Curacao.nu | Gerstenbluth; “hoofd koelhouden, geen reden voor paniek”

Persbureau Curacao

“Houd het hoofd koel, zaai geen paniek. Samen hebben we het onder controle, je hoeft niet bang te zijn.” Aldus Gerstenbluth.

Willemstad – Epidemioloog Izzy Gerstenbluth heeft vandaag weer een zeer uitgebreide uitleg gegeven over de huidge situatie wat betreft het coronavirus op Curaçao.

Hij geeft aan dat er bij de twee nieuwe gevallen geen link is met de eerdere lokale besmetting deze week. Daarom kan het virus zich snel gaan verspreiden. Het is daarom belangrijk dat iedereen de huidige maatregelen opvolgt voordat we in een nieuwe fase belanden waar zwaardere maatregelen nodig zijn.

“Houd het hoofd koel, zaai geen paniek. Samen hebben we het onder controle, je hoeft niet bang te zijn.” Aldus Gerstenbluth.

De verhalen dat er iemand besmet is met een kind op school kloppen niet.Dat scholen gaan desinfecteren is prima, het mag maar is niet nodig. Verspreiding gaat via de mond.

Alle besmette mensen zijn in quarantaine en ook de mensen die uit het contactonderzoek naar voren zijn gekomen. Zij zijn tot nu toe negatief getest. Het kan zijn dat zij nog positief getest worden, maar dat weten we nog niet, daarom moeten deze mensen thuis in quarantaine.

We gaan 14 dagen monitoren en als deze mensen geen symptomen hebben en negatief testen is de quarantaine klaar.

Er zijn nu 2 clusters bekend met lokale besmettingen, daarom moeten we alle bijeenkomsten waarbij veel mensen dicht bij elkaar komen vermijden en verbieden. Let hier zelf op en wees slim zodat superspread events kunnen worden voorkomen op Curaçao.

Bron: Curacao.nu

9 Reacties op “Curacao.nu | Gerstenbluth; “hoofd koelhouden, geen reden voor paniek”

 1. @Tico: het maakt niet uit naar wie ik luister, wanneer het om Corona gaat snap ik er sowieso niks van omdat er geen twee mensen zijn die hetzelfde zeggen en de helft hocus pocus is.
  Survival of the fittest, pas het toe op de hele wereld dmv corona, het lost veel problemen op.

 2. Tico Martina

  Waarom blijft men zo heilig geloven in deze raaskallende kwakzalver en charlatan. Met zijn Johan Cruijfiaanse spreuken houd hij iedereen voor de gek. Ik hoor steeds van “uitgebreide uitleg” maar er komt niks dan een waterval van onduidelijkheden uit deze medicijnman en Sjamaan zijn mond. Maar goed men vind het klaarblijkelijk niet erg om te sterven van de honger, terwijl men zich vergaapt aan deze kleermaker van de kleren van de Keizer.

 3. @dikke deur
  Gezien de werkloosheid ruim 70% is zal de werkloosheid wel dalen als er covid overlijdens plaatsvinden. @die ene heeft dus gelijk

 4. @Die Ene: aangezien het de ouderen zijn die allang niet meer werken die eraan sterven, is je theorie een lacher. Welterusten.

 5. Uurtje factuurtj Izzy in optima pro forma…keep it on brother!!

 6. Ik stel voor dat we de gehele bevolking zsm beet laten worden door corona. De meeste zullen overleven, de zwakke sterven af. Minder mensen = minder werkloosheid = meer geld pp beschikbaar.
  Dan zijn we ook direct klaar met die maatregelen want iedereen is dan immuun.

 7. “Houd het hoofd koel, zaai geen paniek.” Dat is een tekst dat ook Fer had kunnen bedenken die is ook kampioen opendeuren binnen trappen.

 8. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *