Curacao.nu | Defensie schetst doemscenario voor Curaçao, Aruba en Bonaire

Persbureau Curacao

Defensie Ank Bijleveld

Den Haag – Een van de dreigingsscenario’s die in de vandaag door minister Ank Bijleveld-Schouten van Defensie gepresenteerde visie op in de toekomst benodigde militaire slagkracht van het Koninkrijk wordt opgevoerd betreft het Caribisch gebied.

In de nota ‘Vechten voor een veilige toekomst’ wordt geconstateerd dat de veiligheid in de Cariben door meerdere oorzaken in het gedrang kan komen: de situatie in Venezuela, de toenemende rivaliteit tussen de VS en China, Russische agressie, natuurgeweld zoals orkanen en – als gevolg van klimaatverandering – extreem weer en de georganiseerde misdaad.

Lees het hele artikel op Koninkrijk.nu

Bron: Curacao.nu

Een Reactie op “Curacao.nu | Defensie schetst doemscenario voor Curaçao, Aruba en Bonaire

  1. Godzijdank is defensie aanwezig op de alom geliefde klip.
    Zeker in deze dagen is het goed dat er eindelijk iets gedaan wordt door de lokaal aanwezige “boys in green”.
    Nu moeten ze dus posten op strategische locaties om de onophoudelijke stroom dope, wapens en tegenwoordig ook gelukszoekers te observeren.
    Goed nieuws dus dat die boys hier dus eindelijk écht aan het werk worden gezet… Beetje jammer alleen dat het onderscheppen van de door hun gespotte aanlandingen niet volledig vlekkeloos verloopt ism lokale belanghebbenden….

    Bijleveld laat dat bedelen maar aan ons politiek establishment over aub en bewaar dat doemscenario voor een andere, wellicht dichtbijzijndere lokaties van Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *