Curacao.nu | 257 actieve cases op Curaçao

Persbureau Curacao

In het CMC liggen nu nog twee covid-19 patiënten. Het gaat om de dokter uit Bonaire en een lokale patiënt. Er zijn tien mensen genezen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Er zijn vandaag 17 nieuwe coronabesmettingen op Curacao geregistreerd. Het gaat, wederom, om een geïmporteerde case.

Van acht lokale besmettingen is de besmettingsbron bekend, van de andere acht is dit nog niet duidelijk. Er is een patiënt ontslagen uit het ziekenhuis.

In het CMC liggen nu nog twee covid-19 patiënten. Het gaat om de dokter uit Bonaire en een lokale patiënt. Er zijn tien mensen genezen.

Het aantal actieve cases is nu 257.

Bron: Curacao.nu

8 Reacties op “Curacao.nu | 257 actieve cases op Curaçao

 1. Vandaag 22 erbij
  En 17 ‘genezen’
  Contact tracing lukt niet echt,

 2. “Ondanks dat v Dissel, en Gerstembluth zich flink ertegen hebben verzet.” Het was vanaf het begin van de pandemie wel duidelijk dat Gerstenbluth de aanbevelingen van V. Dissel volgde. Ondanks dat ( ik denk die domme negers maar dat mag ik niet schrijven natuurlijk) stond iedereen klaar om in de kont van Gerstenbluth te kruipen.

 3. “Grootschalig gebruik van mondkapjes kan de verspreiding volgens onderzoekers met veertig procent afremmen”.

  Ondanks dat v Dissel, en Gerstembluth zich flink ertegen hebben verzet. Gewoon doen, al doe je het dan niet voor je egoïstische zelf dan wellicht voor de anderen??
  Gewoon gezond verstand gebruiken, want we gaan hard richting lookdown op deze manier.

 4. Ook hier weer vele die geen onderzoek doen maar wel hun waarheid verkondigen, mensen mensen ga eerst onderzoeken voor je gebakken lucht spuijt.
  Het RIVM en de ARBO wet mogen dan niet aanwezig zijn in Curaçao, ze zijn wel een zwaarwegende richtlijn , de Arbo wet stelt duidelijk het mondkapje probleem in het bijzonder voor hart en longpatiënten is dit een zwaar wegend probleem.
  Arbeidswetgeving (Codex 6) spreekt over een CO2 gehalte (verluchting in arbeidsplaatsen) van 900 ppm, maximaal 1200 ppm in speciale omstandigheden. Deze toxische grens wordt na 1 minuut dragen van een masker ruim overschreden tot waarden die het drie tot viervoudige van deze maximumwaarden zijn. Wie een masker draagt bevindt zich dus in een extreem slecht verlucht lokaal!35
  Onoordeelkundig gebruik van mondmaskers zonder uitgebreid medisch cardio-pulmonair testdossier wordt daarom door erkende veiligheidsspecialisten voor werknemers afgeraden.
  Dit is bevestigd door Professor Dr immunoloog Capel

 5. @Piet Heiniger zegt: “..en temperatuur gemeten. Zo moet dat!!!…”

  Ben onlangs een paar keer bij Dentist Mahaai geweest.
  Handen wassen, stoelen 6 meter uit elkaar en TEMPERATUUR gemeten. Niet rectaal maar op mijn voorhoofd.

  Aangezien ik mijn airco in mijn auto op standje vries in het kwadraat heb staan, was de temperatuur op mijn voorhoofd 35,8 en 2 keer 36, 2.

  Onzinnige metingen dus.

  Volgende keer rectaal meten.

 6. @Piet Heniger
  Vlak vd Tweel Jan Thiel ook niet uit.
  Geen enkele toerist zie je met een mondkapje, behalve een incidentele Zuid Amerikaan. Het staat ook keurig vermeld maar iedereen doet maar waar hij/zij zin in heeft.
  Respectloos!

 7. Piet Heniger

  Het aantal besmettingen blijft maar oplopen. Vorige week zaterdag viel het mij op dat met name 80+ en 70+ zonder mondkapje boodschappen dezen bij twee grote supermarkten. Gewoon belachelijk.
  Supermarkten moeten zelf besluiten dat dragen van mondkapje verplicht is. Overheid heeft geen lef om zo’n besluit te nemen wrllicht wel om te handhaven. Laat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid nemen. Draag zo’n mondkapje en houdt afstand in het belang van een ander en je zelf.
  Was vandaag bij UTS: Perfect geregeld op afspraak – mondkapje – handen wassen en temperatuur gemeten. Zo moet dat!!!

 8. 228 meer dan de 29 voor 1/7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *