Curacao.nu | Gevangene overlijdt na trage reactie SDKK

Persbureau Curacao

Andere gevangenen zouden vrijdag alarm hebben geslagen over de gezondheidstoestand van Hoek, maar daar werd niet op gereageerd door bewakers en management.

Willemstad – Er is kritiek op de gevangenis na de dood van gedetineerde Joamar Hoek in het CMC, gisteren. De man was daar gebracht na een hartaanval, die hij kreeg in blok 5 van de SDKK.

Andere gevangenen zouden vrijdag alarm hebben geslagen over de gezondheidstoestand van Hoek, maar daar werd niet op gereageerd door bewakers en management. Pas maandag werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ochtendkrant Èxtra is het niet voor het eerst dat er niet of traag wordt gereageerd, wanneer gevangenen gezondheidsproblemen hebben.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Gevangene overlijdt na trage reactie SDKK

 1. Walgelijk deze opmerkingen hier.Niet omdat hij een gevangene was en de staat 300 gulden PD koste,is gerechtvaardigd dat hij dood is!. Kom op ff ophouden met deze onzin,zou je familie lid maar wezen die zo sterft.

 2. Gevangenen kost 300€ per dag, maar ze moeten ook een kans krijgen i d maatschappij. Bv iemand die kan werken maar hij kies toch om thuis te blijven. Die kost de maatschappij ontzettend veel geld dat is precies hetzelfde. Recht om te leven dat is belangrijker. Geld op de tweede plaats.

 3. @Clapas
  Begrijpend lezen is nogal moeilijk voor jou.
  Er staat de man was binnengebracht na een hartaanval. Als hij al vanaf vrijdag problemen had en er niet adequaat op is gereageerd dan redt je het zeer zeker niet. Dat leer je bv al op een EHBO cursus.

 4. ericlapas

  Langzamerhand moeten we ons vragen, wat kan het CMC wel behandelen? Deze man lijkt jong en in goede gezondheid en toch sterft hij aan een hartaanval.

 5. Abraham Mossel

  Het is jammer dat er in het SDKK geen geweldige Corona uitbraak komt en net zo word gehandeld met de zieken als met genoemde bastaard, zijn ze snel van een hoppie kosten minder.

 6. Laten we eens een vergelijking maken tussen wat de overledene heeft bijdragen aan de maatschappij en wat hij de maatschappij gekost heeft.

  Daarbij rekening houdende met het feit dat een gevangene ons 300 gulden per dag kost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *