Curacao.nu | Doornbosch beëdigd als president Centrale Bank Curaçao

Persbureau Curacao

Richard Doornbosch (1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur.

Richard Doornbosch heeft gisteren de ambtseed afgelegd als president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten. De benoeming volgt op de aanbeveling die de Raad van Commissarissen deed aan de Vermogensgerechtigden om Doornbosch als president te benoemen.

Richard Doornbosch (1973) is een monetair econoom met meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, internationale organisaties en publiek bestuur.

Hij was tot vorige maand plaatsvervangend bewindvoerder bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington D.C., waar hij mede leiding gaf aan de Nederlands-Belgische kiesgroep binnen het bestuur van het IMF.

Probleeminstellingen

Doornbosch heeft aangegeven dat het ondersteunen van de regeringen bij het opvangen van de economische impact van COVID-19 en het beheersen van de risico’s voor de financiële stabiliteit onmiddellijke prioriteit heeft.

Probleeminstellingen moeten met voorrang zorgvuldig worden afgewikkeld of geherstructureerd. Een inhaalslag moet worden gemaakt met de modernisering van wetgeving en toezicht op de financiële sector.

Tegelijkertijd is de Centrale bank zelf in transformatie met als doel de interne governance te versterken en de cultuur pro-actiever en meer naar buiten gericht te maken.

Betrouwbaarheid

Doornbosch ziet ernaar uit om aan dit proces verder leiding te geven: “De deskundigheid van de medewerkers staat buiten kijf, de betrouwbaarheid van de centrale bank mag nooit meer ter discussie komen te staan” aldus de nieuwe president.

Met de aanstelling van Richard Doornbosch is de Raad van Bestuur van de Centrale Bank weer voltallig.

Bron: Curacao.nu

4 Reacties op “Curacao.nu | Doornbosch beëdigd als president Centrale Bank Curaçao

 1. Piet Heniger

  CR: De betrouwbaarheid van de medewerkers staat buiten kijf zegt hij helemaal niet. Buiten kijf zou volgens Doornbosch de deskundigheid van de medewerkers zijn.
  Laat hem binnen 3 maanden vaststellen of er van die genoemde deskundigheid sprake is. Zo niet oprotten/oppleuren met deze personen opdat het vertrouwen in de Bank weer kan worden hersteld.
  Geef richting aan oplossingen voor Giro, Ennia, APC en PSB. In dat proces gelijk afscheid nemen van personen die hun taken slecht hebben uitgevoerd en bewust de boel belazerd hebben met als gevolg dat de belaatingbetalers op Curacao en in Nederland een groot verlies moeten ophoesten. Geen tijd voor lieve mooie woorden en politiek correct gelul. Zaken die verkeerd zijn gegaan benoemen en oplossingen bedenken. Iets anders verwachten we niet.

 2. @ Just Saying: met een netto salaris van 45.000 per maand is dat niet moeilijk!!

 3. Just Saying

  Eens kijken hoe lang hij het vol houdt….

 4. Curacao revisited

  “De betrouwbaarheid van de medewerkers staat buiten kijf”
  Refereren we hier naar die medewerkers die niet hebben ingegrepen bij giro, ennia, psb en apc?

  Masha danki, thank you, dankuwel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *