Curacao.nu | Curaçao open voor bezoekers uit 50 landen

Persbureau Curacao

Nederlanders kunnen al lange tijd weer naar Curaçao vliegen | Persbureau Curacao

Op Curaçao mogen vanaf maandag weer directe vluchten uit de Amerikaanse staat Florida landen. Ook reizigers uit Aruba en Sint-Maarten zijn weer welkom.

Wel moeten passagiers een negatieve coronatest kunnen overleggen.

Curaçao heeft de luchthaven opengesteld voor vijftien Caribische eilanden en 35 landen. Eerder waren er al weer directe vluchten uit New York, New Jersey en Connecticut en ook uit Canada toegestaan. Deze vallen allemaal onder de noemer landen en gebieden met een matig risico.

Nederlanders kunnen al lange tijd weer naar Curaçao vliegen. Als ze een negatieve test kunnen overhandigen hoeven ze niet in quarantaine. Ook voor bezoekers uit landen als Duitsland, Italië, Hong Kong, Oostenrijk, China, Taiwan en Suriname gelden die regels.

Bron: Curacao.nu

13 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao open voor bezoekers uit 50 landen

 1. Leuk met zijn allen thuiswerken.

  Tilly Pikerie werkt al jaren thuis en dat gaat prima1

 2. Trots op Curaçao

  Lijk wel pakjes avond. Ze nemen allemaal een kadootje mee… Dus ik zeg: kom maar binnen met je Covid-19-knecht.

 3. Peter van den Berghe

  Maar de kans dat die B747 van de foto nog langs komt is wel nihil.

 4. Abraham Mossel

  @ William, aan je schrijven te merken doe je net of we hier op curacrim alleen maar de Lomp school hebben door lopen, bent U schoolmeester van beroep cq geweest?

 5. Degenen die thuis kunnen werken, en dat zijn er best veel, zullen het gewoon ook moeten doen. Zoomen gaat prima, dat heeft het afgelopen 1/2 jaar bewezen. Hoe minder mensen zich in deze tijd op straat begeven des te beter, denk ik. We gaan een andere tijd in hoe we naar werk kijken, geen reistijd ervaar ik althans als prettig en velen met mij, geen dagelijkse Caracasbaai-files meer, naschoolse opvang is ook niet meer nodig omdat ouders het samen kunnen doen. Het sociale component is wel een punt, maar dat kan je oplossen door toch eens per week ri je office te gaan. Daarom denk ik ook dat je op elkaar moet letten zodat er geen depressiviteit bij mensen ontstaat mensen zijn uiteindelijk geen robots en hebben wel behoefte aan sociale contacten, voor alleenstaanden en ouderen.
  Idd @John Bash mensen in vitale beroepen zullen hun werkzaamheden moeten kunnen blijven uitoefenen, de postbode, Selikor, politie hulpverlener etc., daarom denk ik ook juist om die mensen te beschermen dat we – vooralsnog – hen moeten beschermen en zo weinig mogelijk de straat op gaan, clusteren en alles wat erbij hoort
  Het is niet anders, het is COVID-19 tijd.

 6. Leuk met zijn allen thuiswerken.
  Wie haalt de post op, wie haalt het vuilnis op, wie haalt de boodschappen, wie leegt de beerput,?

 7. De gewone tests zijn al niet 100% betrouwbaar. Laat staat de rapid tests.
  Ik denk dat @Johanna gelijk heeft, het beste is gewoon maar binnen te blijven en doorgaan met thuis werken zoals ik nu al vanaf mei doe.

 8. What about the rapid Corona test ?
  Zijn ze nog aangekomen ?Dat zal een beetje helpen.

 9. ME Jongbloed

  Besmettingen stijgen nog steeds omdat:
  1. Mensen met milde klachten toch naar het werk gaan;
  2. Mensen die in quarantaine zitten, blijven gedurende de incubatieperiode niet in quarantaine zitten;
  3. Mensen die getest zijn gaan in afwachting van de uitslag niet in quarantaine; en
  4. Toeristen die de komende tijd met een negatieve PCR-test uit al die 50 genoemde landen komen, krijgen mogelijk toch symptomen en zoeken geen medische hulp.

  Hier moet de Overheid iets aan doen.
  Ik zou de controleresultaten van de politie wel eens willen horen. Daar wordt niet met één letter iets over gezegd of geschreven en de wetgeving biedt geen mogelijkheid om overtreders te straffen. Mijn voorspelling is dan ook dat het aantal besmettingen nog flink gaat oplopen.

 10. Abraham Mossel

  Is dit weer zo’n nep bericht van de CTB directie, ze moeten toch wat doen/schrijven om hun eigen salaris te kunnen laten uit betalen.

 11. Abraham Mossel

  Ze mogen komen en zijn welkom, maar elk voordeel heeft zijn nadeel, de bezoekers uit 50 landen komen niet en al helemaal die verdomde makamba hoeft niet te komen. Die is in de ogen van de YDK die zelf geen gulden in hun zak hebben te gierig!.

 12. Tico Martina

  Hahahaha precies de landen die onder code rood vallen. Precies de landen die verder nergens welkom zijn. Maar nee stuur maar naar Curacao.

 13. Laten wijzelf dan maar thuisblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *