Curacao.nu | Doornbosch beëdigd als president Centrale Bank Curaçao

Persbureau Curacao

Richard Doornbosch (1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur.

Richard Doornbosch heeft gisteren de ambtseed afgelegd als president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. De benoeming volgt op de aanbeveling die de Raad van Commissarissen deed aan de Vermogensgerechtigden om Doornbosch als president te benoemen.

Richard Doornbosch (1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur.

Hij was tot vorige maand plaatsvervangend bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C., waar hij mede leiding gaf aan de Nederlands-Belgische kiesgroep binnen het bestuur van het IMF.

Probleeminstellingen

Doornbosch heeft aangegeven dat het ondersteunen van de regeringen bij het opvangen van de economische impact van COVID-19 en het beheersen van de risico’s voor de financiële stabiliteit onmiddellijke prioriteit heeft.

Probleeminstellingen moeten met voorrang zorgvuldig worden afgewikkeld of geherstructureerd. Een inhaalslag moet worden gemaakt met de modernisering van wetgeving en toezicht op de financiële sector.

Tegelijkertijd is de Centrale bank zelf in transformatie met als doel de interne governance te versterken en de cultuur pro-actiever en meer naar buiten gericht te maken.

Betrouwbaarheid

Doornbosch ziet ernaar uit om aan dit proces verder leiding te geven: “De deskundigheid van de medewerkers staat buiten kijf, de betrouwbaarheid van de centrale bank mag nooit meer ter discussie komen te staan” aldus de nieuwe president.

Met de aanstelling van Richard Doornbosch is de Raad van Bestuur van de Centrale Bank weer voltallig.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Doornbosch beëdigd als president Centrale Bank Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *