28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

CTB wijst United World de deur

Willemstad – Het team van United World, een organisatie die een commerciële bijlage over Curaçao in de Amerikaanse krant USA Today probeerde te verkopen, vertrekt vandaag van het eiland.

Aanleiding hiervoor is onenigheid met directeur van Curaçao Tourist Board (CTB) Ghatim Kabbara. ,,Iedereen moet United World googlen om eens te achterhalen wie ze zijn en wat ze doen”, aldus Kabbara.

Hij geeft aan dat CTB met veel mensen zaken doet, en dat bij deze mensen onduidelijk was wat de werkelijke intentie was. Wie googelt, vindt diverse blogs en artikelen over organisaties als United World, dat onderdeel is van AFA Press. Deze organisaties benaderen landen die gevoelig zijn voor corruptie en bieden de landen een bijlage in een internationale krant, waaronder USA Today.

Behalve inhoudelijke artikelen over het land, gaat het deze organisaties vooral om advertorials in de bijlage. Om bedrijven zo ver te krijgen dat zij advertentieruimte tegen een fors bedrag opkopen, vraagt de organisatie ministerseen brief te ondertekenen om hun medewerking te verlenen. Met die brief wordt druk op de bedrijven uitgeoefend.

Ministers en premier geïnterviewd

Na zes weken op het eiland vertoefd te hebben, heeft het team van United World in een officiële brief aangegeven het eiland te verlaten. Verbolgen stelt het team de behandeling door Kabbara niet te accepteren ‘na zes weken van service aan uw overheid en de belangrijkste nationale bedrijven voor een branding campagne over uw land’.

Om te onderstrepen dat het team goede intenties zou hebben, schrijft de regionaal directeur van United World Charlotte Rose dat AFA Press op Facebook meer dan 65.000 ‘likes’ heeft. In de afgelopen tien jaar zouden al 169 campagnes succesvol zijn afgerond. In de afgelopen zes weken had United World onder meer interviews met premier Gerrit Schotte, minister George Jamaloodin van Financiën (beiden MFK) en met de toenmalige minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Carlos Monk (PS).

Hoewel er eveneens een afspraak was gepland met Kabbara van CTB, gaf hij meteen bij binnenkomst te kennen niet met deze mensen in zee te willen. United World schrijft daarover: ,,Hij verhief zijn stem bij binnenkomst, gaf aan nu niet en nooit met United World af te willen spreken en beschuldigde het team van leugens. Bovendien noemde hij hen ‘pathetic’. Vanaf de eerste indruk gaf hij aan dat ze moeten stoppen met het lastigvallen van de regering”, aldus de regionaal directeur van United World.

In februari dit jaar had Suriname eenzelfde ervaring met United World. Daarbij is de publicatie uiteindelijk wel tot stand gekomen. Dagblad Starnieuws bracht aan het licht dat in de ‘peperdure promo’ de verkeerde kaart van Suriname was gebruikt, terwijl er door Surinaamse staatsbedrijven tientallen duizenden dollars in het project waren geïnvesteerd.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -