29 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

Curacao.nu | Benzineprijs fors omhoog door sluiting raffinaderij

Persbureau Curacao

Hoofd BTP Franklin ‘Chebu Sluis

De forse verhoging is het gevolg van de sluiting van de raffinaderij. Begin dit jaar is een deel van de infrastructuur op de raffinaderij in gebruik genomen om de brandstofvoorziening op Curaçao te kunnen continueren.

Brandstofvoorziening

Ter dekking van de kosten voor het eerste half jaar van 2020 is in maart een tariefcomponent ‘waarborging brandstofvoorziening’ toegevoegd.

Die kosten werden vervolgens over een periode van vier jaar gespreid. Maar nu de exploitatie van de raffinaderij stilligt sinds juli zal het gebruik van deze infrastructuur moeten worden voortgezet, aldus BTP.

Maar er is onvoldoende financiering voor vier jaar en om die reden gaan de kosten nu per direct doorberekend worden. Vandaar de forse stijging.

Prijzen

Nieuwe prijzen benzine en diesel | BTP
Nieuwe prijzen electriciteit | BTP
Nieuwe prijzen water | BTP

Voor een liter benzine moet je vanaf dinsdag ruim 1,84 betalen, zo’n 8,5 cent meer dan nu. Diesel kost een dubbeltje per liter meer en komt op ruim 1,46.

Elektriciteit gaat in de eerste schaal tot 250 kilowattuur van bijna 53 cent naar bijna 56 cent per kilowattuur. In de duurste tariefgroep betaal je bijna 71 cent, ook bijna drie cent meer.

Water kost nu nog 7,75 gulden per kuub in de eerste schaal tot 9 kuub. Dat wordt vanaf zaterdag 8,04, een stijging van 29 cent. Verbruik je meer dan 20 kuub per maand, dan betaal je voor de laatste 8 kuub geen 16,82 meer, maar 17,10 gulden per 1000 liter.

Gasflessen gaan ook fors in prijs omhoog. Een grote fles kost nu nog 60 piek, vanaf zaterdag is dat 70 gulden.

Bron: Curacao.nu

Artikel delen

11 reacties

 1. Als je 60 % van alle opvreters eruit gooit bij BTP, zul je geen verschil merken met nu.
  Het is daar 1 grote sociale werkplaats

 2. Het wordt nu tijd voor de introductie van een goed openbaar vervoersysteem en voor introductie op grote schaal van zonnecellen en warmteboilers!!

 3. Zag laatst een blog uit Nederland waarin vermeldt staat at Chebu Sluis, een veroordeelde oplichter, een salaris 700.000 NAF per jaar krijgt. Nou Bedankt Suzy Camelia-Römer nu zien alle Nederlanders ons voor boeven.

 4. Het miljoen per jaar van de met goud behangen Franklin Fraud Sluis moet natuurlijk ook betaald worden.

  Drechi pa Bosnan tur hoorde ik zeggen dat de verhoging hem niet uimaakt, want hij tankt altijd gewoon voor 50 gulden.

 5. Besturen is vooruit zien en jammer genoeg is dat niet de sterkste kant van de bestuurders, regering en overheids NV’s.
  Fase 1 van de renovatie van bullebaai is voorbij. De bonanza in olie opslag ook.
  Wat onze bestuurders wel kennen is het doorbreken van kosten aan bewoners daar zijn ze wel goed in. Dit is ook de reden dat de overheids NV’s, in de regel monopolisten zijn. Niet goed? Dan ga je toch naar een ander. O die is hier niet? Dan ga je toch naar een ander land. Zo doen we het hier en zo blijven we het hier doen.

 6. Wanbeleid en gebrek aan visie kost nu eenmaal geld.
  Hoop dat iedereen daar bij de volgende verkiezingen aan kan denken en dat men dus niet meer gaat stemmen op charlatans, dansleraren, fraudeurs etc.

  Alleen is er 1 probleem……………….er zitten momenteel geen integere personen in de Staten en we hebben geen integere partijen. Dat is eigenlijk best wel een zeer trieste constatering.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -