Curacao.nu | Geen aanlandingen na militaire bijstand

Persbureau Curacao

Door de coronacrisis zijn alle maritieme grenzen van de eilanden afgesloten.

Willemstad – Sinds de kustwacht met militaire bijstand de grenzen van Curaçao bewaakt, zijn er geen aanlandingen van mensen wapens en drugs meer geweest. Dat meldt de Kustwacht.

Door de coronacrisis zijn alle maritieme grenzen van de eilanden afgesloten. Alleen vrachtverkeer en lokale vissers hebben toestemming om in de territoriale wateren van de eilanden te varen.

Naast de Zr.Ms Zeeland vaart nu ook de Zr.Ms. Karel Doorman onder de vlag van de Kustwacht.

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | Geen aanlandingen na militaire bijstand

 1. Joseph S

  https://apnews.com/fb3b0e84b1d58cb876fd38c7a9493fd5

  Lees en huiver!

  Frappant dat er vrijwel nergens melding wordt gemaakt van deze recente aanlanding in Venezuela…

  De beerput zal wel nooit geopend worden maar dit alles kan mijn vermoedens vwb de extra aanwezigheid van defensie en hun mogelijk dubbele agenda nou niet bepaald ontkrachtigen.

 2. Joseph S

  “Geen aanlandingen na militaire bijstand” meldt de Coastguard.

  Allereerst wil ik aangeven wel blij te zijn met het snelle handelen van defensie nadat grenzen op slot gingen en de logistieke steun die geboden werd.
  Anderzijds vrees ik wel dat Nederland zich weer eens voor het karretje heeft laten spannen van de States, afgezien van feit dat de extra patrouilles zeker niet onzinnig zijn.

  Wat ik helaas wel onzinnig vind is deze verklaring van de Kustwacht.
  Ze suggererenerkondigen namelijk dat er geen aanlandingen meer hebben plaatsgevonden maar hoe kunnen zij dit zo zeker weten?
  De radarsystemen op onze heuvels doen uitstekend werk maar zijn niet feilloos daar er ook factoren als de zeegang grote invloed hebben op de kans om kleine en vooral lage panga boten en go-fasts te detecteren.
  Uiteraard zijn er momenteel verkenners van defensie op strategische plekken zoals Oostpunt gestationeerd om te boel in de gaten te houden en is de pakkans voor de smokkelaars aanzienlijk gestegen.
  Maar om nou te verkondigen dat er geen aanlandingen meer hebben plaatsgevonden?

  Probeert de kustwacht hiermee de extra aanwezigheid van defensie te verantwoorden of meer misschien meer fondsen te verkrijgen vanwege het feit dat met de extra inzet er “geen aanlandingen meer plaatsvinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *