29 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 13:36

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Hoyer schorst eigen journalist na confrontatie persconferentie

Curacao.nu | Hoyer schorst eigen journalist na confrontatie persconferentie

Persbureau Curacao

Radio Hoyer heeft journalist Rick Hart | Persbureau Curacao

Willemstad – Radio Hoyer heeft journalist Rick Hart gisteren geschorst naar aanleiding van zijn rol gisteren in de persconferentie van de overheid. Daar kwam het tot een confrontatie met moderator en oud-journalist Favell Maduro, waarbij ook zijdelings premier Rhuggenaath betrokken raakte.

Maduro beperkte het stellen van vragen die niet over het onderwerp Onderwijs gingen, waarschijnlijk op instructie van de premier. Journalist Dick Drayer, Maarten Schakel en Hart gingen daar niet mee akkoord, waarop zij de virtuele persconferentie verlieten. Radio Hoyer doet nu onderzoek naar het incident en schorst zijn journalist voor zolang.

Bron: Curacao.nu

Naschrift KKC

Vanaf minuut 1.22:26

11 reacties

 1. De opmerkingen van @alias alias Wim raken kant nog wal behalve de steeds terugkerende figuren in zijn betoog als GS en Soemanta.
  Maar wie weet komt er ooit nog iets zinnigs uit.

 2. Ik heb het gehele filmpje gekeken. Meneer Hart stelde idd. zijn vragen die hij wilde stellen en daar heeft hij alle recht toe. Hij bleef beleefd, maakte geen ruzie en bedankte voor de tijd. Waar is de confrontatie? Ik neem aan dat radio Hoyer zijn nederige excuses aanbied aan meneer Hart want zomaar iemand schorsen omdat hij zogenaamd ongehoorzaam is aan de grote leider is ongehoord. Financiën treft direct onderwijs dus in die context waren de vragen relevant. De 2 vragen zou ik zelf in elkaar hebben verweven zodat ik niet beticht zou kunnen worden aan afwijken van het onderwerp.

 3. Ach ja Hoyer.. Waar de voormalige boekhouder de boel oplichte en dochterlief gaat met iemand die wat rommelt met dierenmedicijnen..

 4. Radio Hoyer (2) is een prima radiostation met goede eigen nieuwsvoorziening.

  Daar kan het niveauloze schijtlollige Radio Dolfijn, waar de MFK coryfeeen Schotte en Soemanta stamgasten zijn, een voorbeeld aan nemen.

  Danki dios is Dolfijn wederom het faillissement nabij, hep elk nadeel (de Corona crisis) toch weer sijn voordeel.

  Station manager Sybrandy zag dat reeds aankomen en pakte al zijn biezen.

 5. Hierbij wordt het duidelijk waar radio Hoyer staat en dat is niet achter z’n journalisten maar achter de politiek waarvan de woordvoerder zelf zwalkt, het is jammer dat niet alle journalisten van Hoyer gezegd hebben tot hier en niet verder en allemaal zichzelf schorsten. Ruggennaathe heeft ingezien dat hij verkeerd bezig was en gaf antwoord, maar schijnbaar had diens woordvoerder andere plannen.

 6. Ger, ik heb de uitzending gezien en het vragenrondje van Hart/Drayer/Schakel zelfs twee keer omdat ik het kostelijk amusement vond, een masterclass in het jezelf belachelijk maken door de drie heren.

  Volgende keer niet alleen quasi macho je oortjes uit doen maar ook een trap tegen de monitor geven, priceless!

  Nogmaals, het onderwerp van de persconferentie was onderwijs en alleen onderwijs, duidelijk meerdere malen gecommunciceerd.

 7. Hoop, dat die schorsing van Rik Hart niet lang duurt. Het eh eh van sommigen is minder aangenaam om naar te luisteren.

 8. Ik heb de uitzending gezien, en heb niets onbeschaafds kunnen conststeren.

  In ieder geval niet onbeschaafder dan wat ministers en oarlementariers wel eens uitbalken

 9. Wim,

  Dus jij vindt dat journalisten geen duidelijke controlerende taak hebben om leidinggevenden te controleren middels bevraging?
  Eerste vraag aan jou: heb je de uitzending wel gezien?
  Tweede vraag: Weet je wat er voor de persconferentie aangegeven is als onderwerp?
  Derde vraag: wat betekent voor jou persvrijheid?

 10. Hart gedroeg zich nog het meest beschaafd (het ingestudeerde theater van Drayer en Schakel was lachwekkend) maar hield zich ook niet aan de afspraak.

  Tik op vingers is voldoende, schorsing is zwaar overdreven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties