Curacao.nu | Derde grote olievondst in Suriname in half jaar tijd

Persbureau Curacao

Ook in januari en april werd olie gevonden, maar de meest recente vondst heeft de hoogste netto hoeveelheid olie van de beste kwaliteit.

Paramaribo – Voor de kust van Suriname is voor de derde keer dit jaar een grote olievondst gedaan. Dat melden Surinaamse media.

Ook in januari en april werd olie gevonden, maar de meest recente vondst heeft de hoogste netto hoeveelheid olie van de beste kwaliteit. Het kan nog wel jaren duren voor de olie aan land gebracht is.

Als de exploratiefase is afgerond, krijgt het Surinaamse Staatsoliebedrijf de kans zich in te kopen.

Bron: Curacao.nu

3 Reacties op “Curacao.nu | Derde grote olievondst in Suriname in half jaar tijd

 1. Olie boren en vinden is tegenwoordig niet meer zo’n kunst. Bovenstaand artikel lijkt eerder op een politieke lokroep om enige aandacht te trekken. Het politiek stelsel moet eerst laten zien dat het kan functioneren en met de nodige veerkracht. Want anders loop je als miniatuurstaat het risico om dadelijk ondergelopen te worden door de grote mogendheden. In buurland Brits-Guyana zijn er ook succesvolle olieboringen gedaan en is men zelfs met de export begonnen. Echter dit is nog geen reden voor Haleluja. Want als de politici er niet in slagen om het land naar behoren te besturen en ruzie gaan maken met de verkregen nieuwe inkomsten, dan loopt de ontwikkeling van het land ernstig gevaar. Kijk maar naar Venezuela. Één van de landen met de grootste olie voorraden ter wereld. Het schermen met kreten van winning van delfstoffen is een teken van zwakte. Venezuela kampt momenteel met een ingestorte economie en een waardeloze munteenheid. Daarnaast zijn 4 miljoen Venezolanen het land uitgevlucht. Benzine wordt uit Iran geïmporteerd en er zijn lange files bij de pompstations. De supermarkten hebben een tekort aan voorraden en de medische wereld draait op een heel laag pitje, vanwege gebrek aan medicijnen. Resumerend, rondbazuinen dat er olie is gevonden is in het geval van Suriname niet de oplossing. Besturen zonder loze kreten te staken is het motto.

 2. NL is niet voor niets interested de banden aan te halen, evenals het IMF waar Suriname een dikke schuld heeft.
  Ook opvallend dat Shell nu minder geïnteresseerd is het hoofdkantoor naar London te verhuizen terwijl dat wel de bedoeling was.
  Kortom: interessante tijden en vooral vragen.
  Het wordt vervolgd.

 3. Abraham Mossel

  Er word niet bij gemeld hoe diep er moet geboord worden en of ze er uberhaubt wel bij kunnen en het dan kunnen op pompen. Of is het weer een soort fop verhaal om investeerders in de luren te leggen, ik denk zo, dit waar is dan had Bouty voor geen goud zijn presidentschap opgegeven al had hem dat miljoenen flesjes rum en zuur stokken hebben gekost, denk eens na volk van Suricrim Bouty en het weg geven van olie, doei aju parraplu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *