28 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 05:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Loop van deze maand meer duidelijkheid over Klesch

Persbureau Curacao

Vanwege corona staat die overname op losse schroeven

Willemstad – Eind deze maand vervalt de Isla-regeling van RdK, de eigenaar en exploitant van de raffinaderij. Werknemers kregen in die regeling hun salaris doorbetaald tot de overname door de Kleschgroep op 30 juni.

Vanwege corona, staat die overname op losse schroeven. RdK kijkt daarom verder, maar stelt dat pas in de loop van deze maand duidelijk wordt hoe de poppetjes staan.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. .Curaçao Revisited zegt:….”deze regering gaat doen waar ze al lange tijd in uitblinken: inhoudelijk geen beslissing nemen maar wel een aantal vriendjes als consultants of interim management plaatsen. Zie voorbeelden uit het verleden:
  * insel air: ys
  * girobank: chos Romero, zus
  * ennia: Reinald curiel
  * Cbcs: jardim, lasten
  * hno: Gilbert Martina

  En de directie van de CBCS die zichzelf een bonus liet uitbetalen ( ANG 100.000?) uit de Noodregelingen fee die de CBCS in rekening brengt aan de Giro voor “toezicht”.

  En dan ook nog een “Rechter” die deze “fees” blindelings goedkeurde.

  Nergens ter wereld keert een Toezichthoudende Bank bonussen uit , tlv de noodregelingen fee, voor het onder curatele stellen van een “malfunctioning” bank.

  De rechter vond het blijkbaar goed, keurde de fee goed, en Chos? Heeft die er ooit wat van gezegd?

 2. @joep meloen: deze regering gaat doen waar ze al lange tijd in uitblinken: inhoudelijk geen beslissing nemen maar wel een aantal vriendjes als consultants of interim management plaatsen. Zie voorbeelden uit het verleden:
  * insel air: ys
  * girobank: chos Romero, zus
  * ennia: Reinald curiel
  * Cbcs: jardim, lasten
  * hno: Gilbert Martina

 3. @Joep Meloen:

  “Men gokte dat er een deal zou kunnen worden gesloten per eind juni en toen nam men het besluit om de salarissen maar uit eigen zak te gaan betalen.”

  Zou mij niets verbazen dat de deal is gesloten met Klesch om eigen portefeuille van Eugene & Friends te vergroten zonder enige kijk op algemeen belang van het eiland voor het symbolisch bedrag van 1 dollar.

  Vandaar het feit : “Contract Klesch blijft Geheim”

 4. @ Bolivar,

  Natuurlijk gaat die geldstroom ophouden. Klesch heeft tot op heden niets betaald en zal dat ook niet doen.
  Men gokte dat er een deal zou kunnen worden gesloten per eind juni en toen nam men het besluit om de salarissen maar uit eigen zak te gaan betalen. NIemand kwam op het idee om Klesch een bijdrage te vragen in de salarissen, immers het behoud van ervaren werknemers is ook in het belang van Klesch. Als het dat niet is dan moet je toch ernstig gaan twijfelen aan de intenties van Klesch.
  Nu gaat de deal met Klesch dan voorlopig niet door en het geld bij RdK is op. Dan hebben ze er 100 miljoen doorgejast in amper 6 maanden tijd en dat geeft ook wel duidelijk aan over wat voor salarissen we hier praten. Waarom men niet slechts een gedeelte van het salaris heeft uitbetaald is mij een compleet raadsel. Leek wel alsof RdK een geldboom op het terrein van de ISLA had staan. Alleen zijn zij de enigen die deze boom kunnen zien.

  Ik vrees dat de regering gaat besluiten om op Klesch te gaan zitten wachten, terwijl de enig juiste benadering nu met de vuist op tafel slaan zou zijn. Stel Klesch gewoon de vraag: ‘wil je de raffinaderij hebben, ja of nee ?” Zo ja, dan geen uitstel meer, gewoon per 1 juli, dit is de prijs, dit zijn onze belastingen, dit zijn onze eisen, take it or leave it.

  Dat is de enige manier om momenteel te onderhandelen met Klesch, anders gaat het nog jaren duren.

 5. “Werknemers kregen in die regeling hun salaris doorbetaald tot de overname door de Kleschgroep op 30 juni.”

  I truly do not hope that after that the so-called promised deal offered by Eugene & Friends with Klesch collapses at the end of the month.

  The socioeconomic consequences would be catastrophical.

 6. …..”De “onderhandelaars” van Curaçao hebben als kleuters aan tafel gezeten. Geen benul van internationaal zakendoen… Bij grote zaken horen grote jongens”…

  Precies [email protected], zich laten afserveren met kraaltjes en spiegeltjes.

  Dat krijg je als er een paar wannabee onderhandelaars aan de dealtafel aanschuiven, wiens tunnelvisie niet verder reikt dan de afvoerpijp van de ISLA die de shit in het schottegat lozen.

