Curacao.nu | Curaçao heeft nu 102 actieve coronabesmettingen

Persbureau Curacao

Gerstenbluth geeft aan dat er nu al veel coronacases kunnen zijn, waarvan we het nog niet weten vanwege de incubatietijd. Dit is verontrustend | Persbureau Curacao

Willemstad – Er zijn gisteren 75 personen getest en daarvan zijn 4 testen positief terug gekomen. Dat zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Daarvan ligt 1 iemand in het ziekenhuis.

Gerstenbluth geeft aan dat er nu al veel coronacases kunnen zijn, waarvan we het nog niet weten vanwege de incubatietijd. Dit is verontrustend.

Sinds er lokale cases bekend werden op Curaçao zijn er substantieel meer testen afgenomen. Er zijn meer clusters gevonden. Er zijn nu 14 clusters bekend. Er is een relatief kleine groep die nu ziek is.

De overheid kan nu niets anders doen dan nu extra maatregelen nemen anders heeft het de situatie over 2 weken niet meer in de hand.

Bron: Curacao.nu

13 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao heeft nu 102 actieve coronabesmettingen

 1. do not be fooled, there will be no drug forthcoming.(like a remedy for the Influenza?) but hope springs eternal. Approaching the coronavirus involves listening to important information from the medical experts, and relying on your common sense. This one’s for you MOM. Think back. Remember your mom always telling you to wash your hands? or cover your mouth when you cough or sneeze? To Stay away from Strangers? follow up with a bowl of chicken soup when you did get sick. Thanks, Mom for preparing me to fight coronavirus. The Universal cure for Coronavirus? LOVE

 2. @ Luma,

  Helaas, er zijn nog geen medicijnen die werken, dat is een broodje aap verhaal. Wat wel waar is, is het vermoeden dat corona inmiddels gemuteerd is tot een minder dodelijke variant. Waarschijnlijk omdat mensen met een goed immuunsysteem het virus hebben doorgegeven toen hun eigen immuunsysteem het virus al aan het aanpakken was.
  Dat houdt niet in dat het niet dodelijk is voor de risicogroep, het geeft ze alleen meer kans te overleven.

  En ja, er worden middelen als Remsdesivir ingezet en dat schijnt iets te helpen. Vandaag hoorde ik een item over een bedrijf dat NK cellen wil gaan stimuleren via een nog te ontwikkelen methode.

  Maar dat corona momenteel geheel onschadelijk is mogen we gerust een fabel noemen. Er sterven dagelijks nog vele duizenden aan dit virus. Alleen in de landen waar men top notch medische zorg heeft kan men meer mensen redden dan in de landen waar niets voorhanden is.
  Kortom, nog steeds geen reden om corona te onderschatten.

  En hoe ontwrichtend corona is voor de economie zien we aan Aruba. Daar is corona inmiddels zo wijd verspreid dat het de economie aantast zonder dat daar een lock down voor nodig is.

 3. @Ook dat nog, inderdaad terechte vragen. Die vragen hebben inmiddels veel mensen die zich verder verdiept hebben in de materie. Ik merk dat veel mensen alles maar aannemen wat gezegd wordt door de msm. Daar spelen ze vlot op in. Er zijn zeker mensen overleden maar onderzoek heeft uitgewezen dat een zeer goedkope combinatie van medicijnen zeer goed werkt. Waarom wordt dit tegen gehouden ? Omdat de medicijnindustrie samen met Bill Gates, WHO en nog een paar de macht hebben op dit moment .
  Mensen ga lezen en op onderzoek uit en lees wat er in Afrika speelt. Het testgebied van Gates waar veel mis gaat maar waar niks van in de media komt.

 4. Volgens medici in Europa en USA hebben ze zoveel geleerd in de voorbije maanden dat de meeste corona patiënten met goedkope middelen $200 binnen 5 dagen beter worden. Als dat zo is waarom horen we daar hier dan niets over , de artsen spreken momenteel over duizenden genezingen en volgens dr Elens hoeft er niemand meer dood aan corona, onderliggende zware ziektes niet meegenomen.

 5. De langdradige uitgerekte, opvulpraatjes, op TV doen me helaas weer realiseren dat onze politici en hun spreekbuizen op dit eiland vooral van ouwehoeren houden!

 6. @Cornelis
  Dit benadert mijn gevoel. Ik heb echt het gevoel dat we in een “SCAM-demic” zitten. Daarom mijn oprechte vragen…

 7. Net als in andere landen wordt ook hier paniek gezaaid en is een besmetting niet het teken dat je ook echt ziek bent of gaat worden. Verdiep je eens in de pcr test en dan wordt duidelijk dat er maar wat wordt gedaan. Alles moet en zal kapot.
  Wordt tijd dat de waarheid aan het licht komt !

 8. Slechts 1 in ons hospitaal. En 0 in de IC. Maar toch reden voor ‘fase 3’? Niet wat overdreven? We zijn toch eigenlijk wel een slapperdebab volkje

 9. Heb denk ik een oprechte vraag: Stel je test alle inwoners van Curacao, hoeveel besmettingen zou dat opleveren?? 800? Ik weet het niet.
  Moet de vraah niet zijn. hoeveel mensen worden er echt ziek? Hoeveel ziekenhuisbedden zijn er bezet? Hoeveel mensen overlijden er aan corona alleen. etc
  Het “gooien” met cijfers alleen, zal m.i. niemand helpen.

  Voor mij persoonlijk geldt nu.”als het bevoegd gezag niet bekwaam is, is het niet bevoegd”.

 10. Het is weer hetzelfde verhaal de premier kondigt van alles aan maar ze hebben nergens over nagedacht.

  De premier kan niet zeggen waarom SVB mensen die in quaraitaine moeten niet doorbetaald krijgen, de dikke obesitas Kleinmoedig zegt dat klassen groter dan 25 leerlingen gesplitst moet worden maar weet niet hoe, de politie zegt boete te gaan uitdelen maar weet niet hoe hoog de boete is. Kortom waardeloos allemaal.

  Het is triest om te zien met zo veel werkelozen dat zo een nietsnut als Mahar Isenia daar als directeur met een topsalaris staat dankzij Camelia Römer en niets anders doet dan te herhalen wat Ruggenaath zei, dat is wel heel makkelijk verdient.

  Moet zeggen dat de epidiomoloog ook met zijn grafieken waar niemand in geinteresseerd is ook begint te vervelen.

  Helaas heeft de pers weer niet de echte vraag gesteld, er komt een avondklok, is dat omdat van de 100 bekende gevallen bekend is dat ze in het nachtleven besmet zijn.

 11. Wat heeft avondklok van 11 pm tot 5 am voor zin?

  Volgens mij liggen we dan allemaal in bed. Alleen Anuschka Cova moet in die tijd ook nog naar huis.

 12. ls of het niks is, 75 erbij waarva 4 positive.
  Het zal voorlopig wel even doorgaan.Als mensen zich nu een beetje aan de regels zouden houden was het een stuk eenvoudiger.
  Zaterdag bij Papagayo een echt grote groep toeristen die weer bij elkaar hokten, geen afstand geen mondkapje. Niemand die er iets van zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *