CTB registreert toeristische groei in juli

toerisme punda

CTB registreert toeristische groei in juli

WILLEMSTAD — In juli hebben in totaal 36.841 overblijftoeristen Curaçao bezocht. Dat is een stijging van 5 procent vergeleken met juli vorig jaar. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend aan de hand van voorlopige cijfers.

De meeste toeristen kwamen uit Nederland: 12.133. Dat is 8 procent meer vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Verreweg de meeste toeristen kwamen uit Europa, in totaal 15.241. Dat is 41,3 procent van alle toeristen in de maand juli, een toename met 7 procent vergeleken met 2013. Duitsland kende de grootste groei van alle Europese landen. Vergeleken met vorig jaar bezochten 10 procent meer Duitse toeristen Curaçao.

Vanuit Zuid-Amerika bezochten 11.327 toeristen Curaçao in juli, een groei van 24,5 procent. Het toerisme vanuit Venezuela trok flink aan. De 7907 toeristen betekent een groei van 39 procent. Ook de Braziliaanse markt kende een groei: 27 procent. Het aantal toeristen uit Colombia liep licht terug met 5 procent.

De Noord-Amerikaanse markt is flink ingezakt vergeleken met 2013. In juli liep het aantal toeristen uit deze markt terug met 24,7 procent. Het CTB zegt dat het samen met vliegmaatschappij Jet Blue en lokale hotels aan verschillende initiatieven werkt om het toerisme uit deze markt te laten groeien. Deze ‘initiatieven’ zullen op korte termijn worden opgestart. Ook de Caribische markt kende een flinke klap. Toerisme uit de Caribische regio kromp met 15,34 procent.


Tot nu to
e

Gemeten over de eerste zeven maanden van dit jaar hebben in totaal 246.823 verblijfstoeristen Curaçao bezocht. De Europese markt laat gedurende deze zeven maanden een groei van 6 procent zien, aldus het CTB. In absolute aantalen zijn dit 107.618 toeristen. De Zuid- en Noord-Amerikaanse markten zijn gekrompen met respectievelijk 6 en 13 procent. Ook de Caribische regio kende met 19.149 toeristen tot en met juli een krimp van 15 procent.

Samen met het ministerie van Economische Ontwikkeling calculeert het CTB dat de toeristische sector gedurende de eerste zeven maanden 419,1 miljoen gulden heeft gegenereerd voor de lokale economie. Toeristen uit Europa hebben het meeste besteed, 198,4 miljoen (47,3 procent). Het feit dat het toerisme uit Europa zich positief blijft ontwikkelen brengt met zich mee, aldus het CTB, dat het aantal overnachtingen per toerist ook met 7 procent is gegroeid gedurende de eerste zeven maanden.

Bron: Amigoe

3 Reacties op “CTB registreert toeristische groei in juli

  1. Abraham Mossel

    Ik heb is ff goed naar deze bovenstaande foto gekeken, een toerist op te zien? en die ben ik niet.

  2. Abraham Mossel

    Sorry, maar ik lees jullie onzin verhalen niet meer, het is net of ik elke keer jullie boekhouding mag of moet goedkeuren.. doei doei. Hoeveel vrachtwagens zand hebben jullie nu weer gratis gekregen van !!!!!!!. om het volk in de ogen te gooien.

  3. Abraham Mossel

    Sorry, maar ik lees jullie onzin verhalen niet meer, het is net of ik elke keer jullie boekhouding mag of moet goedkeuren.. doei doei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *