Curacao.nu | Bericht over sluiting luchthaven Curaçao zorgt voor (onnodige?) verwarring

Persbureau Curacao

De brief draagt als titel ‘Closure of Airport Hato in Curaçao for inbound passengers of all countries’ | Persbureau Curacao

Willemstad- Een door de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) uitgestuurde brief zorgde op zaterdagavond en zondagochtend voor flink wat verwarring.

De brief draagt als titel ‘Closure of Airport Hato in Curaçao for inbound passengers of all countries’ en gaat in op wat er, met ingang van 14 augustus jl. allemaal niet is toegstaan als het gaat om passagiers die op het eiland aankomen.

Wie echter verder leest in de brief die -in elk geval op het oog- van tegenstrijdigheden aan elkaar hangt, kunnen passagiers uit in elk geval Bonaire en Nederland, nog gewoon naar het eiland afreizen. Voor passagiers uit Nederland geldt wel dat een negatieve testuitslag van een Covid-19 PCR test moet kunnen worden overlegd. Die maatregel is echter niet nieuw.

Crisiscommunicatie

De brief van CCAA bewijst eens te meer dat een goede (crisis)communicatie van belang is. Diverse passagiers maakten zich, na het uitlekken van de brief, zorgen over hun geplande reis naar Curaçao.

De toeristensector op het eiland krabbelt juist voorzichtig weer overeind, door het feit dat passagiers uit Nederland op het eiland welkom zijn. De minste of geringste suggestie dat de luchthaven dichtgaat voor aankomende passagiers, kan leiden tot onzekerheid en annulering van boekingen.

In de brief wordt verder melding gemaakt van een ‘absolute’ grens aan 10.000 aankomende passagiers per maand, maar ook dat getal is niet echt nieuw. Daarnaast bestaat er twijfel over de handhaving van de maatregel, die nauwelijks te controleren is.

De redactie van ABC Online Media, waartoe ook Curacao.nu en Koninkrijk.nu behoren, is nog in afwachting van een nadere toelichting van de competente autoriteiten op Curaçao.

Bron: Curacao.nu

7 Reacties op “Curacao.nu | Bericht over sluiting luchthaven Curaçao zorgt voor (onnodige?) verwarring

 1. M.D. Concepcion

  Gezien het niveau van de verschillende commentaar gevend- hebbend (en) beschouw ik deze quasi Curaçao liefhebbers ofwel didactisch nog bij te schaven of blind voor de door Nederland toegegeven informatie leegtes tijdens het huidige pandemie bestrijding en vrees voor een tweede golf.

 2. Ik ben ervan overtuigd dat het met opzet gebeurt is. Ik kan niet zeggen om welk doel te dienen. Maar ik vind het erg moeilijk te geloven dat ze dit zonder na te lezen uit hebben gestuurd.

 3. Tico Martina

  “is nog in afwachting van een nadere toelichting van de competente autoriteiten op Curaçao.” Vreugde zij met hun die in dwaasheid leven. Als je moet wachten op toelichting op Curacao dan zou dat zelfs voor Methusalem een uitdaging worden. Maar als je moet wachten op competente autoriteiten op Curacao, dan is dat een onmogelijke taak die zelfs Hercules niet zou kunnen volbrengen. Al 66 jaar geleden zijn de competente autoriteiten niet meer aanwezig op Curacao.

 4. Wat kunnen we hier GVD wel??

 5. Het resultaat van ons geweldige onderwijs is dit.

 6. En er was niemand die, na het lezen v d tekst dacht: “misschien moeten we dit even anders schrijven” ?
  Dan begin ik me toch af te vragen wat voor figuren daar werken ? Maar helaas zien we dit geklungel veel vaker bij de overheid. En maar vl blijven houden dat we het zo goed kunnen en dat daar mega salarissen voor nodig zijn.
  Zucht.

 7. Amateurs .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *