten inleveren en de ambtenaren 12.5 %.
  Daarnaast moet de caribische Balkenende norm worden ingevoerd op 1.3 x salaris van minister-president. Voorts moet Curacao transparanter worden en moet St Maarten het pensioenstelsel hervormen.

  Leuk is wel dat Aruba dus al heeft voldaan aan de eisen v.w.b. salaris inleveren.
  Het ontgaat mij echter waarom Ruggenaath zich met hand en tand blijft verzetten tegen inleveren op een absurd hoog salaris.

 4. RHUGGE, je begint nu iedereen de keel uit te hangen met allerlei smoesjes om het geld als een “gift” binnen te halen, wat stellig niet zal lukken. Wees asjeblieft een volwassen kerel en hou op met die flauwe kul. Als een verdere ondersteuning van hun (Nederland) eisen jullie NIET aanstaan moeten jullie de “lening” maar afwijzen. En door je stomme koppigheid zullen de eisen zich ook verder opstapelen. Nederland vertrouwt jullie regering niet meer. Jullie willen weer zwemmen in het geld zoals Dagobert Duck, maar deze keer maakt Nederland een lange neus naar jullie toe. Nederland blijft haar eisen stellen, en mochten jullie er níet mee akkoord gaan, wordt alles van tafel geveegd. Nederland doet dit alles voor het arme volk, en niet voor de regering, dus Nederland heeft totááál niets te verliezen. Integendeel. Dus RHUGGE, take it or leave it. Nos mes por was en is jullie motto; nu dan, doé het en hou op met bedelen. Wees een kerel RHUGGE, stabiel, onwrikbaar, en standvastig.

 5. Momenteel gaat van iedere gulden 35 c naar de voedselpakketten en 65 c in de grote bodemloze put die regering heet. Hoe lossen we dit op?

 6. @Dislect: tuurlijk is die lening in dollars (niet in guldens).
  De gulden wordt gedevalueerd. misschien met 10%, misschien met 30%,misschien met nog meer. Nederland is gekke Eugèntje niet om straks in WC papier guldens te worden terugbetaald.

  Die devaluatie heeft wel een voordeel. De ambtenaar verdient nu ANG 7.000,- per maand.Hiervan kan hij 423 keer naar McDonalds.

  Na de devaluatie verdient hij nog steeds ANG 7.000,- per maand.
  Hiervan kan hij nog maar 279 keer naar McDonalds. Is toch mooi 34% minder.

 7. “Iemand ook nog de opmerking gelezen dat de lening in US dollars terugbetaald moet worden en waarom?”
  Dat is duidelijk, als er niet aan de voorwaarden voldaan gaat worden, en dat gaat niet, always het alleen maar mo een sluitende begroting van het land of een jaarrekening van enia, dan komt er geen aanvulling en zal er gedevalueerd moeten worden. En zou Nederland dus moeten minder terug krijgen als dat het betaald heeft.
  Maar ik denk dat ze het hele voorstel in moeten trekken en niets moeten lenen. Elke cent steun is een cent in een bodemloze put. Laat onze regering maar eerst de kraan dicht draaien voor er gedweild gaat worden.

 8. Iemand ook nog de opmerking gelezen dat de lening in US dollars terugbetaald moet worden en waarom? ? Dat zegt iets over o.a. het vertrouwen van de Nederlandse overheid in de aanpak van Curacao.
  En als de Curacaosche overheid zich blijft gedragen als een kind, dan blijft Nederland zich gedragen als ouder (gelukkig voor de bevolking).
  Als Curacao gelijkwaardig bevonden wilt worden, dan moet het zich ook volwassen gaan gedragen. En dat is budgetbeheer, vervelende besluiten nemen (ook als het jezelf of je omgeving raakt), eerlijkheid, openheid, je aan de regels/wetten houden, integer en met liefde leiden, het goede voorbeeld geven, algemeen belang voorop stellen, en zo kan ik er nog een paar opnoemen. En aan alleen dit gedrag ontbreekt het bij de politieke leiding van dit land.
  Maar hoe mooi is het dat een voorwaarde is dat er ook vooruit gekeken wordt en dat de economie robuuster gemaakt wordt.
  Ik vind het mooie en goede voorwaarden waar de bevolking wel bij vaart. Nu nog de politici die zich voor het volk in willen zetten.

  @Elfje: s.v.p., nee, niet s.v.p., gewoon geen emoticons (kutpoppetjes) meer in je tekst. (Behalve als je 3 jaar of jonger bent.)
  De volgende keer: ?
  Commentpolis, a.k.a. Rhuggenaath d’n tweede, 2,5 jaar oud.

 9. @Joep Meloen: correcte omschrijving van de YDK mentaliteit. Zolang nederland/CFT/DNB maar meegaat in “onze cultuur” van pappen en nathouden, vriendjespolitiek en nepotisme is het allemaal geen probleem. Plasterk vonden wij allemaal een erg prettige man want die hield zijn poot nooit stijf. Knops is een ander verhaal net zoals Bob Traa (die gewoon is tegengewerkt of weggepest). Anderen zoals Huurman en de voorganger van gilbert martina bij CMC pasten ook niet goed in de cultuur van nepotisme en cadeautjes uitdelen op basis van loyaliteit ipv kunde.
  Ruggie kan wel stoer zeggen dat binnen het ambtenaren apparaat op basis van prestatie geselecteerd wordt, maar zolang je kleurtje bepaalt hoe je gewaardeerd wordt, heeft het allemaal geen zin.

 10. Wat mij ontgaat … renteloze lening ter waarde van Naf 174,662,794 verschaft en Nederland die daarboven op een miljard euro ter beschikking wil stellen onder voorwaarden.

  En meneertje Eugene praat over “onrealistische eisen” voor een miljard euro lening. Eisen zijn simpel en terecht :

  De fondsen zijn bestemd voor de doelgroepen om de economie draaiend houden, zijn bestemd voor werkgevers en werknemers onder de voorwaarde dat overheidsfinanciën in orde komen. Geen gesjoemel meer.

  That’s it. Nothing more, nothing less. Simpel.

  Een miljard euro om de economie van 150,000 bewoners in stand te houden en Eugene & friends noemen dit : “onrealistische eisen”

  Het feit dat ze het openliijk vertikken om niet meer te frauderen ten koste van het eiland spreekt boekdelen.

 11. …”Men heeft net als de vorige regeringen (Schotte tot nu toe) niets anders dan potverteren en “the can forward (ge)kicked”……

  In een notedop, een zeer perfecte omschrijving @Boos
  Het schip zinkt en de Kapitein wil de reddingssloepen aanvragen uit NL, de reddingssloepen die nooit geinstalleerd zijn

 12. Ruggenaath wil dat nu niet zeggen, hij wil het domme deel van de bevolking ophitsen, zodat hij uiteindelijk kan zeggen dat Nederland dit door de strot heeft geduwd. Daarmee wakkert hij de haat jegens Nederland verder aan en blijft zijn gedrag buiten schot.
  Toont wel aan wat voor mentaliteit hier heerst op het eiland.

 13. Laat de bevolking dan weten wat die onrealistische eisen zijn!
  Alleen vertellen wat je uitkomt en achterwege laten wat je niet zint heeft geen zin, want uiteindelijk komt het toch uit. Het is misschien een beetje tijd kopen.
  En hoe langer je draalt en wacht met het nemen van de beslissingen DIE genomen moeten worden, hoe langer en pijnlijker het duurt.
  Zoals ook aangegeven door andere regeerders, is het probleem niet ontstaan door de corona crisis, maar al veel verder daarvoor. Dat de pm die nu gebruikt als afleidingstruc om het hachje van zijn regering te redden is tot daaraan toe.
  Van een visionair beleid kun je deze regering niet beschuldigen. Men heeft net als de vorige regeringen (Schotte tot nu toe) niets anders dan potverteren en “the can forward (ge)kicked”.
  De huidige crisis heeft nu pijnlijk aan het licht gebracht waar (wat iedereen trouwens al lang wist en waar jarenlang voor gewaarschuwd was) de schoen wringt en dat is o.a. het veel te dure en inefficiënte ambtenaren apparaat en veel te dure overheids NV’s en gelieerde entiteiten.
  Als deze crisis is gaan liggen de BAB onderzoek laten doen bij ALLE overheids instellingen, NV’s en gelieerde entiteiten waar vanaf Schotte tot nu toe geld is verdwenen en de schuldigen aanpakken.
  Verder, alle ministers vanaf Schotte tot nu toe auditen.

 14. Ze zeggen “beggars can’t be choosers”, ook deze man bleek een lichtgewicht te zijn als minister president in crisistijd. Geen wonder dat de man de kritische pers, monddood probeert te maken.

 15. Bezuinigen op het onderwijs kan niets anders betekenen als het afschaffen van het gratis onderwijs, wat al niet gratis was en extra belasten van het “privé onderwijs”. En dat dat betekent dat de helft van de bevolking niet meer naar school kan?
  Dan krijgen we een nog dommer electoraat, wat is het probleem?

 16. Er zijn, volgens mij, geen andere eisen bijgekomen. Je begroting op orde maken. En dat lukte al niet pre-corona en de situatie is alleen maar slechter geworden.
  En daarom heeft de regering mischien wel gelijk; het is een onrealistische eis om een sluitende begroting te verlangen. En dus kan het gewoon beter stoppen met hulp. Nos mes por? Laat maar zien!

 17. Als de PM de “ ballen” heeft dan zou hij een lening moeten afwijzen en eindelijk de tering naar de nering zetten en wel het te grote en dure overheids en semi overheids apparaat met spoed saneren en de politieke benoemde familie en vriendjes per direct eruit zetten.Dan pas kan je de bevolking vragen om mee te dragen in de oplossingen. Ik zeg uitdrukkelijk bevolking want blijkbaar is er een groot verschil tussen bevolking en de overheids Instellingen . Ik zie hem zeker niet als mucho manda voor Nederland maar meer als het keffertje voor de partij MAN

 18. De regering probeert een soort schijnsouvereiniteit op te houden, met een financiele schijnautonomie die ze allang niet meer hebben.

  Ze staan letterlijk met de rug tegen de muur.
  In 2010, met een megasanering, en heleboel toezicht en financiele expertise is het niet gelukt, en toen was de economische conjunctuur vele malen gunstiger.

  Nu moeten we vooral bescheiden en gehoorzaam.zijn, en dankbaar dat er hulp komt.
  Grote mond opzetten en stoer doen over autonomie en eigen bonen doppen is allang uit

 19. Een oeroud spreekwoord zegt wie betaald bepaald. Opeenvolgende regeringen en ook deze regering hebben niets anders gedaan dan potverteren. De pm heeft dus kort en duidelijk geen poot om op staan als het de voorwaarden betreft die de financierder (Nederland) stelt. Als hij het niet eens is met de voorwaarden kan hij altijd nog de financiering afwijzen en dan het uitgavenpatroon van onze gemeenschap (in het bijzonder de overheid) in overeenstemming brengen met de inkomsten (en te verwachten inkomsten). Ik ben benieuwd of de huidige regering de moed heeft voor een dergelijk beleid.

 20. De noodzaak voor hervorming komt niet door Corona.
  Al ruim voor corona was er een oplopend en on houdbaar tekort. Tijds de lock-down zijn er een reeks van twijfelachtige beslissingen genomen die de druk op de staatskas verder deden toe nemen terwijl de inkomsten, uiteraard, een grote terugval hadden. Er is nog meer geld uitgeven dat er niet is. In tussen is er niets gedaan om de normale uitgaven te beperken. En nu zit de regering in het nauw.
  En een rat in het nauw maak rare sprongen.
  Zolang de elite blijft wordt alle hulp, direct of indirect gebruikt om gedane betalingen te dekken en zal er geen ruimte zijn om een gezonde economie op te bouwen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties