31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Creëren nieuwe functie bij Aqualectra afgeraden

HomeNieuwsCreëren nieuwe functie bij Aqualectra afgeraden

WILLEMSTAD — De regering doet er goed aan niet in te stemmen met het verzoek van de Raad van Commissarissen (RvC) van 14 september waarin de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) wordt verzocht om de positie of functie van Assistant Industrial Director te creëren bij nutsbedrijf Aqualectra.

Volgens de RvC zal deze functie de flexibiliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering ten goede komen bij belet of ontstentenis van de Industrial Director, Darick Jonis.
De RvC heeft zelfs een kandidaat voorgesteld voor de functie die een zeer goede performance geeft en die loyaal en betrokken zou zijn.
Wie dat is wordt niet gezegd.

De STBNO, die toezicht houdt op de code corporate governance, heeft echter geen nadere motivering in de stukken aangetroffen voor het creëren van deze nieuwe functie.
Maar gezien de aard en zwaarte van deze nieuwe functie en de positionering ervan in de managementstructuur is het nodig dat de onderbouwing van de functie wordt versterkt.
Ook moet een invulling van de werkzaamheden, verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan deze functie worden gekoppeld.
De SBTNO heeft ook geen profielschets aangetroffen.
Het is niet bekend of deze profielschets is opgesteld.

“Er dient een deugdelijke profielschets te worden opgesteld voor deze functie alvorens tot de selectie en benoeming van een kandidaat kan worden overgegaan”

, aldus de STBNO in haar advies.

Verder heeft STBNO niet in de stukken aangetroffen hoe de voorgedragen kandidaat is geworven dan wel geselecteerd en of hiervoor een bepaalde procedure is gehanteerd.

“In het kader van de transparantie zal, indien de noodzaak van deze functie blijkt, deze functie opengesteld moeten worden opdat meerdere interne kandidaten op deze functie kunnen reflecteren. Op grond van een deugdelijke selectieprocedure met een mogelijk assessment zal de kandidaat voor deze functie moeten worden geselecteerd.”

De toezichthouder adviseert de regering om te bewerkstelligen dat de RvC dan wel het bestuur van Integrated Utility Holding (IUH) een nadere onderbouwing aandraagt voor de noodzaak van de functie van Assistant Industrial Director.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties