27 C
Willemstad
• vrijdag 20 mei 2022 07:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | Verdwenen man uit Utrecht schoot Nijmeegse portier dood

Churisan Allen werd geboren in Curaçao

Een 45-jarige man die in 2003 werd veroordeeld voor de moord op de portier van de Nijmeegse club The Matrixx is al lange tijd verdwenen. In Opsporing Verzocht werd bekend dat de politie ernstig rekening houdt met een dodelijk misdrijf.

Lunetten

Het gaat om de 45-jarige Churisan “June” Allen. Hij is op 10 april 2018 in Amsterdam geweest en waarschijnlijk ook weer teruggereden naar zijn woonplaats Utrecht. Nadien ontbreekt van hem ieder spoor. Ook zijn auto, witte Volkswagen Golf, is van de aardbodem verdwenen. Allen werd geboren in Curaçao en is opgegroeid in Nieuwegein. In de periode voor zijn verdwijning verbleef hij hoofdzakelijk in het appartement van een oom in de Utrechtse wijk Lunetten. Afgaande op zendmastgegevens, is zijn mobiele telefoon na Amsterdam via de snelweg A2 terug naar Lunetten is geweest. Van zijn telefoon is rond 19.23 uur, vanuit Lunetten, een Whatsapp-bericht gestuurd naar zijn vriendin. Maar minuten later is het toestel uitgeschakeld en het is sindsdien niet meer actief geweest.

Milieu

- Advertentie -

De politie acht het goed mogelijk dat Allen contacten heeft in het criminele milieu of zelf betrokken is geweest bij criminele activiteiten.


Allen heeft tot 2014 in de gevangenis gezeten na een veroordeling door de rechtbank van 18 jaar voor moord op “Eddy” de portier van The Matrixx. De politie zegt nu geen aanwijzingen te hebben dat het bij Churisans vermissing om een vergeldingsactie zou gaan.

Kapot

De aanslag op de portier van The Matrixx was op 3 november 2002, om half zes ’s ochtends. June Allen was daarvoor uit de discotheek gezet. en getuige hoorde hem zeggen: ‘Ik zweer het op mijn moeder en op mijn dochter, ik schiet jullie kapot.’ Een vriendin van A. haalde en wapen op bij medeverdachte en bracht Allen terug naar de Matrixx voor zijn wraakactie. Zonder aarzelen schoot hij toen de portier dood.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. Nederland heeft met veel landen een WOTS verdrag, dit betekent dat ze na een tijdje hun straf in Nederland verder mogen uitzitten. Meestal komen ze gelijk vrij omdat de straffen in Nederland veel lager zijn.

  Wat ik niet begrijp is dat de regering hier geen moeite doet om onze jongens die in Nederland in de fout gaan hier een deel van hun straf te laten uitzitten.

  In Nederland hebben ze voor zover ik weet, één mans cellen. In de winter kan het erg koud en éénzaam zijn in zo een cel. De meeste YDK,s daar missen ook de gezelligheid en liefde die wij hier in Bon Futuro kennen.

 2. Criminelen als June Allen blijven ons belangrijkste exportprodukt.

  2002 + 18 jaar cel = 2020

  vrijgelaten in 2014?

  Irma Lips strikes again?

 3. June Allen was daarvoor uit de discotheek gezet. en getuige hoorde hem zeggen: ‘Ik zweer het op mijn moeder en op mijn dochter, ik schiet jullie kapot.’ Een vriendin van A. haalde en wapen op bij medeverdachte en bracht Allen terug naar de Matrixx voor zijn wraakactie. Zonder aarzelen schoot hij toen de portier dood.

  Vreemd, zijn zoon zette hem gisteren in de uitzending neer als een heilige.

  Waarschijnlijk naar mondi monkey maatstaven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, May 19, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Staatssecretaris Van Huffelen voor tweede keer op bezoek op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties is van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei op Aruba, Curaçao en Sint Maarten om inwoners, ondernemers,...

PBC | Mondkapjesplicht vervalt op de luchthaven

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het is niet langer verplicht om op luchthaven Hato een mondkapje te dragen. Beheerder CAP heeft de verplichting vorige week vervangen door een mondkapjes...

PBC | Nederlandse en Curaçaose wetenschappers vinden elkaar op de Universiteit van Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Nederlandse en Curaçaose wetenschappers hebben begin deze maand een serie presentaties en lezingen gegeven over Erfgoed, nation building and nation branding. Op vrijdag 6 mei...

PBC | Rotterdamse politie zoekt getuigen coldcase zaak binnen Antilliaanse gemeenschap

Persbureau Curacao ROTTERDAM – Het coldcaseteam dat onderzoek doet naar de dood van de 13-jarige Sedar Soares heeft sterke aanwijzingen dat binnen de Antilliaanse gemeenschap meer kennis is...
- Advertentie -
- Advertentie -