Curacao.nu | Centrale bank kritisch over tempo hulp Sint-Maarten

Persbureau Curacao

jose jardim CBCS | Extra

Willemstad – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten maakt zich zorgen over het trage tempo van de beloofde hulp uit Nederland via de Wereldbank.

De bank zegt dat sinds het overtrekken orkaan Irma, 2 ½ jaar geleden, slechts 35 miljoen van de toegezegde 550 miljoen dollar is uitbetaald.

Fondsen die beloofd waren om economisch en emotioneel lijden te verlichten, worden gegijzeld door de bureaucratie. Nederland en Sint-Maarten moeten daarover in overleg, aldus de Bank.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Centrale bank kritisch over tempo hulp Sint-Maarten

 1. T punt is niet de hulp. Dat intresseert ze niks.
  T punt is het beheer van geld.
  Met 500 miljoen in kas kan je gaan schuiven en liquide gaten opvullen.
  Commiessie rekeken. bewaarloon etc.
  Daar gaat t ze om.
  Hoe kunnen we weer stelen.
  NL moet onder geen beding lokale partijen geld laten beheren.
  WE kunnen NIET met geld omgaan.
  Mamma NL moet precies geven wat nodig is en niks meer en controleren of er niks gejat wordt.

 2. Het is niet de taak van een centrale bank om politiek te bedrijven. Het heeft genoeg te doen. Dat de centrale bank wil tornen aan redelijke eisen en voorwaarde voor het verkrijgen van fondsen is een slecht voorbeeld stellen voor de banken sector. Dit is een duidelijk voorbeeld dat deze directeur veel te licht is voor zijn functie. In een functionerende democratie was hij zwaar berispt of gewoon ondslagen.

 3. Knoek-koe

  …..”er zijn al jaren plannen zijn om het toezicht te updaten (Basel II/III, Solvency II, pensioenen) maar het blijft bij plannen, niemand die het voortouw nermt”……

  En het voortouw nemen, en aanpakken, organiseren en doorpakken , dat is waar je deze directeuren nooit op kunt betrappen.
  Met alle respect voor de personen die zich wel hard inzetten, maar de huidige directeuren hebben niet wat het vergt om een complex en zwaar instituut als de CBCS te managen.
  Door vorige directie die maakte iedereen monddood, en kon zo decennia lang ongehinderd haar gang gaan. De gevolgen van het vorige regime oogst het eiland vandaag de dag nog steeds: Giro, PSB, BZV, BDO, ACU, ENNIA, BDC en de vele gratificaties, bonussen en functies die uitgedeeld zijn aan politieke vrienden binnen de CBCS.

 4. Curacao revisited

  “Wat een arrogantie weer van deze overbetaalde CBCS bank instelling , om het over traagheid te hebben.”
  Klopt er zijn al jaren plannen zijn om het toezicht te updaten (Basel II/III, Solvency II, pensioenen) maar het blijft bij plannen en niemand die het voortouw neemt (en dat gaan Jardim en Lasten ook niet doen). Als gevolg hebben wij nu een toezicht dat achterloopt bij enkele Afrikaanse landen zoals Ghana maar kennelijk kan niemand dat wat schelen

 5. Knoek-koe

  …..”De CBCS die zich ernstig zorgen maakt zorgen over het trage tempo”…..

  De CBCS die haar “clienten” zonder pardon maanden, soms zelf jaren laat wachten op informatie of gedane verzoeken, die telefonisch, dan wel schriftelijk gedaan zijn.

  Wat een arrogantie weer van deze overbetaalde CBCS bank instelling , om het over traagheid te hebben.

  Deze instelling die stante pede en onaangekondigd van alles eist en verzoekt als ze bij een instelling over de vloer komt voor een “controle”, maar de onderzochte instelling met gemak een eeuwigheid laat wachten op de resultaten van dat onderzoek (rapport).

  Rond 4 uur PM is daar niemand meer te pakken te krijgen, zogenaamd druk bezig.

 6. Wij maken ons zorgen over de trage schoonmaak bij CBCS.

  Hoe kon tiran Tromp tientallen jaren 2 miljoen per jaar verdienen en Chos Romero met naar verluid een salaris van 100 K in de maand iedere dag al om half vijf naar de Heeren gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *