26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:02

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Gevangene overlijdt na trage reactie SDKK

Curacao.nu | Gevangene overlijdt na trage reactie SDKK

Persbureau Curacao

Andere gevangenen zouden vrijdag alarm hebben geslagen over de gezondheidstoestand van Hoek, maar daar werd niet op gereageerd door bewakers en management.

Willemstad – Er is kritiek op de gevangenis na de dood van gedetineerde Joamar Hoek in het CMC, gisteren. De man was daar gebracht na een hartaanval, die hij kreeg in blok 5 van de SDKK.

Andere gevangenen zouden vrijdag alarm hebben geslagen over de gezondheidstoestand van Hoek, maar daar werd niet op gereageerd door bewakers en management. Pas maandag werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ochtendkrant Èxtra is het niet voor het eerst dat er niet of traag wordt gereageerd, wanneer gevangenen gezondheidsproblemen hebben.

Bron: Curacao.nu

6 reacties

 1. Walgelijk deze opmerkingen hier.Niet omdat hij een gevangene was en de staat 300 gulden PD koste,is gerechtvaardigd dat hij dood is!. Kom op ff ophouden met deze onzin,zou je familie lid maar wezen die zo sterft.

 2. Gevangenen kost 300€ per dag, maar ze moeten ook een kans krijgen i d maatschappij. Bv iemand die kan werken maar hij kies toch om thuis te blijven. Die kost de maatschappij ontzettend veel geld dat is precies hetzelfde. Recht om te leven dat is belangrijker. Geld op de tweede plaats.

 3. @Clapas
  Begrijpend lezen is nogal moeilijk voor jou.
  Er staat de man was binnengebracht na een hartaanval. Als hij al vanaf vrijdag problemen had en er niet adequaat op is gereageerd dan redt je het zeer zeker niet. Dat leer je bv al op een EHBO cursus.

 4. Langzamerhand moeten we ons vragen, wat kan het CMC wel behandelen? Deze man lijkt jong en in goede gezondheid en toch sterft hij aan een hartaanval.

 5. Het is jammer dat er in het SDKK geen geweldige Corona uitbraak komt en net zo word gehandeld met de zieken als met genoemde bastaard, zijn ze snel van een hoppie kosten minder.

 6. Laten we eens een vergelijking maken tussen wat de overledene heeft bijdragen aan de maatschappij en wat hij de maatschappij gekost heeft.

  Daarbij rekening houdende met het feit dat een gevangene ons 300 gulden per dag kost.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties