Curacao.nu | Loonsubsidie voor maand mei begint vandaag

Persbureau Curacao

Loonsubsidie voor 1.050 ondernemers uitbetaald

Vanaf vandaag 18.00 uur kunnen werkgevers vijf dagen lang een aanvraag doen voor loonsubsidie tweede fase. Aanvragers die voor de maand april al loonsubsidie hebben ontvangen, krijgen een uitnodiging per e-mail. Andere bedrijven kunnen een nieuwe aanvraag indienen via het portaal.

De aanvraagperiode voor deze tweede fase gaat bijna een week later van start dan gepland. Reden is het feit dat Curaçao aanvankelijk niet akkoord ging met het financieringsvoorstel van de Rijksministerraad. Dat is afgelopen woensdag alsnog gebeurd, waardoor er 63 miljoen gulden vrijkomt om de loonsubsidie ter beschikking te stellen.

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | Loonsubsidie voor maand mei begint vandaag

  1. Just Saying

    Gelukkig is er nu (onder financiële druk) wel naar het CFT geluisterd en krijgen werknemers 80% uitbetaald ipv 100%. Zolang als je 100% blijft uitbetalen aan bijna de helft van de beroepsbevolking zullen er weinig werknemers voorstander zijn voor verdere versoepeling van de maatregelen en het openen (onder voorwaarden) van het vliegverkeer. En dat ten koste van de werkgever. Heel onverstandige beslissing om toch 100% uit te keren. Nu gaan ook de werknemers het voelen. Volgende maand weer 10 of 20% minder. Moet je eens kijken hoe snel iedereen voorstander is van het toelaten van toeristen. Pas dan krabbelt de economie weer op. Aruba start ook in juni. Neem daar een voorbeeld aan!

  2. Abraham Mossel

    Aanvraag Loonsubsidie. Zelfs dat moet in de krant om werkgevers er op te wijzen dat er geld voor hun werknemers klaar ligt. Kan er ook weer geSoemmelt mee worden, in een keer 10 a 20 meer werknemers a 3.000,00 netto per maand omdat er achterstand is op gelopen??? wegens Corona ??? tel uit je winst. Daarom had Q meer tijd nodig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *