Curacao.nu | Nederland rekruteert extra zorgpersoneel voor eilanden

Persbureau Curacao

Acht extra verpleegkundigen en een arts infectieziektebestrijding zijn naar Sint Maarten gestuurd. Die komen overigens niet uit Nederland, want daar is zelf een tekort aan verpleegkundigen.

Den Haag – De Nederlandse regering rekruteert extra medisch personeel voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten. In die twee laatste landen is het aantal besmettingen de afgelopen tijd snel opgelopen.

Acht extra verpleegkundigen en een arts infectieziektebestrijding zijn naar Sint Maarten gestuurd. Die komen overigens niet uit Nederland, want daar is zelf een tekort aan verpleegkundigen.

Nederland heeft afspraken gemaakt met een Amerikaanse medisch uitzendbureau om de personele IC-capaciteit in de Caribische landen op peil te houden.

Lees het gehele artikel op https://koninkrijk.nu/2020/08/07/nederland-recruteert-extra-zorgpersoneel-voor-curacao-aruba-en-sint-maarten/

Bron: Curacao.nu

2 Reacties op “Curacao.nu | Nederland rekruteert extra zorgpersoneel voor eilanden

 1. @ericlapas,

  Het is ook nooit goed!

  Gelukkig kan het overtollige personeel (uit de VS) nu nog lekker op het strand rond banjeren! Wees blij! Als er straks toch een grote uitbraak mocht komen zullen ze allemaal nodig zijn.

  Als je dan nog mensen moet gaan zoeken ben je veel te laat! Weest blij dat ze nu al zoeken en niet al het al te laat is. In dit geval is het beter om te veel personeel te hebben lopen, dan dat er straks veel te weinig zijn als ze echt nodig zullen zijn…

  Voorkomen is beter als genezen!

 2. Nederland rekruteert extra zorgpersoneel voor eilanden. Weer zo een domme aktie van Nederland, wij hebben hier genoeg zorgpersoneel uit Amerika die de hele dag aan het strand ligt. In Nederland wordt zorgpersoneel ondergewaardeerd en onderbetaalt.

  Geef ze wat extra salaris in plaats van een vliegticket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *