28 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 03:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Minister Martina in gesprek met Santa Barbara

Persbureau Curacao

Foto: Santa Barbara directeur Roald Smeets en echtgenote. Roald Smeets’ vader Christoffel ‘Chris’ Smeets, ‘Larry’ Luckmann en Robert Voges zijn commissarissen

Willemstad – Santa Barbara Beach & Golf Resort gaat voor minstens een jaar dicht. Daardoor komen in totaal 265 mensen op straat te staan. Steven Martina praat vandaag met het management.

Tegen het Antilliaans Dagblad zegt de minister van Economische Ontwikkeling dat hij naar mogelijkheden zoekt om het resort toch open te houden.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

17 reacties

 1. @knoekkoe, Maar in ieder geval kost deze Smeets de belastingbetaler ons direct niets (Indirect wellicht wel aangezien je kan afvragen of ze netjes belasting betalen) terwijl bv straks Chanel Thijssen wel op de loonlijst van de overheid zal komen te staan en we betalen de dochter van Gijsbertha ook

 2. @Ook dat nog, je bent niet de enige!
  De groep die dit vieze dpel inziet en door heeft wordt steeds groter.

  Men is ziek van hun onbeschaade gegraai en egoïstisch oppirtunisme.

  Nu dat alles leeg begint te raken, gaan ze allemaal, inclusief deze familie despoot , door de mand vallen, en komen hun atrociteiten aan het licht.

  Ook van deze staatskasinhoudverdamper!

 3. @Ook dat nog: Helaas tel je niet mee op Curacao als persoon en professioneel als je goede bedoelingen hebt en veranderingen aan het eiland wil brengen, Je wordt als een persoon Non Grata bestempelt. Ruimte is er wel genoeg voor personen die het spel spelen, de andere kant opkijken, die met alle winden meewaaien of niet kritisch zijn. Helaas brengt dit systeem geen welvaart en welzijn voor het volk en is Curacao nu blut en plat.

 4. Ik ben maar 26% zwart. Dus niet “zichtbaar”. Toch zou ik mij willen inzetten voor ons land.
  Angst. nee
  Maar, bang voor mijn toekomst. ja
  Ik twijfel. want ik wil echt wat betekenen voor “mijn/ons” land
  Zelfs pro bono, ook in het parlement.
  Maar, je bent kapot (lettterlijk) gemaakt voordat je begint.
  Dit is geen klagen, maar bang om te vechten tegen de diverse duistere machten, die ik helaas maar al te goed ken.

 5. @Ook dat nog

  “Geen structureel beleid, alleen maar reactief beleid.”

  Gelijk heb je. Het is immers maar applying bandages to the bleeding terwijl er moet gewerkt worden aan long-term solutions.

  Wel is het zo dat op korte termijn snel beslissingen genomen moeten worden genomen om te voorkomen dat 265 mensen en hun gezinnen op straat komen te staan binnenkort.

  Maar als het continu gaat om short-term solutions dan is het zoals je zegt, slechts reactief beleid.

 6. Doet een beetje aan het “Willem Alexander syndroom” syndroom denken.
  Die heeft zijn rijkdom en positie ook dankzij zijn erflijn verkregen.

 7. Roald Smeets kan nog geen fles wijn van een fles bier onderscheiden maar als rijkeluiszoontje wordt hij directeur bij Santa Barbara zoals zijn vader als een absolute nitwit ineens directeur van Citco kon worden, via zijn vader.

  Geen wonder dat Santa Barbara nog nooit met winst gedraaid heeft.

  Zonder pa Chris Smeets had Roald Smeets nu gewoon bij Albert Heijn achter de kassa gezeten.

 8. Martina moet zich met zinniger zaken bezighouden, voir de bühne blaten door gesprekken aan te gaan zal geen enkele zin hebben. Zeker gezien het feit dat Benchmark er eigenlijk niets in ziet.
  Heel erg jammer dat wel, mooie omgeving mooie kamers, maar verdrietiger voor het personeel.

 9. Het word steeds gekker met deze minister, hulp aan bieden terwijl het land geen dubbeltje in kas heeft om de pukkel die op de kont van Martina zit weg te krabben. Over een week gaat hij bij de Klesch groep langs om daar ook een afspraak te maken, om een contract te maken dat Curacrim de eerste 2 jaar al het personeel van de Klesch groep gaat betalen, als ze maar door blijven door gaan met liegen en bedriegen dat ze open gaan met de vervalen roestbak.

 10. Als het ergens bloedt, komt Martina langs met een doekje.
  Geen structureel beleid, alleen maar reactief beleid.

  Kom op vent, ga eens echt structureel aan het werk!! Daar betalen wij je voor.

 11. Steven Martina gaat weer allerlei tax holidays, stroom en water kortingen en andere cadeautjes aanbieden om de schone schijn op te houden.

  ministers op Curacao zouden zich niet bezig moeten houden met individuele bedrijfs beslissingen maar beleid maken. op het gebied van economie zijn er genoeg uitdagingen zoals arbeidsmarkt flexibilisering, import en export heffingen, efficiency overheids organen etc.

 12. Ik weet niet wat hij, in het algemeen belang, beter kan doen; praten op en over santa Barbara of zich bemoeien met de commissie die over economische innovatie gaat!

 13. Wederom is de regering te laat. Put dempen als het kalf verdronken is. Geeft er weer blijk van dat het departement van economische zaken geen idee heeft waar die mee bezig is. Het is louter reageren, en dan ben je altijd te laat.

 14. Plan Martina. Misschien een paar koeien op de golfbaan?
  of verkeersbeursje houden?
  Alle statenleden in lock-down op Sta Barbara?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 20 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al...

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...
- Advertentie -