 7. ASO: als de regering maar een minuut onderzoek had gedaan naar deze Klesch gangsterbende was het duidelijk geworden dat het nooit iets had kunnen worden waar Curaçao en haar bevolking enig voordeel aan zouden hebben gehad. De “onderhandelaars” van Curaçao hebben als kleuters aan tafel gezeten. Geen benul van internationaal zakendoen… Bij grote zaken horen grote jongens.
  We mogen blij zijn dat de Klesch ramp niet doorgaat: dat was jarenlang ellende geworden met een financiële ramp als afsluiting. Lees maar even wat achtergrond info over deze fijne club.
  Curaçao kon het niet, kan het niet en zal het nooit kunnen.
  Op naar de volgende teleurstelling!

 8. Het ontgaat mij waarom de regering maar vol blijft houden dat er een deal was, terwijl die, volgens hun eigen mededelingen, duidelijk niet aanwezig was en is.

  Ik kan ook naar de Rolls Royce dealer gaan en afspraken maken over levertijd, opties, kleur etc, maar zolang ik geen handtekening onder het contract zet en de auto betaal is er geen sprake van een overeenkomst. Hooguit een intentieverklaring, doch die is zo vrijblijvend dat je daar altijd onderuit kan komen.
  Feit is dat Klesch niet gaat komen, nu niet en waarschijnlijk nooit niet. Zeker niet zolang de olieindustrie op zijn gat ligt door corona.

  Dus wordt het tijd voor plan B, eeeehhhhhh tja, er is geen plan B. En zoals Joseph mij afgelopen week aanviel op mijn stuk over het eiland open: ‘what if’, de Klesch deal is weer een prima voorbeeld waarom je altijd ‘what if’ scenario’s moet doorlopen, bij alle deals of zakelijke beslissingen die je moet maken. Er kan altijd wat fout gaan, maar dan ben je tenminste voorbereid. Nu dus duidelijk weer niet en zit iedereen met de handen in het haar.

  Het zijn en blijven een stelletje amateurs.
  1 Voordeel is er wel nu Klesch de halve afspraken niet nakomt kunnen we Bullenbaai weer uit de deal halen. Gewoon hard ball spelen, ‘take it or leave it, either you cut a deal with us as of 1 July 2020 or Bullenbaai is gone.’

  Dan weet je ook meteen waar je aan toe bent.

 9. Dat we voor de gek zijn gehouden door de verantwoordelijke bestuurder, onze mp, is nu wel duidelijk. Er is nimmer sprake geweest van een degelijke overeenkomst met Klech die rechtvaardigt dat het personeel gedurende 6 maanden door ons, de belastingbetaler, zijn salaris heeft ontvangen en Klech zo gemakkelijk weg kan lopen. Ook is nu duidelijk waarom de z.g. overeenkomst niet openbaar gemaakt kon worden.
  lekker makkelijk corona maar weer de schuld te geven. Je zou ook eens moeten toegeven e.e.a. wellicht niet handig te hebben aangepakt.
  Goed gedaan mp. Weer een hoop geld in de put en waarom horen en zien we u niet meer ?
  Wordt eens wakker en realiseer u dat er geen toekomst meer is voor een van de meest vervuilende raffinaderijen ter wereld is.

 10. Kletsch-deal gaat m.i. niet door. Rhuggenaath zal de CLAIM , wat zo voelt dat in Nederland, wel verhogen. Met de EIS dat Nederland zich met de besteding ervan niet bemoeit. Ze zijn van de ratten besnuffeld.
  Politici van niks.

 11. van wegen de corona-crisis staat de overname van de RdK door de Kleschgroep op losse schroeven, zeg maar gerust op de rand van de afgrond, waar de Kleschgroep al die tijd al naar toe heeft gewerkt, corona is voor hun een zegen, als ze de roestbak voor nada niks nopes in handen hebben gaat hij plat en verdiend de Kleschgroep miljoenen aan het oude ijzer en nog meer wat waarde heeft, en de bevolking mag droog brood gaan eten, bedankt Ruggie & Co . Antony Godtt met zijn BLO 1e klas diploma had de verkoop nog beter gedaan???.

 12. …..”Werknemers kregen in die regeling hun salaris doorbetaald tot de overname door de Kleschgroep op 30 juni”…..

  Zoveelste valse beloftr, die zware offers vergt van de belastingbetaler, om de topsalarissen van deze milieuverwoestende schroothoop directeuren betaalt.

  Mooie foto’s met de ISLA / RdK directie met Klesh.

 13. De poppetjes staan dan nog steeds hetzelfde, alleen is er dan ook geen geld meer voor die poppetjes en komen er dus weer een paar honderd werkeloze bij. Daar hoef je geen maand op te wachten om dat te zien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Aruba krijgt geen coronageld van Nederland: ‘niet genoeg bezuinigd op zorg’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse regering laat weten dat ze voor de laatste drie maanden van dit jaar nog geen coronalening krijgt van Nederland. De reden is...

Democracy now! | Friday, September 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Trailer van de film Casa Coco is in première gegaan

Persbureau Curacao De trailer van de film Casa Coco is in première gegaan. De film werd afgelopen januari op Bonaire opgenomen en is vanaf donderdag 13 januari 2022...

PBC | Niet meteen genezen wanneer je uit quarantaine mag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als mensen van de afdeling epidemiologie bericht krijgen dat zij uit isolatie mogen, betekent dat niet per definitie dat zij genezen zijn. De medische...

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Naast Pisas...
- Advertentie -