Curacao.nu | Benzineprijs fors omhoog door sluiting raffinaderij

Persbureau Curacao

Hoofd BTP Franklin ‘Chebu Sluis

De forse verhoging is het gevolg van de sluiting van de raffinaderij. Begin dit jaar is een deel van de infrastructuur op de raffinaderij in gebruik genomen om de brandstofvoorziening op Curaçao te kunnen continueren.

Brandstofvoorziening

Ter dekking van de kosten voor het eerste half jaar van 2020 is in maart een tariefcomponent ‘waarborging brandstofvoorziening’ toegevoegd.

Die kosten werden vervolgens over een periode van vier jaar gespreid. Maar nu de exploitatie van de raffinaderij stilligt sinds juli zal het gebruik van deze infrastructuur moeten worden voortgezet, aldus BTP.

Maar er is onvoldoende financiering voor vier jaar en om die reden gaan de kosten nu per direct doorberekend worden. Vandaar de forse stijging.

Prijzen

Nieuwe prijzen benzine en diesel | BTP

Nieuwe prijzen electriciteit | BTP

Nieuwe prijzen water | BTP

Voor een liter benzine moet je vanaf dinsdag ruim 1,84 betalen, zo’n 8,5 cent meer dan nu. Diesel kost een dubbeltje per liter meer en komt op ruim 1,46.

Elektriciteit gaat in de eerste schaal tot 250 kilowattuur van bijna 53 cent naar bijna 56 cent per kilowattuur. In de duurste tariefgroep betaal je bijna 71 cent, ook bijna drie cent meer.

Water kost nu nog 7,75 gulden per kuub in de eerste schaal tot 9 kuub. Dat wordt vanaf zaterdag 8,04, een stijging van 29 cent. Verbruik je meer dan 20 kuub per maand, dan betaal je voor de laatste 8 kuub geen 16,82 meer, maar 17,10 gulden per 1000 liter.

Gasflessen gaan ook fors in prijs omhoog. Een grote fles kost nu nog 60 piek, vanaf zaterdag is dat 70 gulden.

Bron: Curacao.nu

11 Reacties op “Curacao.nu | Benzineprijs fors omhoog door sluiting raffinaderij

 1. Ook dat nog

  Als je 60 % van alle opvreters eruit gooit bij BTP, zul je geen verschil merken met nu.
  Het is daar 1 grote sociale werkplaats

 2. Fred Schiedam

  Het wordt nu tijd voor de introductie van een goed openbaar vervoersysteem en voor introductie op grote schaal van zonnecellen en warmteboilers!!

 3. Ay nos mes por tog .

 4. ericlapas

  Zag laatst een blog uit Nederland waarin vermeldt staat at Chebu Sluis, een veroordeelde oplichter, een salaris 700.000 NAF per jaar krijgt. Nou Bedankt Suzy Camelia-Römer nu zien alle Nederlanders ons voor boeven.

 5. Trots op Curaçao

  Toch wel.

  https://knipselkrant-curacao.com/par-benzineprijs-111-gulden-te-hoog/

  History repeats itself. Toen zat (PAR-Statenlid) Marilyn Alcalá-Wallé ook in de oppositie en was er een 11 statenleden meerderheid. Toen was ook het vat ruwe olie goedkoper dan daarvoor berekend. Ook toen zei CurOil niks.

 6. Het miljoen per jaar van de met goud behangen Franklin Fraud Sluis moet natuurlijk ook betaald worden.

  Drechi pa Bosnan tur hoorde ik zeggen dat de verhoging hem niet uimaakt, want hij tankt altijd gewoon voor 50 gulden.

 7. If you pay penuts you will get monkeys.
  If you’re paying system is bananas you get apes

 8. Besturen is vooruit zien en jammer genoeg is dat niet de sterkste kant van de bestuurders, regering en overheids NV’s.
  Fase 1 van de renovatie van bullebaai is voorbij. De bonanza in olie opslag ook.
  Wat onze bestuurders wel kennen is het doorbreken van kosten aan bewoners daar zijn ze wel goed in. Dit is ook de reden dat de overheids NV’s, in de regel monopolisten zijn. Niet goed? Dan ga je toch naar een ander. O die is hier niet? Dan ga je toch naar een ander land. Zo doen we het hier en zo blijven we het hier doen.

 9. Curacao revisited

  en het loon van Franklin Sluis stijgt met deze prijzen mee?

 10. Naast het betalen van de salarissen nu dit weer.

  En dat om de dure levensstijl van Yamil Lasten te kunnen betalen

 11. Joep Meloen

  Wanbeleid en gebrek aan visie kost nu eenmaal geld.
  Hoop dat iedereen daar bij de volgende verkiezingen aan kan denken en dat men dus niet meer gaat stemmen op charlatans, dansleraren, fraudeurs etc.

  Alleen is er 1 probleem……………….er zitten momenteel geen integere personen in de Staten en we hebben geen integere partijen. Dat is eigenlijk best wel een zeer trieste constatering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *