Curacao.nu | Luchthaven Curaçao wil vertrekbelasting optrekken naar 210 dollar per passagier

Persbureau Curacao

Reizigers die van Curaçao naar internationale bestemmingen vertrekken, zoals Nederland, moeten nu 42 dollar p/p aftikken, zo’n 31 euro. Dat wordt, als het aan CAP ligt, 5x hoger, namelijk 210 dollar, ruim 185 euro | Persbureau Curacao

Willemstad- Als het aan Curaçao Airport Partners (CAP) ligt, zullen vertrekkende passagiers naar het buitenland binnenkort 210 dollar per persoon af moeten tikken.

Dat staat in een brief die de luchthaven stuurde naar diverse stakeholders voor wat zij formeel omschrijft als een ‘consultatie’, hoewel zij ook aangeeft dat zij op grond van huidige bepalingen die tarieven vast zou mogen stellen.

Bron: Curacao.nu

34 Reacties op “Curacao.nu | Luchthaven Curaçao wil vertrekbelasting optrekken naar 210 dollar per passagier

 1. De business case van CAP is geniaal. Als er nog de helft van de toeristen komt, verdienen zij nog 2 x zo veel. Appeltje eitje. Ja toch, niet dan ?

 2. Het lijkt te mooi nieuws om waar te zijn. Hier is goed over nagedacht! In Nederland woont de helft van de Curaçaose bevolking. Dit voorkomt een Exodus van de andere helft. Strak plan, …..dat reduceert het aantal uitzendingen bij Opsporing Verzocht. In Nederland geeft de regering bij vertrek vanuit Amsterdam een korting van 210 dollar per persoon aan de emigrerende Caribische Nederlander. ( een zogenaamde oprot-premie)… ergo, meer woonruimte op de Nederlandse woningmarkt.

  Zou het niet verstandiger zijn om de impact van zo’n maatregel even door te rekenen op de gevolgen voor toerisme en dus de economia di Korsou?
  Ta basta awor ….mi ta keda kas! Viva la República di Korsou!

 3. Volgens mij een mooie klus van de Fair Trade Authority Curaçao: https://ftac.cw/onderwerpen/verbod-misbruik-van-machtspositie/

  Gratis advies aan CAP: stuur je consultatie document ook naar deze organisatie en vraag om een informele zienswijze.

 4. Sate Batata

  Deze onnozelaars van CAP willen gewoon het tarief van $46,32 verhogen naar ongeveer $95
  Ergens moeten die graaiers toch die top-salarissen, fringe benefits en bonussen vandaan halen. Niet te spreken over de verspilling die ze verrichten.
  Het is juist hun opzet dat iedereen boos en verontwaardigd wordt over die absurd hoge $210.
  Dus daar zetten ze op in om het daarna (na een hele hoop fake gesleutel en ge-onderhandel) of te wikkelen op ongeveer $95
  Iedereen blij dat het dan achteraf toch nog meevalt en dan krijgen ze nog een dank-je-wel ook.

  Gewoon een oude truc uit de best-seller “The art of the Deal”
  Goed boek trouwens geschreven door een briljante man, een echte kampioen, maar dat terzijde.

 5. Trots op Curaçao

  Zet die airco’s in de vertrekhal maar eerst uit. Dan bespaar je al. Doe dit ook in de CAP kantoren, want door de koude lucht zijn jullie hersens bevroren. Als je opgewarmd bent praten we verder.

 6. Welk een geluk dat Marilyn Alcala Walle niet meer vliegt!

  De verkeersbeursreis met dansleraren en dj’s wordt nu wel erg duur,

 7. Lionfish

  @Dislect. Een statiegeld regeling. Met garantie tot de vliegtuigdeur waarschijnlijk. Haha. Tegen de tijd dat je vijf minuten vertrokken bent is dat geld allang in een van de vele deep pockets hier verdwenen. Hoe dom kan je zijn ?

 8. [email protected]
  In Nederland is alles beter.
  Dat vinden ruim 160.000 in Nederland wonende Antillianen ook.

 9. Piet Heniger

  Per kerende post bericht sturen dat we nare not amused zijn over dit voorstel. Directie per direct ontslaan. Laat het een voorbeeld zijn voor andere overheids nv’s.
  De regering Romer vindt dit allemaal prima. Hoe groter de rotzooi hoe beter het voor haar is. Rhuggenaath is door haar al aan de kant geachoven. Fungeert slechts als buikspreekpop.
  Nederland moet nu verreikende besluiten nemen en acties opstarten om de belangen van de bevolking veilig te stellen. Aansturing Hato, Aqualectra, Belastingdienst, SVB, Selikor, Brandweer, Politie en Ziekenhuizen per direct overnemen. Top-ambtenaren per direct vervangen. Statenleden een Noodwet opdringen waardoor het mogelijk is dat zij per direct op non-actief staan. NL niet weifelen of aarzelen gewoon handelen.

 10. Mijn enige en logische conclusie is dat dit niets anders is dan fakenews.
  Ofwel noticia falso y nada mas.
  Geen logisch denkend mensen zal zoiets verzinnen.

 11. Zelf om met zo een idiote idee te komen, is absurd, ridicuul en schandalig!!! En ik hoop dat die ministers die hiermee betrokken zijn, dhr Stephen Martina en ook mevr. Zita Leito hierover iets te zeggen hebben.
  Zelf $ 42.= is al te hoog,te veel, in verband met wat andere caribische eilanden vragen. Als dit huidige bedrag niet genoeg is voor CAP,dat wil zeggen dat daar mismanagement plaats vind en de onkosten te hoog zijn en verminderd moeten worden. Om te beginnen, de gehele directie moet salarissen gedeeltelijk inleveren. Op deze manier zou geen enige tourist meer naar Curacao komen, en ook geen bewoner meer naar het buitenland vliegen. En als niemand komt of gaat,dan zullen wij ook geen vliegtuigen hier zien landen. Wie heeft zoiets bedacht??!!

 12. Je moet wel een systeem ontwerpen om de bevolking op het eiland te houden, en tourisme te stimuleren ik adviseer; een statiegeld regeling.
  De bezoeker betaald, bij vertrek een borgsom van $500,- , dit is eenmalig, op voorwaarde van terugkeer binnen 2jaar. Hierdoor vergroot je de kans dat touristen terug komen. (Hoe vaker dat je komt hoe minder luchtvaart belasting dat je, relatief, betaald) en je hebt een extra barrière tegen leegloop van het eiland gecreëerd.
  De Curaçaose variant van het ijzeren gordijn waar je ook nog eens een paar dubbeltjes aan kan verdienen (en dus kan laten verdwijnen)

 13. Nou veel plezier dan
  Aruba en Bonaire en St . Maarten lachen zich rot .

 14. Beste Peter,
  Deze onzin wordt door jou geliefde landgenoten bedacht!!
  In holland is alles beter.

 15. Voor dat geld kunnen ze ook naar Spanje vliegen.

  Adios Curazao

 16. hopi desformal anto bobo

  sinds wanneer heeft deze organisatie CAP een update curssus gevold van manegment?
  niet te classifiseren dit! ,ik kom met mijn gezin elke jaar soms 2 keer per jaar naar het eiland.
  als dit plan om toeristen kapot te maken door gaat zullen wij nooit meer een voet zetten op Curacao.
  bovendien kan Curacao het ook schudden en dan
  zullen ze 100% geen luchthaven meer hebben.
  dan kiezen wij maar voor Europa hier hebben wij ook mooie eilanden en landen met mooie stranden en zelfs meer !!!!!!hoe achterlijk kan een regering zijn, nu laten ze grootschalig laten zien dat ze geen goede opleiding hebben gedaan.
  arme volk van curacao moet weer onder leiden

 17. Joep Meloen

  @ Showroe di Emmastad,

  Jij bent kennelijk de enige die het begrijpt. Deze oprisping van CAP is niet serieus, is gewoon een ordinaire poging tot afpersing. Geef ons geld en zo niet dan helpen wij het eiland om zeep. Wij geen geld, jullie geen geld schijnt het motto te zijn bij CAP.
  Geeft wel aan tot hoever de rot in dit eiland zit. Iedereen denkt maar recht te hebben op belastingcenten en geen hond maakt zich druk om de bevolking van dit eiland.
  Een rechter zal snel korte metten maken met een verhoging van de luchthaven belasting op grond van tegenstrijdige belangen. Het maakt dan niet veel uit of CAP beweert het recht te hebben dit te doen.

  Ben benieuwd welke andere bedrijven uit hun hol gaan kruipen om aanspraak te maken op hulpgelden. Kan niet stellen dat er echt sprake is van solidariteit op het eiland.

 18. Marjolijn

  Bon bini di Aruba.

 19. Joseph S

  Laga nan sigi papia koi pendejo asina…

  Laga nos mustra nan nos NUNKA por aksepta e wega sushi di nos establishment 99,99% putri!

 20. $210.- per persoon? Dit kan gewoon niet waar zijn.

 21. Bullepees

  Wat de plannen van het CAP betreft het volgende. De aandeelhouder moet per direct directie en commissarissen ontslaan en per direct een nieuwe sollicitatie procedure starten. Luchthavens en havens dienen door competente functionarissen gerund te worden en niet door een stelletje amateurs. Alle bestaande contracten openbreken met als dringende reden, mismanagement op het hoogste niveau. Verhoging van de airport tax getuige van gebrek aan creativiteit en misbruik maken van de monopolie. Reden voor ontslag op staande voet van de hele top. Een overheid die dit pikt heeft boter op zijn hoofd.

 22. Jan Mathijssen

  Ipv welkom toeristen wordt het dan jaag weg de toeristen. Wie kan zoiets nu bedenken. Nog meer werkloosheid en onrust op het eiland. Hoop dat men zich gaat bezinnen en de onzin hiervan inziet

 23. Dat aan het arrogante gedrag van de CAP geen einde komt is al erg genoeg, maar om nou ons toerisme op deze manier de nek stevig om te draaien gaat echt veel te ver. Ook als dit bedoelt is om onze niet al te slimme bestuurders zand in de ogen te strooien door te marchanderen (hoog inzetten ivm onderhandelen) gaat dit nog te ver. Het getuigd van geen enkel respect noch inzicht in de slechte situatie van het moment en het belang van het toerisme. Schandalig. Dit voorstel is rijp voor de sushibak. CAP; ga aan het werk, verlaag jullie kosten eerst, inclusief personeelskosten en kom dan eind dit jaar met een beter en serieus voorstel. Shame on you.

 24. David Leeming

  My airport charges $20 per passenger. $210. REALLY!!!! Might as well close the airport. Without the tourist industry and the refinery in limbo, what chance for the Curacao economy?

 25. Ter beeldvorming: huidige internationale tarief is 42.00 USD. voor internationale vluchten. Bron: https://www.curacao-airport.com/passengers/departures-info/airport-tax-information

 26. Weer zo’n doorzichtig trucje om uit de ruif van het Nederlandse geld mee te mogen eten. De malloot bij de airport is alleen even vergeten dat door de handelswijze van onze opperkabouter vandaag er geen cent meer uit Nederland komt.
  Bedenk eens iets anders dan te dreigen met verhogingen die de toerisme industrie ernstig schaden.

 27. Showroe di Emmastad

  Briljant idee. Noorden Dominicaanse republiek, Cuba…..directe vlucht vanuit Schiphol. Wil de laatst vertrekkende toerist svp het licht uitdoen op Hato.

 28. Curacao revisited

  nou Steven Martina wat vindt jij hier nu van? Welke impact heeft deze maatregel op de economie?

 29. pumpkineater

  Alleen al het idee om dit eventueel te gaan doen verdient direct te worden afgeschoten.
  Volgens mij leven deze mensen op een andere planeet en hebben zij te veel space-cake gegeten.

 30. Fred Schiedam

  Business-case: slim bedacht, als de 150.000 inwoners van Curacao dit jaar via Hato vertrekken levert dat zo’n $ 30.000.000 op.

 31. Heel goed idee, gaan ze allemaal naar Aruba, Bonaire en SXM.
  Moet zeker dienen om de terugval in het salaris van de te dik betaalde directeuren aan te vullen.
  NOS MES POR!!

 32. Geld tekort bij CAP? Wat te denken van een reductie op het salaris en snijden in de kosten? Zou bij ieder normaal bedrijf WEL gebeuren.
  Verder, gewoon doen; komt er geen toerist meer op deze klip! Bijna USD 1,000 voor een gezin van 4 personen neertellen…van welke planeet komen deze clowns om zoiets voor te stellen?

 33. Steve South

  Huh?
  I thought Curacao was desperate for tourist traffic.
  Apparently not.

 34. Dat zijn dan al twee positieve berichten die ik vandaag hoor.
  A.) niet akkoord gaan met de door Nederland gestelde eisen
  B.) het wordt heel interessant voor vakantiegangers om te landen en te vertrekken op Curaçao.

  Wie dit bedenkt heeft wordt vast voorgedragen voor een Emmy award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *