Curacao.nu | Curaçao bijna akkoord met Nederland

Persbureau Curacao

Het totale project zou zeven jaar in beslag moeten nemen.

De regering Rhuggenaath is bijna akkoord met Nederland over de voorwaarden voor coronasteun op lange termijn. De afgelopen weken is intensief overlegd om het akkoord politiek acceptabel te maken op Curaçao.

Nederland wil hervormingen in ruil voor liquiditeitssteun en heeft daartoe een landenpakket ontwikkeld dat uitgevoerd gaat worden door een zogenaamde Caribische Hervormingsentiteit onder leiding van Nederland. Het totale project zou zeven jaar in beslag moeten nemen.

Curaçao heeft vanaf het begin ingezet op behoud van de autonomie. In dat kader wordt waarschijnlijk gekozen voor een andere naam voor de Entiteit. Ook zal deze geleid gaan worden door iemand met sterke affiniteit met Curaçao.

Alle voorwaarden die te maken hebben met het College Financieel toezicht zullen rechtstreeks onder het College Financieel toezicht vallen en onderworpen zijn aan de Rijkswet Financieel Toezicht en niet deel uitmaken van de nieuwe Rijkswet, waarin het akkoord gegoten wordt.

Als beide landen het helemaal eens zijn, dan gaat de inhoud van het gehele
pakket naar de Rijksministerraad, zodat de wet daarna het traject kan volgen van advies door de Raad van State en de Curaçaose Raad van Advies. Als dat is afgerond kan de nieuwe Rijkswet naar het parlement voor behandeling.

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | Curaçao bijna akkoord met Nederland

 1. @LaStiwz, vergeet de nieuwe baantjes machine niet; de Gaming Control Board.

 2. @William: of Ruggie zit te zwetsen of Ruggie heeft het op een akkoordje gegooid met Knops.
  Zo in de trend van: Ruggie zegt tegen Rutten “laten we even voor de buhne een potje moeilijk doen en je geeft mij één procent. Ik ga dan een potje lopen spinnen bij die dommeriken (niet zo moeilijk) en ze zullen mij als de god zien.

  Ruggie denkt dat hij er wel p vooruitgaat. Straks direkteurtje UTS, SVB of HNO.
  Enige probleem is dat kaboutermans nog steeds niet snapt wat CHE betekent,

 3. Precies zoals ik eerder aangaf Pinokkio kletst voor de Bühn https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/22394-comenencia-reset-in-koninkrijk

 4. Opvallend dat dit uit de koker van deze regering komt, waarom zou Raymond Knops stil zijn nu of is Rhuggenaath weer Pinokkio aan het spelen. Er was toch geen sprake van het ‘inleveren’ van de autonomie.?

 5. Eindelijk daadkracht! Knops neem de regie in handen,

  AUB géén Ys, Chos, Betriaan, ex KPMG partner, Khunneman, vriendjes / dochters van Gijsbertha of andere ministers , , en geen corrupte Advocaten/ RA accountants, (dus geen enkel lokaal advocaten of accountantsbureau) of bussen vol Lastens in het CHE team….

 6. Laat ze Ronald van Raak de leiding maar geven over de CHE. Hij stopt in de politiek en is erg betrokken bij Curacao en betrouwbaar

 7. @Robert: zonder negatieve reacties wordt er niet goed onderhandeld.

  @Allen: blijf negatief reageren, zolang je maar een punt hebt.

 8. Dit geeft hoop en biedt perspectief. Met negatieve reacties bereiken wij niet veel. Door goede onderhandelingen, volharding, een positieve instelling en daar samen aan te werken moet het mogelijk zijn oplossingen te vinden. Voor werk, inkomen, vooruitgang en behoud van autonomie, zonder voedselpakketten en ellende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *