Curacao.nu | China biedt Sint-Maarten medische hulp aan

Persbureau Curacao

Op Sint-Maarten zijn 68 personen positief getest, tien van hen zijn overleden

Philipsburg – Sint-Maarten heeft een aanbod van China gehad voor de levering van medische apparatuur als hulp in de strijd tegen het Coronavirus.

Het eiland overweegt ook technische medische bijstand te vragen aan Cuba. Een en ander gaat in overleg met Nederland, dat eerder zei voorzichtig te zijn met het accepteren van allerlei hulp uit het buitenland.

Op Sint-Maarten zijn 68 personen positief getest, tien van hen zijn overleden.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | China biedt Sint-Maarten medische hulp aan

 1. @Dysonphere, China doet niets aan liefdadigheid. Zij hebben dit virus zelf ook verspreid.. en gaan nu de barmhartige spelen?

  Als China in Sxm gaat bouwen dan wonen er in 10 jaar 100 duizend Chinezen op SXM..

 2. Er gaan allerlei theorieën over het ontstaan van dit Corona virus, moet zeggen dat China inderdaad wel het meeste te winnen heeft bij deze pandemie.

 3. Dysonsphere

  Sint Maarten moet alle hulp accepteren die ze kunnen krijgen. Van moederland krijgen ze te weinig. En ze moeten straks toch onafhankelijk verder. Ik zou volmondig ja zeggen en zorgen dat het opgelost wordt. Laaat die chinezen direct een van die nood hospitaals van hun naar SxM verplaatsen en opbouwen. Hoef je niet om aalmoezen te vragen met allemaal controles waar je toch niet aan kunt voldoen. Daarbij vraag ze om die tunnel te bouwen tegen 25 jaar beheer. Plus landuitbreiding in het water. Kunnen ze het vliegveld verplaatsen. Alle projecten waar Ned voor is gaan liggen ertegenaan gooien. Je zult op minimaal 3 een ja krijgen. Krijg je dezelfde wurgcontracten als klm alleen hier ben je na 30 jaar echt vanaf. Toerisme indelen en richten op chinezen ipv op Amerikanen. Mooi.

 4. Gisterenavond hebben we via het streaming kastje naar een aflevering van Vice gekeken ‘warning from Wuhan’ en Cubaanse vluchtelingen in Mexico.
  Dat is pas echt schrikken vooral hoe ondergronds Chinese journalisten hebben bericht over COVID-19 en hoe ze zijn verdwenen. Grootse onafhankelijke journalistiek van het Vice team.
  De moeite waard voor iedereen.

 5. Abraham Mossel

  Een gegeven paard moet men niet in zijn bek kijken, maar een paard van China of Cuba wel?.

 6. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *