Curacao.nu | Banco de Orinoco failliet

Persbureau Curacao

Ook in het faillissementsvonnis van afgelopen vrijdag kwam een beeld naar voren van list en bedrog. De lokale bankdirecteur is de op Curaçao geboren René Römer

Willemstad – Banco del Orinico is failliet. Dat heeft de rechter verklaard. Een maand geleden trok de Centrale Bank de bankvergunning van Banco del Orinoco al in.

Volgens de rechter heeft de bank vervalste documenten ingediend om te laten lijken dat ze financieel gezond zijn. Daarnaast hebben ze de antiwitwasregelgeving overtreden, is de bedrijfsvoering niet op orde en worden aanwijzingen van de Centrale Bank slecht opgevolgd.

Rekeninghouders zouden voor anderhalf miljard aan tegoeden bij de Venezolaanse bank op de Handelskade hebben staan, maar de bank zou slechts voor enkele tonnen garant kunnen staan, schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag.

Bron: Curacao.nu

6 Reacties op “Curacao.nu | Banco de Orinoco failliet

 1. Is René Römer toevallig familie van Minister Suzy Camelia – Römer?
  Of is het puur toeval dat ze dezelfde naam dragen?
  Iets met “Runs in the familie”?

 2. Curacao revisited

  dank KKC dat jullie Rene Romer zo prominent in beeld brengen! Hij zal via zijn netwerkje toch wel weer een leuk louche baantje vinden, maar mooi dat dit soort wannabes af toe op deze manier in het nieuws komen.

 3. Er is iets vreemds met de naam Römer. Die popt wel overal erg op-:)

 4. Alweer een moreel vervuilde bankier.

 5. Rekeninghouders zouden voor anderhalf miljard aan tegoeden bij de Venezolaanse bank op de Handelskade hebben staan, maar de bank zou slechts voor enkele tonnen garant kunnen staan, schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag.

  Waar is het geld?

 6. Rene Romer heeft zich schuldig gemaakt aan list en bedrog maar blijft aan als directeur van de Curacaose effectenbeurs?

  Wie wil er nog gelist worden aan deze beurs met een dergelijke directeur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *