30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 16:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Geen aanlandingen na militaire bijstand

Persbureau Curacao

Door de coronacrisis zijn alle maritieme grenzen van de eilanden afgesloten.

Willemstad – Sinds de kustwacht met militaire bijstand de grenzen van Curaçao bewaakt, zijn er geen aanlandingen van mensen wapens en drugs meer geweest. Dat meldt de Kustwacht.

Door de coronacrisis zijn alle maritieme grenzen van de eilanden afgesloten. Alleen vrachtverkeer en lokale vissers hebben toestemming om in de territoriale wateren van de eilanden te varen.

- Advertentie -

Naast de Zr.Ms Zeeland vaart nu ook de Zr.Ms. Karel Doorman onder de vlag van de Kustwacht.

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. “Geen aanlandingen na militaire bijstand” meldt de Coastguard.

  Allereerst wil ik aangeven wel blij te zijn met het snelle handelen van defensie nadat grenzen op slot gingen en de logistieke steun die geboden werd.
  Anderzijds vrees ik wel dat Nederland zich weer eens voor het karretje heeft laten spannen van de States, afgezien van feit dat de extra patrouilles zeker niet onzinnig zijn.

  Wat ik helaas wel onzinnig vind is deze verklaring van de Kustwacht.
  Ze suggererenerkondigen namelijk dat er geen aanlandingen meer hebben plaatsgevonden maar hoe kunnen zij dit zo zeker weten?
  De radarsystemen op onze heuvels doen uitstekend werk maar zijn niet feilloos daar er ook factoren als de zeegang grote invloed hebben op de kans om kleine en vooral lage panga boten en go-fasts te detecteren.
  Uiteraard zijn er momenteel verkenners van defensie op strategische plekken zoals Oostpunt gestationeerd om te boel in de gaten te houden en is de pakkans voor de smokkelaars aanzienlijk gestegen.
  Maar om nou te verkondigen dat er geen aanlandingen meer hebben plaatsgevonden?

  Probeert de kustwacht hiermee de extra aanwezigheid van defensie te verantwoorden of meer misschien meer fondsen te verkrijgen vanwege het feit dat met de extra inzet er “geen aanlandingen meer plaatsvinden”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -