30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

Curacao.nu | Curaçao sluit alle scholen, derde corona-besmetting

Persbureau Curacao

Op Curaçao zijn nu drie personen geregistreerd die besmet zijn met het corona-virus. De derde werd eerder als twijfelgeval getest, maar bleek later toch positief.

Alle scholen op Curaçao sluiten vanaf dinsdag hun deuren om verdere verspreiding van het corona-virus op het eiland te voorkomen. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath vandaag gezegd.

De sluiting van de scholen geldt in eerste instantie voor een periode van een week. Daarna wordt besloten of het nodig is de scholen nog langer dicht te houden. De bedoeling is dat alle leerlingen van groep acht en die in hun eindexamenjaar zitten wel naar school kunnen.

Op Curaçao zijn nu drie personen geregistreerd die besmet zijn met het corona-virus. De derde werd eerder als twijfelgeval getest, maar bleek later toch positief. Een groep van veertig mensen wordt gemonitord, een deel daarvan zit in isolatie.

Repatriëring

Vandaag komen twee vluchten met 50 en negen Curaçaoënaars aan boord naar huis. Morgen komen er 9 vluchten aan op Hato om passagiers op te halen die dit weekend niet weg konden, toen binnenkomende vluchten uit Europa werden geweerd.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

14 reacties

 1. Precies @JM Dit is slechts het begin!
  Verder kan een ieder met allerlei zelf ontwikkelde theorieën het beste de WHO volgen. It keeps u up to date.

 2. @ Ambulant,

  Lijkt wel alsof je in alle topics duidelijk wilt maken dat jij het allemaal veel beter weet. Heb je er voor gestudeerd ? Of heb je een aluhoedje op en is alles een complot ?
  Ik begrijp dat je ergens een klok hebt horen luiden, maar niet helemaal weet waar de klepel hangt, dus zal je wat uitleg geven.

  Dit virus kan zich nestelen in de longen, nieren en lever. Wanneer het in de longen zit voorkomt het de opname van zuurstof in het lichaam. Oftewel je kunt ademhalen wat je wilt, je krijgt geen zuurstof binnen en dat is waar iedereen aan sterft.
  Het aantasten van de nieren, lever en darmen heef tot gevolg dat het lichaam ook geen vloeistoffen meer kan opnemen of afvoeren. Dat kan men nog enigzins bijsturen middels een infuus, maar wanneer het lichaam geen herstel toont dan is het blijvende schade.

  Waarom is dit nu niet te vergelijken met een gewoon griepvirus ?
  Het gaat dan met name om het sterftecijfer. Bij een gewone griepepidemie praat je over 0.05 % van de zieken die komen te overlijden. Bij corona praat je in Italië inmiddels over bijna 10 % wat komt te overlijden. En vanwege het feit dat zovelen zo ernstig ziek worden, niet zelfstandig kunnen ademhalen en dus hulp nodig hebben, is het hele medische systeem er onder bedolven. Men kan het gewoon niet meer aan. Zo’n golf van patiënten hebben we nog nooit gezien bij een griep epidemie en ook de ernst van de klachten is niet zo hoog.
  Wellicht denk je dat we inmiddels bijna bij het eind van deze epidemie zijn aanbeland, dat alles wel voorbij gaat op het moment dat de zomer begint, doch helaas. We staan net aan het begin van deze epidemie en er zullen nog vele besmettingen volgen en dus ook nog vele doden. Wil men dit virus onder controle krijgen dan moet men het aantal besmettingen onder controle zien te krijgen. Dat aantal moet omlaag om de medische sector de kans te bieden de zwaar zieken te helpen. Wanneer dat niet gebeurt zal het systeem gewoon bezwijken en krijgen we scenes zoals je die alleen kent van de geschiedenis boeken en uit films.

  Zijn er dan medicijnen ? Nog niet. Nederlandse onderzoekers hebben bekend gemaakt dat ze een anti-body hebben gevonden, die hadden ze al ontdekt bij onderzoek naar SARS in 2014. En dit anti-body schijnt ook tegen corona te helpen. Alleen moet men nu nog alles testen, uitproberen en uitvinden of het veilig is voor menselijk gebruik.
  Chloroquine ?
  Dat is inderdaad een anti-malaria middel en in samenwerking met zink kan het dit virus doden. Alleen is Chloroquine niet zonder bijwerkingen, maar als je het mij vraagt is de keuze tussen de dood of wat bijwerkingen een vrij simpele keuze. Vraag is alleen of we Chloroquine op het eiland beschikbaar hebben en ik vrees dat dit niet het geval is.
  Hoe dan ook, een mogelijk medicijn zal nog zeker een maand of 2 a 3 op zich laten wachten en een vaccin nog een jaar of 2. In die tijd kunnen miljoenen worden besmet en dan zou je dus ook praten over miljoenen doden. Het is echt niet zo dat het sterftecijfer ineens omlaag zal gaan omdat er miljoenen besmet raken. In Duitsland vreest men zelfs dat uiteindelijk 2/3 van de bevolking het virus op kan lopen. Met bijna 90 miljoen inwoners praat je dan over 60 miljoen besmettingen en zelfs met 3 % mortality rate praat je nog steeds over bijna 2 miljoen doden. En dat soort cijfers moeten dus worden voorkomen en dat doe je dus alleen door nu hele draconische maatregelen te nemen.

  Hoop dat je nu begrijpt waarom ingrijpen zo ontzettend belangrijk is. Corona is een virus dat je absoluut niet ‘out of control’ wilt laten gaan, want dan maakt het echt korte metten met de samenleving.
  Dus hou aub op met stemmingmakerij. Als jij een betere oplossing weet dan hoor ik het graag en ik denk dat de WHO en alle andere experts het ook graag horen.

 3. Als je de strekking niet begrijpt of de dots niet kan verbinden laat t. T is al erg genoeg. En laat god er buiten. Ik heb niks gezegd.
  Maar ik zou me wel afvragen wie of wat er voordeel heeft aan dit hele circus.
  T. lijkt weer op een 911 situatie

 4. @Ambulant zegt: “…2017 2018 1420 sterfgevallen volgens het CBS.
  deel dat door 4 — periode 3 maanden.. van pandemie
  340…”

  en

  @Ambulant zegt: “…In het meest extreme extreme geval heb je het ongeveer over 300 doden waarvan de meeste al heel kwatsbaar zijn. Zo.n beetje wat elke dag op Curacao overlijd aan ouderdom en ziekten…”

  In het eertse zinnetje zijn het 4 doden per dag, in het tweede zinnetje zijn het er 300.

  Wat wil je nu in godsnaam zeggen?

 5. Bij corona is t wel precies t zelfde koorts en t is wat meer luchtweg longen georienteerd. Respatori. antibiotica helpt niet tegegen virus infecties. Dat is bij bacteriele of schimmel infecties. Dat moet je beslist niet nemenbdaarvoor.
  Anti virale middelen zijn er wel voor hiv etc. Maar dat is nu niet echt effectief. Protase remmers kunnen werken en cloroquine een malaria middel schijnt werken. Maar dat duurt wel even voordat daar klinische info over bekend is.
  Maar ga lekker buiten in de schaduw zitten.
  Met een leuk boek of iets anders positiefs.
  Coronites maak zieker.
  Ga naar t strand.

 6. Wat een onzinnige reacties weer.
  Bij een gewone griep kun je uitzieken, of antibiotica krijgen.
  Hier is dat niet het geval, en duurt het ongetwijfeld een jr alvorens alles is getest.
  Gebruik van grijze cellen voor diegenen die zoveel nonsens uitkramen. Mij hemel zeg.

 7. Speciaal wat gelul voor Lasta
  Het aantal mensen wat kan overlijden is ook gerelateerd aan wat toch al gevoelig ligt met andere woorden ook kan overlijden met niet corona gerelateerd dingen bij besmetting met bijvoorbeeld Salmonella

  Zeker omdat we nu massaal onze handen wassen, hoop ik, zal effectief gezien het aantal andere besmettings gerelateerde gevallen afnemen.

  Was je handen.
  En zeker met rouwe kip..

 8. @ambulant: wat een gelul. 300 doden per dag op Curacao is normaal?
  Dat is twee derde van de hele bevolking.
  PER JAAR!!!

 9. Het veschil met normale griep en corona is inderdaad dat bij normale griep de kinderen de bron en de bron van verspeiding zijn.
  Hier worden kinderen veel minder besmet en worden niet of nouwelijks ziek.
  Dus scholen sluiten is alleen voor de leraren en de ouders die komen halen en brengen effectief.

  Coranaites is het grootste probleem.
  Mensen zijn bang.
  Veel al om niks . Maar Bang voor de ouderen maar nog mee voor kinderen en Politiek wil geen enkel risico nemen.
  Dus de effectiviteit van nu scholen sluiten op Curacao is verwaarloos baar.
  Zeker omdat de 3 gevallen niet lokaal gerelateerd zijn.
  Want mensen moeten begrijpen is dat de kans dat je besmet raakt vrij laag is. De kans dat je heel erg ziek wordt nog veel lager is.
  Dat het in de meeste gevallen gaat om kwetsbare groepen die of door ouderdom of door andere ziekten met alles kwetsbaar zouden zijn.

  En als je geisloeerd wordt kan je op Curacao beter op de porch zitten dan binnen. UV licht dood alle virussen heel snel. Corona is virus dat op de longen slaat en buiten is het beter voor je dan binnen dan. Niet te veel in de zon zitten want huidkanker is ook niet goed.

  T probleem wat we nu hebben is dat corono niks nieuws is. Maar omdat we virussen nu veel beter kunnen herkennen dan vroeger is het al gouw iets nieuws en elke wetenschappelijke onderzoeker vind dat geweldig. En de pers ook. ze snappen er niks van maar ze snappen wel de emotie en daar leven ze op. Venezuelaaanse huisdoudster vermoord is geen nieuws maar dode in een hotel wel. Dat komt live op TV

  Ik ga niet zeggen dat het niet erg is maar… We zittenin het griep seizoen USA CDC estimates that influenza has resulted in between 9 million – 45 million illnesses, between 140,000 – 810,000 hospitalizations and between 12,000 – 61,000 deaths annually since 2010.
  Jaarlijks.

  Wel is de economische schade enorm. 20 vluchten per week met 2-300 mensen In het meest extreme extreme geval heb je het ongeveer over 300 doden waarvan de meeste al heel kwatsbaar zijn. Zo.n beetje wat elke dag op Curacao overlijd aan ouderdom en ziekten.
  Met geschatte kosten van 1 miljard of meer is dat ruim 2 miljoen per geval. Een verzekeraar zou dat risico heel anders zien.

  Paniek maakt mensen ziek.
  Dus stop de paniek.
  Stop Coronaites.

  En ja Claps. Campo moet ook dicht.
  Helaas voor je.

 10. De maatregel om de scholen te sluiten is op zich vreemd. Waarschijnlijk is de redenering dat ouders de kinderen besmetten en de kinderen vervolgens het virus verspreiden.

  Als de bron de ouders is moet daar wat aangedaan worden, alle horeca dicht en mensen zoveel mogelijk thuis laten werken.

  Helaas kan dat niet want we hebben een waardeloze internet infrastructuur dankzij Paul de Geus die intussen miljonair is geworden en dat heeft hij te danken aan dezelfde Suzy Camelia Römer die hem tegen de regels in een vast contract gaf.

  Laten we hopen dat dit volk een keer wakker wordt en realiseert wie hun vijand is..

 11. Respect voor Dhr. Gerstenbloed.
  En ook Rhuggenaath. Zo min mogelijk mensen laten praten. En alleen Dhr. Gerstenbloed de feiten laten brengen.
  De enige die dingen goed in perspectief zet.
  Geen domme paniek.
  Geen Coronaites.

 12. Wat weer blijkt tijdens de briefing van dit kabinet, iedereen voor zich en God voor ons allen. Niemand die zich bekommert om de mensen die afgesloten zijn van water en licht. Die kunnen geen handen wassen en zullen waarschijnlijk iedereen om zich besmetten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...