28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

Creëren nieuwe functie bij Aqualectra afgeraden

WILLEMSTAD — De regering doet er goed aan niet in te stemmen met het verzoek van de Raad van Commissarissen (RvC) van 14 september waarin de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) wordt verzocht om de positie of functie van Assistant Industrial Director te creëren bij nutsbedrijf Aqualectra.

Volgens de RvC zal deze functie de flexibiliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering ten goede komen bij belet of ontstentenis van de Industrial Director, Darick Jonis.
De RvC heeft zelfs een kandidaat voorgesteld voor de functie die een zeer goede performance geeft en die loyaal en betrokken zou zijn.
Wie dat is wordt niet gezegd.

De STBNO, die toezicht houdt op de code corporate governance, heeft echter geen nadere motivering in de stukken aangetroffen voor het creëren van deze nieuwe functie.
Maar gezien de aard en zwaarte van deze nieuwe functie en de positionering ervan in de managementstructuur is het nodig dat de onderbouwing van de functie wordt versterkt.
Ook moet een invulling van de werkzaamheden, verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan deze functie worden gekoppeld.
De SBTNO heeft ook geen profielschets aangetroffen.
Het is niet bekend of deze profielschets is opgesteld.

“Er dient een deugdelijke profielschets te worden opgesteld voor deze functie alvorens tot de selectie en benoeming van een kandidaat kan worden overgegaan”

, aldus de STBNO in haar advies.

Verder heeft STBNO niet in de stukken aangetroffen hoe de voorgedragen kandidaat is geworven dan wel geselecteerd en of hiervoor een bepaalde procedure is gehanteerd.

“In het kader van de transparantie zal, indien de noodzaak van deze functie blijkt, deze functie opengesteld moeten worden opdat meerdere interne kandidaten op deze functie kunnen reflecteren. Op grond van een deugdelijke selectieprocedure met een mogelijk assessment zal de kandidaat voor deze functie moeten worden geselecteerd.”

De toezichthouder adviseert de regering om te bewerkstelligen dat de RvC dan wel het bestuur van Integrated Utility Holding (IUH) een nadere onderbouwing aandraagt voor de noodzaak van de functie van Assistant Industrial Director.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...