Curacao.nu | Medici weer naar huis

Persbureau Curacao

Gisterochtend bleek één van de verpleegkundigen besmet te zijn geweest met het coronavirus en positief getest.

Een groep van 85 mannen en vrouwen medisch verplegend personeel uit Amerika die zouden komen helpen in het Curacao Medical Center worden weer terug naar huis gestuurd.

Gisterochtend bleek één van de verpleegkundigen besmet te zijn geweest met het coronavirus en positief getest. Er moet nog een charter worden geregeld om ze weer naar huis te sturen.

De groep is werkzaam voor een Amerikaans bureau dat medische uitzendingen verzorgt. Nederland had hun aanwezigheid als voorwaarde gesteld bij de levering van medische apparatuur en middelen voor de covid19-pandemie.

Ook Aruba heeft medici vanuit dezelfde organisatie toegestuurd
gekregen en zal net als Curaçao de groep terugsturen, want de groep is
met hetzelfde vliegtuig gekomen.

Risico

Minister van Gezondheidzorg, Suzy Camelia-Römer benadrukt dat lokaal iedereen zich aan de regels gehouden heeft en niemand risico op besmetting heeft gelopen.

De verpleegkundige is op het vliegtuig gestapt zonder de testresultaten af te
wachten. Naar nu blijkt was de vrouw begin april al positief getest, maar ze
vertoonde geen symptomen meer. Epidemioloog Izzy Gerstenbluth legt uit dat het kan zijn dat ze genezen is en dat de test nog positief is gebleken zonder dat ze besmettelijk is. Maar het kan ook zijn dat ze wéér ziek geworden is en dat ze wel anderen heeft kunnen infecteren.

Party Island

De groep verpleegkundigen hadden een verkeerde indruk van de hulp. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth wisten zij niet dat ook Curaçao in lockdown zit en hadden ze de indruk op een ‘party-island’ terecht te komen.

De Amerikanen zouden samen met zorgpersoneel uit Cuba uit voorzorg op het eiland zijn. Een deel zou gaan werken in het voormalige Sehos-ziekenhuis, dat voor intensieve zorg weer open gaat.

In het CMC is plaats voor 32 coronapatiënten en in het Sehos staan 84 bedden. De extra ic-plekken zijn voor patiënten van alle voormalige Antilliaanse eilanden. Als het nodig mocht zijn, komen die met extra air-ambulances naar Curaçao.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Medici weer naar huis

 1. @Dislect, Curacao is verantwoordelijk voor Corona bestrijding op Curacao. Wie iemand mensen inhuurt maakt niets uit.
  Dit is gewoon een megaflater van Suzy! Wel ons opsluiten in huis en haar schoothondje Maharo Isenia dreigen om de maatregelen te verzwaren maar dan mensen binnen halen en ze niet controleren! Dat is zeker Suzy haar schuld!

 2. @Dislect. Inderdaad

 3. Als die onschuld maar 60% alcohol bevat, Dyslect.

 4. Noted, maar het uitzendbureau is ingehuurd door Nederland neem ik aan. En in elk geval kan sly suzi haar handen in onschuld wassen.

 5. @Dislect 1 correctie. Ze zijn niet door Nederland geselecteerd, maar door het uitzendbureau waar men zaken mee doet.

 6. Hoezo dom? Ze zijn door Nederland hier naar toe gehaald worden door Nederland geselecteerd en door Nederland betaald. Het zwijgen van forti is slim deze kaart kan gespeeld worden als het fout gaat. En natuurlijk gaat het fout. Wij hebben geen besmettingen meer (gemeld) en dus corona vrij. Dan gaat Nederland corona patiënten importeren en laten behandelen en verzorgen met door Nederland betaald personeel en is de volgende uitbraak dus de schuld van…… Inderdaad. En daar moet het eiland dan voor gecompenseerd worden.

 7. Wat een afgang.

  Van de kosten van dit grapje had Franklin Sluis heel wat XL gouden ringen en horloges kunnen kopen.

 8. In Forti blijft het ondertussen oorverdovend stil. Hoe dom kan je zijn ?

 9. Laten we elkaar geen mietje noemen, dit was gewoon een blunder. In Amerika zijn bijna 1 miljoen mensen besmet en meer dan 50000 doden, wie haalt het in hemelsnaam in haar hoofd om deze mensen hier naar toe te halen.

  Zoals altijd neemt de minister geen enkele verantwoordelijkheid en blijft rustig zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *