27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Crimesite | ‘Nederlandse top-ondernemer in Italië verdacht in maffia-onderzoek’

(UPDATE6)

Doelwit van het onderzoek is de Tegano-familie die in de illegale (online) goksector in Italië en het buitenland een omzet van 4,5 miljard euro zou hebben gedraaid. Invallen en inbeslagnames in Malta, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Isle of Man, Nederland, Curaçao, Servië, Albanië en Spanje. | CalvinAyre

De Nederlandse ondernemer en investeerder Marcel Boekhoorn is volgens Italiaanse media één van 51 verdachten in een gok- en witwasonderzoek dat raakt aan de Calebrese tak van de maffia: de ‘Ndrangheta. Het onderzoek wordt gedaan door de Guardia di Finanza (de Italiaanse FIOD) vanuit Reggio Calabria onder leiding van de anti-maffia-afdeling van justitie in Reggio.

Tegano-familie

- Advertentie -

Doelwit van het onderzoek is de Tegano-familie die in de illegale (online)goksector in Italië en het buitenland een omzet van 4,5 miljard euro zou hebben gedraaid. In samenwerking met Eurojust zijn er invallen en inbeslagnames geweest in Malta, Oostenrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Isle of Man, Nederland, Curaçao, Servië, Albanië en Spanje.

Volgens de Italiaanse justitie waste de ‘Ndrangheta-familie crimineel geld wit in de gokbedrijven en werden die winsten daarna ge-herïnvesteerd in verschillende bedrijven. Het onderzoek liep vanaf november 2018 en is recent afgesloten. Boekhoorn zal zich in Italië mogelijk voor de rechter moeten verantwoorden.

Ramphastos

In het onderzoek Galassia is de Oostenrijkse bookmaker SKS365 verdacht maar ook het fonds Ramphastos Investments dat SKS365 in augustus 2016 kocht. Ramphastos is opgericht door Marcel Boekhoorn. In Italië waren online goksites van SKS365 zonder vergunning actief: “Palace777”, “BetFaktor”, “GoldenGool”, “PlanetWin365”, “PremierWin365” en “JokerBet” met domeinextensie .com. Ook het Maltese bedrijf Oia Services is verdacht in het onderzoek.

Marcel Boekhoorn, en twee partners van Ramphastos, worden verdacht van witwassen, onder meer door de aankoop van Talenta Ventures B.V. waar ook Italiaanse verdachten in deelnemen. Die bv kocht 80 procent van het Italiaanse bedrijf Talenta srl voor een bedrag van 2,4 miljoen euro, ‘een deel van de winst van de criminele activiteiten’ van één van de verdachten Paolo Tavarelli, aldus de Italiaanse justitie. Tavarelli is aandeelhouder van SKS365.

Telfort

Talenta Ventures B.V. in Rhenen is een financiële holding die sinds 25 juli 2017 bestaat met een geplaatst kapitaal van 1.000 euro. 

Tegenover Quote ontkent een woordvoerder van Ramphastos betrokkenheid bij witwassen. Tijdens deze transactie medio 2017 zou geen enkele sprake zijn geweest van beschuldigingen aan het adres van de voormalige eigenaren van SKS365 of welke andere onregelmatigheid dan ook. Er zou zelfs een antecedentenonderzoek door de Italiaanse overheid zijn gedaan naar alle betrokkenen (waaronder Tavarelli). De woordvoerder noemt de huidige beschuldigingen ‘absurd en smadelijk’.

Ramphastos Investments is gevestigd op Landhuis Joonchi bij United Trust

De Italiaanse problemen van Boekhoorn spelen al enige tijd. De Groene onthulde de beschuldigingen over de maffia-investeringen. Voordat Ramphastos SKS365 in 2016 kocht zouden de oprichters banden met de maffia hebben gehad.

Marcel Boekhoorn is één van de rijkste ondernemers van Nederland. Hij maakte zijn fortuin met de aan- en verkoop van Telfort. Hij is onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark en hij kocht in 2018 de noodlijdende winkelketen HEMA. Hij is bevriend met vooraanstaande ondernemers en (ex)politici als oud-premier Jan-Peter Balkenende en Hans Wiegel. Hij heeft een relatie Rebecca, de zus van Yolanthe Cabau.

Bron: Crimesite

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. “Marcel Boekhoorn is één van de 51 verdachten in een gok- en witwasonderzoek”.

    Op Curaçao kan er met gemak een soortgelijk lijstje worden opgesteld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -