27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | Geen sociale afstand op Curaçao, veel ongelukken

Persbureau Curacao

Het gaat om groepen mensen die op straat of bij snèks bij elkaar stonden, vaak om te drinken | Extra

Op de eerste dag na het opheffen van de lockdown waren op Curaçao veel verkeersongelukken met alcohol in het spel. Ook waren er veel samenscholingen waartegen de politie moest optreden.

Het gaat om groepen mensen die op straat of bij snèks bij elkaar stonden, vaak om te drinken.

Op 8 mei werd de lockdown op Curaçao opgeheven. Er geldt nog wel een avondklok en bijeenkomsten van 25 personen of meer zijn verboden.

Onacceptabel

Minister Quincy Girigorie van Justitie noemde het gedrag van de bevolking “simpel onacceptabel”. Hij benadrukte dat de coronacrisis niet voorbij is en dat mensen zich aan de regels van sociale afstand moeten blijven houden. “Het is vooralsnog geen reden om de lockdown terug te draaien, want het mag de mensen, die zich wel aan de regels houden, niet duperen”, zegt de bewindsman.

De Heineken-snèk aan de Caracasbaaiweg, moest gisteren zelfs twee keer worden gesloten op één avond, omdat mensen geen afstand van elkaar hielden.

De politie zal volgens hem strenger optreden tegen mensen die dat niet doen. Alle winkels en snèks waar vanaf nu samenscholingen zijn, zullen worden gesloten.

Verkeer

Op de Gosieweg sloeg ter hoogte van de Kraamkliniek een auto over de kop. De bestuurder moest door de brandweer uit haar auto worden bevrijd. Zij is in zorgwekkende toestand opgenomen in het CMC.

Op een normale dag zijn er rond de 35 verkeersongelukken op het eiland, tijdens de lockdown liep dat soms terug tot geen enkele per dag. Gisteren steeg dat aantal meteen, waarbij ook gewonden vielen. Volgens de politie vooral door alcohol gebruik.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

8 reacties

 1. Dit is waarom er een lockdown nodig blijft. Mensen op Curacao kennen geen grenzen. Het geld van Nederland kan nu mooi worden gebruikt voor de ziekenhuis opnames en de alcohol verslavings programmas

 2. ……”Als het bestuur sch..t heeft aan fatsoen, integriteit, en normen. Waarom denk je dat dan wel dat van de burgers te kunnen verwachten”……

  Precies zo @Dislectus….
  Ze krijgen een koekie van eigen deeg.

  Elke bestuurder verdient het volk dat op hem of haar gestemd heeft…

  En als je op deze Orang oetang stemt dan verdien je idd ook het wanbestuur dat hij voortbrengt.

  Orang betekent overigens mens, en Oetang bos , mondi zeg maar.
  Dus heel toepasselijk voor een bestuurder met dit kaliber mondi beleid.

 3. Op de foto is te zien dat de hulpverleners ook niet corona proof aan het werk zijn en dit terwijl hulpverleners vaak de grootste verspreiders van het virus zijn. Het is een logisch gevolg met een minister van gezondheid die geldelijke gewin boven de zorg van cliënten stelt. Moet Quincy Girigorie niet eerst met Suzy Camelia Römer gaan praten?

 4. Als het bestuur sch..t heeft aan fatsoen, integriteit, en normen. Waarom denk je dat dan wel dat van de burgers te kunnen verwachten.
  Norm besef komt door voorbeeld

 5. ……Minister Quincy Girigorie van Justitie noemde het gedrag van de bevolking “simpel onacceptabel””……

  Misschien komt dat omdat het gedrag van de bevolking een afspiegeling is van het gedrag van de Ministers en parlementariers…..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...