28 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 19:24

ParadiseFM | Ruim 4000 vaccinaties op 1 dag

Het aantal dagelijkse vaccinaties op Curacao neemt toe. De afgelopen 24 uur zijn 4269 personen gevaccineerd. In totaal hadden om 10 uur vanmorgen 45.386 mensen hun eerste...

Democracy now! | Thursday April 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Meer dan 65.000 registraties voor vaccinatie

Inmiddels hebben meer dan 65.000 mensen zich geregistreerd voor een vaccinatie, zo meldt de overheid. Omdat het grote aantal besmettingen tot grote problemen in het ziekenhuis leidt,...

PBC | Het wordt stoffig de komende dagen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De komende dagen worden weer stoffig: Sahara zand trekt over de Caribische regio. Het Caribbean Weather Center benadrukt dat het hier niet gaat om...

PBC | Vulkaan op Sint-Vincent ‘blijft voorlopig nog wel rommelen’

Persbureau Curacao De vulkaan op Sint-Vincent blijft de komende tijd nog wel rommelen en as uitspuwen. Dat zegt het seismologische centrum van de University of the West Indies....
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCuracao.nu | Arrestatie om doodsbedreiging premier

Curacao.nu | Arrestatie om doodsbedreiging premier

Persbureau Curacao

Foto archief | Persbureau Curacao

De politie heeft vanochtend om 11 .00 uur een vrouw gearresteerd. Zij zou minister-president Eugene Rhuggenaath hebben bedreigd met de dood, hem hebben beledigd en mensen tegen de premier hebben opgehitst.

In een persverklaring zegt de politie dat de vrouw op sociale media een foto van de premier had geplaatst met daaronder de doodsbedreiging, en de bediging. Ook zou de vrouw haar publiek hebben opgeruid.

De arrestatie vond plaats in de wijk Kanga, de verdachte is een 29-jarige vrouw, geboren op Curaçao met de initialen E.S.O.

Er is ook huiszoeking bij haar verricht, waarbij artikelen in beslag zijn genomen die te maken hebben met haar post op sociale media.

Openbaar Ministerie

Eerder deze week zei het Openbaar Ministerie al dat er begrip is voor de moeilijke situatie in verband met de beperkende maatregelen van de overheid in de strijd tegen covid19. Maar het waarschuwde het publiek ook dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting: opruiing is strafbaar.

Het is niet bekend of de opruiende tekst is geplaatst in het kader van de Corona-crisis. De politie heeft de inhoud van de tekst en de foto niet vrijgegeven.

Bron: Curacao.nu

56 reacties

 1. …..”Arrestatie om doodsbedreiging premier”……

  Als een simpele burger een hoogwaardigheids- bekleder als de Minister of een directeur bedreigt, dan is het OM er als de kippen bij en staat het uitgebreid in het nieuws.

  Vreemd genoeg is er nagenoeg niets gehoord in het nieuws over de “directeur” die Traa bedreigd had.

 2. @Fox

  When an adult in a discourse resorts to condescending terms akin to : “ga je huiswerk doen”, where a simple question was asked about providing factual information about a crisis situation where 50.000 people from a population of at least 100.000 are affected, it’s time to say … what is so hard about providing facts ?

  Dit is jou “factual” information : website van SOAW, minegoshi.org. of belastingdienst. Serieus ?

 3. @Dialect
  Trias politica ga ik eerst op in
  De recht gevende macht, dat is het democratisch gekozen parlement.
  Ik denk dat je hier een foutje maakt. Je bedoelt dat het parlement de wetgevende macht is ergo de gekozen volksvertegenwoordiging die wetten en regels bepalen en tevens een controlerende functie heeft.
  De rechtelijke macht is o.a. het OM en rechters. Jij zegt door NL aangesteld? Waarom denk jij dat het over het algemeen meer Europese Nederlandse zijn? Als er een overvloed aan lokale rechters beschikbaar zou zijn dan was het niet nodig geweest, maar helaas die zijn er niet voldoende. Hoewel men wel bezig is een inhaalslag te maken om ooit een meer Caraïbische samenstelling te krijgen. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat de rechtelijke macht onafhankelijk is en dat de democratische rechtsstaat deugt.

  Wat het CTB betreft: hoewel deze club waarschijnlijk jaarlijks mede uit o.a. publieke middelen gefinancierd wordt om het merk Curaçao te promoten, bepaalt het CTB zelfstandig haar beleid, de koers die gevaren wordt en wie of wat zij sponsoren. Daar moet de politiek zich verder vooral niet teveel mee bemoeien, maar er wel voor zorgdragen dat alles eromheen goed geregeld is. Ik denk eerlijk gezegd niet dat door de keuze van het CTB om Ajax te sponsoren de staatskas minder leeg zou maken. Die was rond 2012 al leeggeroofd.

  Curaçao zal ook, zoals in veel ontwikkelde landen is gebeurd, moeten leren om niet voor alles en nog wat naar gobièrnu te kijken. Men zal meer zelf moeten ondernemen, gebruik maken van de aanwezige creativiteit/ talenten en innoveren. Een samenleving is samen zorgen dat de boel draaiende gehouden wordt.

 4. @Bolivar
  Ik zou zeggen ga lekker zelf je huiswerk doen. Ga eens rondneuzen op de website van SOAW, minegoshi.org. of belastingdienst?

 5. @Fox

  “Alsof de premier opdracht heeft gegeven voor de arrestatie, omdat hij op zijn tenen zou zijn getrapt getrapt”

  De persoon in kwestie heeft een aangifte moeten doen tegen een vrouw die in een noodsituatie verkeerd. Niet congruent aan opdracht geven voor arrestatie. Don’t compare apples with pears.

  “Via SOAW wordt het bedrag van de onderstand verhoogd en krijgen kleine ondernemers zonder personeel financiële ondersteuning.”

  So can you provide factual information and numbers about your claims ?

  “Midden en grote bedrijven krijgen andere belastingtechnische ondersteuning.”

  Again provide factual information and not your word akin to opinion.

 6. ….”Maar gelukkig blijkt uit dit verhaal blijkt dat de Trias Politica a live and kicking is”….. en @Fox: de dubbel Moraal is ook live and kicking.

  Trias politica ga ik eerst op in
  De recht gevende macht, dat is het democratisch gekozen parlement.
  Het parlement waarvan je, op zoek in zachtste kan zeggen dat het zijn controlerende taak niet naar behoren vervuld.
  Uitvoerende macht.
  De ministerraad of eigenlijk de minister die over een onderdeel gaat. De minister die zijn handen in onschuld wast bij het falen van onderdelen die onder zijn departement vallen. Fer als voorbeeld. Deze man maakt Curaçao belachelijk door een link tussen Venezolaanse vluchtelingen en hesbolah te leggen en tegen over bezoekers te verklaren dat de kustwacht van Bonaire vluchtelingen door stuurt naar Curaçao. Reactie geen.
  Of de AJAX shirt reclame.
  Er is een begrotingstekort. We staan onder toezicht en dan gaat de Curaçao toerist board voor miljoenen shirt sponsoren bij Ajax. En het ligt niet aan de minister en de minister doet……. Juist.
  Kleine voorbeelden en er zijn meer en veel grotere te vinden dat minister hun uitvoerende taak niet naar behoren uitvoeren.
  De recht sprekende macht.
  De rechter is, vaak, iemand die door Nederland? Is aangesteld. En ik heb nog wel feducie in hun “onafhankelijkheid” met de kanttekeningen dat de onafhankelijkheid met de tijd wat slijt. Het blijft een eiland en de sociale status plaats hen bij de elite en ook rechters zijn mensen. Voor het strafrecht zijn de rechters afhankelijk van het openbaar ministerie dat valt onder de uitvoerende macht (waar twijfels rechtvaardig zijn) het om maakt, terecht, gebruik van het oportuniteisbeginsel. Het is alleen de uitleg hiervan heeft dan ook weer betrekking op de politiek en dat is fout.
  Dus Trias politica is alive maar is een gedrocht en geen gezond wezen.

 7. Een paar kanttekeningen @Fox n.a.v. de comment hieronder.

  ….Nog even en ik zou bijna geloven dat er geen Trias Politica (scheiding der machten!) bestaat op Curaçao…….

  De scheiding der machten bestaat formeel, ik heb nergens een comment kunnen lezen die anders beweert.

  Waar op gedoeld wordt door velen is de dubbele maat waar mee wordt gemeten!

  Een soort Klasse-Justitie. De “gewone” man naar de “letter” van de wet en met volle kracht en de politicus die oplicht ( toko den toko, vrienden bevoordelen, RvC en RvB die zo vaak wegkomen met wanbestuur of grove nalatigheid, mismanagement…..het klopt gewoon niet

  ……”Alsof de premier opdracht heeft gegeven voor de arrestatie, omdat hij op zijn tenen zou zijn getrapt getrapt”……

  Die term “op zijn edele delen getrapt zijn”…..heb ik i.d.d. gebezigd omdat ik het i.d.d. hysterisch ironisch vind dat een hoogwaardigheidsbekleder als bv de Koning een parlementarier, of Minister zich beledigd ( let wel: heb het hier uitdrukkelijk over belediging) mag wanen, terwijl hun kabinet, regeringsleden en parlement ( hun werkethos) continue en continu een flagrante belediging zijn voor de gehele bevolking!

  Dit terwijl ze zelf alle drie vaak genoeg een flagrante belediging zijn geweest voor de bevolking, vanwege hun gedrag, werkethos, huwelijksethos, “erotische” handel en wandel (onnoemelijk), en/of ordinaire/ beledigende , staatsbediende onwaardige uitlatingen in het parlement, en ministers die er schaamteloos nevenactiviteiten op nahouden, of familie bevoorrechten of er een deviant gedragsethos op na houden.

  Nee belediging van een politieke hoogwaardigheidsbekleder ( in zijn algemeenheid) , die er zelf een a- ethisch en abject werk- en omgangsethos op na houdt, soms zelf partieel onschendbaarheid geniet, is op zijn minst ironisch te noemen.

  ….”Maar gelukkig blijkt uit dit verhaal blijkt dat de Trias Politica a live and kicking is”….. en @Fox: de dubbel Moraal is ook live and kicking.

  ….”Het OM doet haar werk”…..
  Pfffff, wow, daar kan je de klok op gelijk zetten dat dat bij verre niet optimaal het geval is. Volgens welke maatstaven doet het OM volgens jou haar werk zo goed?

  …..”De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut en eindigt waar de rechten van anderen begint”…..

  Helemaal mee eens @Fox, maar ook hier weer gaat het om de dubbele moraal. Politici die in het verleden van alles hebben mogen insinueren en polariseren, ronduit racistische en discriminerende uitlatingen bezigen jegens bepaalde groepen worden met fluwelen handschoenen aangepakt.

  ….”Doodsbedreigingen is echt het laatste wat wij nu nodig hebben en een mogelijke 2e politieke moord nog minder. Eens met @Sandman dat de meeste regeerders de doodsbedreiging niet veroordelen en kennelijk geen probleem vinden. Ongelooflijk “……

  Op welke comments @Fox baseer je dat precies op? Ik heb er geen een kunnen lezen waarin expliciet beweerd wordt dat men daar geen moeite mee heeft , sterker: ik heb in minstens twee comments gelezen dat het expliciet afgekeurd wordt.

  Ik denk dat de meesten meer vallen over de dubbele moraal: pak wel een achterbuurt vrouw accuut ( terecht) aan, voor een ordinaire digitale beledig en oprui actie. Maar pak niet accuut aan (of zééér traag) het wanbestuur, nevenactiviteiten toko den toko, hoofdelijke aansprakelijk heid , én klaarblijkelijke ongeschiktheid van RvC en RvB leden (iedereen van Giro, Ennia, CBCS, Insel Air, Ctex én toko den toko entiteit CUROIL niet te vergeten!!! die niet worden aangesproken voor nalatigheid, wanbestuur en oplichting maar instede dikke bonussen en salarissen kregen.

  Niemand keurt doodsbedreigingen goed, het is de dubbele maat waarmee geacteerd en opgetreden wordt, waar men op ageert in de comments.

  En de snelheid ervan: Overheid is snel als het een van haar hoogwaardigheidsbekleders treft, maar zo slow als het een burger is die getroffen wordt of benadeeld is.

 8. Nog even en ik zou bijna geloven dat er geen Trias Politica (scheiding der machten!) bestaat op Curaçao. Alsof de premier opdracht heeft gegeven voor de arrestatie, omdat hij op zijn tenen zou zijn getrapt getrapt. Maar gelukkig blijkt uit dit verhaal blijkt dat de Trias Politica a live and kicking is. Het OM doet haar werk. De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut en eindigt waar de rechten van anderen begint. Doodsbedreigingen is echt het laatste wat wij nu nodig hebben en een mogelijke 2e politieke moord nog minder. Eens met @Sandman dat de meeste regeerders de doodsbedreiging niet veroordelen en kennelijk geen probleem vinden. Ongelooflijk.

  @Ericlapas
  Ben het nu wel een keer met jou eens dat het schijnheilige gedoe met al die missen, nietszeggende preken op tv en de totaal misplaatste macht van de kerk, een grote boosdoener is. Als je je maar een ongeluk bidt en verder zelf niets onderneemt om jouw eigen situatie te verbeteren, komt alles goed. Dan heb ik nieuws, want zo werkt het niet. Wat hebben die kerken tot nu toe gedaan? Zag alleen dat het ambulancepersoneel uit eigen zak voedselpakketten heeft samengesteld en er voor gekozen heeft om de distributie door de rk kerk te laten verzorgen. Ook alle andere particuliere initiatieven zijn fantastisch en nodig. Wij moeten hier met zijn allen wereldwijd doorheen en elkaar ondersteunen. En vergeet niet ook NL, een van de rijkste landen ter wereld, heeft voedselbanken en worden allerlei particuliere initiatieven genomen om kwetsbare mensen te helpen. Niks mis mee. De overheid kan niet alles regelen.

  @Bolivar
  Er is een renteloze lening voor de duur van 6 weken door NL verstrekt. In principe over 2 jaar terug te betalen. Verder is er voor Aruba, Curaçao en St Maarten geleverd: IC beademingsapparatuur, voor het hele Koninkrijk gezamenlijk ingekochte medicijnen, mondkapjes, beschermende kleding en is er medische assistentie (artsen e.d.) ter beschikking gesteld.

  Via SOAW wordt het bedrag van de onderstand verhoogd en krijgen kleine ondernemers zonder personeel financiële ondersteuning. Midden en grote bedrijven krijgen andere belastingtechnische ondersteuning. Voor de groep “lora man”, die normaal geen belasting betalen, wordt het misschien ingewikkeld, mits zij hiervoor al onderstand ontvingen.

  @Dialect
  Zegt “wat hem goed zou staan in op zijn knieën verzoeken of Curaçao ook een bijzondere gemeente van Nederland mag worden”. Leuk bedacht, maar gepasseerd station. Daar heeft de bevolking van Curaçao niet voor gekozen. Hoewel met een nipte meerderheid is er voor autonomie binnen het Koninkrijk gekozen. Bovendien zit NL daar absoluut niet op te wachten. Alleen als Curaçao onafhankelijk wil worden (spaar mij die dag) mag Rutte gebeld worden en wordt dat zo geregeld.

 9. Wat hem goed zou staan in op zijn knieën verzoeken of Curaçao ook een bijzondere gemeente van Nederland mag worden. Salaris van kabinet en parlement verminderen en iedereen, van parlement en regering, die direct of indirect een bedrijf heeft die direct of indirect profiteert van overheids besluiten. Op te stappen.
  Dat lijkt me een goede start

 10. ….”Die man doet gewoon z’n best zoals iedereen in zijn positie zou doen”….

  Volgens welke norm? Die van de overheid?
  En voor welke doelstelling?

 11. @ Sandman,

  Je weet wel dat er 90 miljoen ter beschikking is gesteld door de Nederlandse regering voor de noodsituatie dat 50.ooo mensen tenmiste betreft ?

 12. Joep meloen for president?
  Geef aan Joep, wat moeten we doen?!
  Schijnt erg eenvoudig te zijn.
  Leid ons Joep!
  Geef aan dat wat we moeten doen

 13. @ Sandman,

  Jij bent van mening dat Ruggenaath zijn uiterste best doet en daarmee ben jij tevreden ? Maakt niet uit wat hij doet of hoe hij het doet, het gaat om het idee dat hij zijn best doet.
  Zo lust ik er nog wel een paar. Hij wordt betaald om zijn best te doen, maar als premier is het ook wel handig wanneer je enige kennis van zaken zou hebben, wanneer je pro-actief zou kunnen denken en handelen en wanneer je leiderschap toont. Ruggenaath doet niets van dat alles, het lijkt alsof hij aan zijn hand moet worden meegenomen, hij leeft bij de waan van de dag en vindt zichzelf heel er belangrijk.
  Daar kopen we als eiland niets voor en daar kopen de mensen, die nu thuis zitten zonder eten ook niets voor.
  Ruggenaath had vanaf dag 1 moeten zorgen dat de voedselvoorziening naar de armsten was geregeld. Hij had moeten zorgen dat daar de fondsen voor beschikbaar zouden komen en waar had hij die fondsen kunnen vinden ? Juist, bij de ambtenaren, politici en de rest van de publieke sector. Tot op de dag van vandaag heeft hij beide nagelaten !
  De gevolmachtigde ministere Begina staat te blaten dat niemand honger zal hebben, maar de realiteit is anders. En wanneer er geen burger initiatieven waren geweest dan hadden we nu al sterfgevallen gehad. Ruggenaath heeft daar in het geheel niets toe bijgedragen. In 3 weken tijd heeft hij nog geen enkel idee op tafel weten te leggen, anders dan: ‘we eisen hulp van Nederland’.

  Dus Sandman, zet die gekleurde bril af, bekijk de situatie objectief en dan kun zelfs jij niet tot de conclusie komen dat Ruggenaath c.s. een goede prestatie neerzetten. Ik zou hem een ‘nul’ geven, maar vooruit, laat ik hem een 1 geven voor de effort om iedere dag uit zijn bed te komen en de adviezen van Gerstenbluth op te volgen.
  Maar daar blijft het dan ook wel bij.

 14. “en mensen tegen de premier hebben opgehitst”
  ik lees nu duidelijk tussen de regels door dat het gaat om verkrachting

 15. Quote : “Erg bijzonder dit. Er is niemand die deze doodsbedreiging in dit forum veroordeelt. Schandalig. Als niet Ruggenaath president was, dan had elke andere pres deze bedreiging gehad.”

  Volgens jou is het persoonlijk tegen Eugene ? Zet jezelf in de schoenen van die vrouw en nog zo’n 50.000 die in nood verkeren. Het is een noodkreet uit frustratie voor een regering die met 90 miljoen niet weet om te gaan voor 50.000 die in nood verkeren.

  Dat is juist de opzet van een democratie : “Since it is impossible for everyone to take a hand in running the country, the people elect representatives to act on their behalf”

 16. @JB: “Een bedreiging is alleen strafbaar indien met een van de opgesomde (zware) misdrijven wordt gedreigd, bijvoorbeeld een misdrijf tegen het leven of verkrachting.”
  deze vrouw heeft waarschijnlijk gedreigd onze premier te verkrachten en is hierom opgepakt

 17. Die man doet gewoon z’n best zoals iedereen in zijn positie zou doen. Ongetwijfeld had hij afgelopen jaren dingen beter kunnen doen en regelen, maar nu is hij degene die ons vertegenwoordigt en er alles aan doet om Curaçao veilig te houden. Als je betere ideeën hebt om het beter te regelen, dan moet je het melden/fixen/regelen, maar alle shit hoe het had moeten gaan, daar heeft nu niemand behoefte aan.

 18. @ Sandman:”

  Oh nee?

  LaStiwz | 12 april 2020 om 15:39 |
  “…Dat is totaal wat anders dan het vergoelijken van iemand en public doodwensen.
  Dat doe je gewoon niet…”

 19. Erg bijzonder dit. Er is niemand die deze doodsbedreiging in dit forum veroordeelt. Schandalig. Als niet Ruggenaath president was, dan had elke andere pres deze bedreiging gehad. Misschien moeten we wat minder kritiek hebben en onze energie steken in hoe we elkaar kunnen gaan helpen.

 20. Wat mij ontgaat … de Nederlandse regering heetf ingestemd voor een renteloze lening van liefts 90 miljoen voor Curacao. Voor een bevolking waarvan 50.000 mensen in nood zijn zou dit ruim voldoende zijn. Maar de Curacaose regering heeft noch poging, noch moeite gedaan om een concreet plan op tafel te leggen en dit te communiceren naar de bevolking toe.

  Geen wonder dat de frustratie uitslaat. En dan maar een mevrouw uit Kanga arresteren want Eugene voelt zich op zijn teentjes getrapt. Verantwoordelijkheid is voor deze kermisgasten te ver gezocht.

 21. …..”Helmin Wiels bedreigt alle Europese Nederlanders met de dood”……

  Sterker nog, hij ruide op, en zette aan tot opjagen en stenengooien, en er is een (blanke) Curaçaoënaar het ziekenhuis in gestenigd.

  Ergens 2008/ 2009 in de nieuwstraat / nachtwacht?
  Pietermaai smal.
  Wie was toen azn zet in de coalitie? Kan me niet heugen dat Wiels ooit aangeklaagd, vervolgd of gearresteerd is.

  Nu dat de Premier op zijn edele delen getrapt is, en zich bedreigd voelt vanwege een facebook post, terwijl het water bij deze vrouw, en 60.000 anderen, aan de lippen staat, gaan we arresteren?

  Wanneer wordt Suzy gearresteerd voor haar decennia lange corruptie? En Werner Wiels MDPT, , En Maria grootgrondroofster alias Jeremi , ras opruiier Cova voor extreme obstructie van de openbare orde, Jonis voor het voor dezoveelste x lamleggen van de economie, Zita voor het vergiftigen en platwalsen van de Mangroves

  Dubbele moraal!
  Regerong, Rechters en OM alledrie!

 22. Dus de vrouw wordt gearresteed omdat ze een doodsbedreiging heeft geuit!
  Nu is het natuurlijk van belang wat deze doodsbedreiging inhield!
  Heeft ze gezegd: ik ga hem dood schieten? ( een duidelijke dreiging ) Of heeft ze gezegd: ik wou dat Ruggenaat zelf Corona krijgt? ( geen echte dreiging want wensgedachte ) of heeft ze misschien gezegd: Ruggenaat moet maar eens hetzelfde leven zoals zoveel Curacaoenaren die van de onderstand moeten leven. Na een week zou hij verhongeren! ( geen echte doodsdreiging maar iemand proberen de realiteit in te laten zien ).

  Zo zie je maar hoe belangrijk het is om te weten wat deze vrouw daadwerkelijk gezegd heeft! Mocht mevrouw niet echt gezegd hebben dat ze Ruggenaat ging vermoorden dan is er dus geen sprake van doodsbedreiging en is mevrouw onterecht opgepakt!

 23. Grappig, een dame uit de mondi van Kanga bedreigt de leider van een incompetente corrupte regering en wordt gearresteerd.

  Helmin Wiels bedreigt alle Europese Nederlanders met de dood (en infecteert ons ambtelijk apparat met het dodelijke Wiels – Wacko Werner & Fraudelyne – virus – Ensley heeft het nepotisme van geen vreemde) en we noemen een straat naar hem.

 24. Inderdaad een dubbele moraal: deze mevrouw kraamt war onzin uit en wordt onmiddellijk opgepakt, begina kraamt onzin uit maar niemand die hem corrigeert. Jonis komt na weer een blank out met een lul verhaal weg, jardim en lasten pretenderen met mooie woorden dat alles ok is bij ennia en giro en komen er zonder vragen mee weg. Hoge bomen vangen veel wind, behalve op Curacao

 25. Wst is het verschil tussen een bes eiland en Curacao.
  Bij hun is alles geregeld en er wordt geld uitgekeerd.
  Wij zijn failliet en lijden honger.
  Lang leve onze bedtuurders.
  corona dictatuur

 26. De dappere (haha) lijders (ja met lange ij) van Curacao en Venezuela kunnen elkaar eensgezind de hand schudden. Geen regering van het volk, maar negering van het volk. Let wel, dit is pas het begin van wat komen gaat : anarchie!

 27. @Ericlapas
  Vwb die missen op tv, eens
  maar wat te denken van een randdebiel verkleed als gevolmachtigd minister in NL, die met uitgestreken smoel verkondigd dat iedereen door de overheid “gevoed” wordt.
  Om toch een beetje boos om te worden, dacht ik zo

 28. Toen Wiels zei dat alle makambas, netjes ingeritst in zakken, terug moesten naar Makambaland, een duidelijke doodsbedreiging, is er niemand gearresteerd, het eerd zekfs uitgezonden op tv met juigende en applauderende politici en andere hoogwaardigheidsbekleders.

  Later responsibiliseerde hij het jegens de Nederlanders met een flauwe metafoor op “de Zak van Sinterklaas”, hetgeen een corrigerende leugen was, op de onsmakelijke populistische actie, die volksvertegenwoordiger onwaardig is.

  Uiteindelijk is er geen één Nederlander in een zak geritst naar Nederland geretourneerd, maar wel iemand anders.

  (Vogels eten mieren , maar er zal en dag zijn dat de mieren de vogels eten.)

  Doodsbedreigingen en polariseringen obv afkomst zijn niet ok, ook niet uit de mond van een volksvertegenwoordiger of minister.

  Het is de dubbele de dubbele moraal die zo schrijnend prominent prevaleert op deze tots

 29. Iemand met de dood bedreigen mag dus niet, maar hoeveel en vaak ik heb gedacht en gezegd val dood kerel/ wijf in mijn leven is niet te telen op duizenden vingers ( ook tegen ambtenaren in NL vergaderingen , en heb er nog geen dag voor in de cel gezeten. Waarom deze arme sloeber wel die het water aan de lippen heeft staan, geen eten voor haar en de kinderen. De regering denkt niet door ,zij denken net zo als die g v m in nl, loser Begin. We hebben eten genoeg voor maanden?, waarom dan al die stichtingen die nu al eet pakketten rond lopen uit te delen aan ouders met kinderen, omdat er genoeg is??. Laat mij niet lachen Begin de dik kop!. We zullen zien over twee maanden als het geld op is wat NL aan Aruba, St Maarten, Curacrim geleend heeft. Dan word het weer smeken en handje ophouden bij NL. Als NL weer leent kunnen zij net zo goed de boel over nemen en ze een provincie van NL maken, weet je zeker waar de poenne heen gaat ( naar het volk ) De ogen van de NL belastingbetaler zijn al jaren geopend maar het is nu de kans, zonder dat wij worden beschuldigt van overnamen omdat er zo veel geld is uit te halen via toerisme en de olie put. De staats Kas is leeg ” was al leeg in 12-10-10 of niet dan Gerrit de Raaf ” en het kost minimaal 10 jaar voor dat er weer genoeg in zit.

 30. @Curacao Revisited: schrijf dat dan. (Dit is een emotionele noodkreet die veel minder impact heeft dan onze graaiende toppers die onze begroting verspillen waardoor er mensen echt doodgaan).

  Dat is totaal wat anders dan het vergoelijken van iemand en public doodwensen.
  Dat doe je gewoon niet.

 31. Het is belangrijk om deze actie niet los te zien van wat wij deze tijden op TV te zien krijgen.

  De heilige missen op Tv komt mensen de strot uit maar dat is precies wat politici en de katholieke kerk wilt zien.

  Mensen die mak als lammetjes zitten te bidden voor de TV terwijl politici en bestuurders hen hun waardigheid ontnemen..Religie maakt op Curaçao meer kapot dan je lief is.

 32. Het is een signaal. Het OM plaats een artikel en moet dan wel; als je A zegt moet je ook B zeggen.

  Het is ook een wanhoopsdaad. Laat er alstublieft geen sociale onrust uitbreken of je dat met deze aanhouding voorkomt betwijfel ik overigens.

  Wij zien het allemaal; Curaçao moet worden gerenoveerd. De inkomensongelijkheid is te groot. Er is geen sociaal vangnet, al denkt Begina daar anders over. HULDE aan alle mensen die voedingspakketten maken en verdelen.

  Beleid moet niet worden gemaakt door de opvolgende regeringen, maar de afzonderlijke ministeries moeten een meerjaren beleid ontwikkelen en uitvoeren, los van de samenstelling van de regering. De minister heeft alleen een ceremoniële functie. Ik weet het; democratie, maar we zijn te klein. Laten wij een keuze maken voor een praktische en gedegen aanpak voor de komende jaren, om uiteindelijk Curaçao weer te laten stralen!

  Het is allemaal niet zo moeilijk en op dit forum worden prima ideeën aangedragen. Word je als ‘elite’ het ‘slachtoffer’ van de renovatie activiteiten? Dan ga je maar lekker naar de rechter. Wij vragen die mevrouw uit Suriname om een video op te nemen waarin de tequila party wordt vervangen voor de rechtbank.

  Ik wens u fijne paasdagen, blijf elkaar helpen en begrijp de wanhoop van een groot aantal mensen.

 33. @lastiwz: words are cheap especially on curacao. Dit is een emotionele noodkreet die veel minder impact heeft dan onze graaiende toppers die onze begroting verspillen waardoor er mensen echt doodgaan

 34. @Curacao Revisited: als iemand met de dood bedreigen bij jou hetzelfde is als en public je mening geven, moet je je toch eens laten nakijken.

 35. Zegt veel..
  Als ze zo bang zijn van een paar fecebook woorden.
  Gooi die grens open
  Laat toeristen toe
  Stop met het verhongeren van mensen.
  Corona dictatuur

 36. …..”Saleh, de gladjanus die artikelen en presentaties geeft over “een leven om te dienen, niet om te verdienen””…[email protected]

  De gesettlde orde op RvC zetels is het grote probleem. Ze zijn allang binnen, hebben geen baat bij radicale koerswijzigingen. Hobbelen mee, en kijken weg.
  De polishouder zit met de gebakken peren.
  Weet niet wat een RvC lid bij Ennia verdient, maar het zou niet uit moeten maken. Je zit daar niet voor de sier.

 37. Bedreigd met de dood.????
  Wij worden elke dag bedreigd met de corona dood.
  En ook met de honger dood
  En ook met de economische dood.
  En we worden thuis opgesloten.

 38. Tja, is dit een signaal?
  Moet ik ook uitgaan kijken als ik Curaçao vergelijk met een zieke man/vrouw, een zieke die zwaar ondervoed is.
  Een zieke waar al meerder pogingen bij gedaan zijn om meer op gewicht te komen en het maar niet lukt.
  Een zieke die voor volgens de “nieuwe” analyse vol zit met lindwormen.
  Een zieke die niet kan herstellen als alle lindwormen niet verwijderd worden.
  Dat zou ook als ” ophitsen” kunnen worden uitgelegd. En er zijn op het forum meerdere die hiervan beschuldigd kunnen worden.
  Zou het een signaal arrestatie zijn?

 39. ….”Men heeft schijnbaar niets geleerd uit het verleden. Begon het in 1967 en 1969 met opruiing ook niet zo?”…..
  Voorkomen beter dan genezen…

  Opruiïng is niet wenselijk, en de vandalistische gevolgen daarvan ook niet.

  Maar het is maar net hoe je het bekijkt @opmerker
  Zorg dan ook dat er geen enkele grond of aanleiding is voor dit soort relletjes en opstoten, en dat je als leider doet waarvoor je bent aangesteld en je al je voorrechten geniet: toereikende en adequate bescherming bieden. En juist dat laatste gebeurt niet.

  De eerste slaaf die zijn ketens af wilde werpen , en de dame in een zuidelijke USA staat die weigerde langer achter in de bus plaats te nemen en stampij maakte werden ook als opruiier gezien, en gearresteerd. Uitendelijk zijn beide abjecte wetten die door volksvertegenwoordigers gemaakt zijn over boord gegooid.

  Zorg dat je je als bevoorrechte en daarvoor geequipeerd leider, adequaate bescherming biedt aan je burgers

 40. Men heeft schijnbaar niets geleerd uit het verleden. Begon het in 1967 en 1969 met opruiing ook niet zo?
  Voorkomen is beter dan genezen. (toepasselijk in deze tijd)

 41. Saleh, de gladjanus die artikelen en presentaties geeft over “een leven om te dienen, niet om te verdienen” en zijn zakken heeft gevuld ten kosten van de ennia polishouders

 42. “De arrestatie vond plaats in de wijk Kanga, de verdachte is een 29-jarige vrouw, geboren op Curaçao met de initialen E.S.O.”

  Topprestatie, of niet?

  Mensen tot de wanhoop nabij drijven en uitgerekend in KANGA de eerste opruier met veel machtsvertoon in de boeien slaan.

  Dit is niet meer lachen op deze rots, maar gewoon een trieste vertoning van een ordinaire politiestaat, om de zijnen te beschermen.

  Nicolaas Maduro kan nog wat van leren.

 43. ….”De vrouw had op sociale media een foto van de premier geplaatst met daaronder de doodsbedreiging, en een belediging.”……

  Een volk weken zonder werk inkomen en eten opsluiten isdefacto óók een doodsbedreiging, en een reëlere dan het plaatsen van een foto.

  En wat de belediging betreft: Het is een belediging dat we Ministers als Suzy, Gijsbertha, Leitu, Koeiman etc hebben die jarenlang onbeschaamd zichzelf en hun vrienden bevoordeeld hebben.

  Gigantische salarissen en projecten hebben uitgedeeld aan marionetten
  (Sluis, de Geus, C. Camelia, G. Camelia, S. Betriaan, G. Martins, dochter Gijsbertha, S. Martina, Zus Leitu, Echtgenoot Leitu, L. Lasten, Y .Lasten, Z. Lasten en vele consultants).

  En vergeet niet de vele Commissarissen die aangesteld zijn door vrienden voor dikke salarissen en die niets deden bij de GIRO, ENNIA, CBCS, AQUALECTRA, etc etc..om er een te noemen: Jaime Saleh, en vele andere RA’ s , Goid governance Goeroes, gladde juristen, die niets deden. Wanneer wordt Jaime Saleh hoofdelijk aangesproken voor zijn falend toezicht op de Ennia. O wacht, gaat niet gebeuren…. Saleh…Hof van Justitie president, ex gouverneur, ridder in de bla bla bla….net als met Martina… en anderen die metveen enkelbandje thuislopen of helemaal niet vrrvolgd zijn, maar die wel banken leeggerood hebben

  Het is een belediging dat daar nooit een arrestatieteam naar toe is gestuurd om de corruptie, bevoordeling en ruifvreterij aan te pakken.

  Nee pak een wanhopige achterbuurtster aan die een foto van de premier op internet heeft geplaatdt. Dat is veel makkelijker.

  Ze is in ieder geval niet zo stieken en heeft het opelijk op facebook gedaan en niet zo achterbaks als vele politici die in het geniep hun zaakjes regelen en vervolgens geen transparantie dulden.

 44. ….”Mevrouw uit Kanga bedreigt de Premier”…
  Kanga, niet de aller beste buurt.

  Ja dat krijg je als je een financieel uitgeput deel van de bevolking waar je al jaren minimaal iets voordoet (althans niet zoveel als voor je eigen dikgevulde zakken) als een kip zonder kop opsluit en vervolgens absoluut niet accommodeert met de brood-nodige faciliteiten, voorzieningen en financiele basissteun waar deze Premier en zijn minister wel overvloedig over beschikken.

  Dit is pure wanhoop!
  De Premier zijn salaris is gewoon gestort afgelopen week. En hij heeft nog geen cent ingeleverd, niet eens symbolisch. Zijn volgevreten ministers ook niet. Eén beweerde zelfs brallend dat iedereen met genoeg te eten naar bed gaat, onder de hoede van deze regering.

  25.000 + burgers verdienden geen cent afgelopen week en beginnen door hun reserves te raken.
  Als Corona ergens zinvol voor is dan is het blootleggen hoe ontzettend er “geamateurd” is het afgelopen decennium door vele regeringsleiders inclusief deze, op dit eiland

 45. “Zij zou minister-president Eugene Rhuggenaath hebben bedreigd met de dood, hem hebben beledigd en mensen tegen de premier hebben opgehitst.”
  Typisch voor ons eiland: als overheids directeur kan je jarenlang 1mln per jaar verdienen en er ongemoeid mee wegkomen, maar als een of andere emotionele sloeber eens en pubilc zijn mening geeft over de wanprestaties van onze “toppers” dan wordt de politie en OM onmiddellijk ingeschakeld.

  Een van de regeerders op dit forum vroeg zich af waarom mensen niet met hun naam reacties geven: na deze arrestatie is het wel duidelijk dat je in het huidige politieke klimaat niet met naam en toenaam in de openbaarheid wil komen want de tenen zijn erg lang op Curacao.

 46. Was wel te verwachten nadat Ruggenaath zei dat de Balkenende norm nu ingevoerd moet worden maar een 29 jarige vrouw uit Kanga is niet bepaald een grootverdiener zou je zeggen.

 47. Toen Helmin Wiels doodsbedreigingingen deed werd hij met rust gelaten.

  Doet iemand uit de mondi van Kanga het dan wordt ze gearresteerd.

  Dat is justitie op Curaçao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties