27.2 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 05:35

Laatste reacties

- Advertentie -

Creëren nieuwe functie bij Aqualectra afgeraden

WILLEMSTAD — De regering doet er goed aan niet in te stemmen met het verzoek van de Raad van Commissarissen (RvC) van 14 september waarin de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) wordt verzocht om de positie of functie van Assistant Industrial Director te creëren bij nutsbedrijf Aqualectra.

Volgens de RvC zal deze functie de flexibiliteit en continuïteit van de bedrijfsvoering ten goede komen bij belet of ontstentenis van de Industrial Director, Darick Jonis.
De RvC heeft zelfs een kandidaat voorgesteld voor de functie die een zeer goede performance geeft en die loyaal en betrokken zou zijn.
Wie dat is wordt niet gezegd.

De STBNO, die toezicht houdt op de code corporate governance, heeft echter geen nadere motivering in de stukken aangetroffen voor het creëren van deze nieuwe functie.
Maar gezien de aard en zwaarte van deze nieuwe functie en de positionering ervan in de managementstructuur is het nodig dat de onderbouwing van de functie wordt versterkt.
Ook moet een invulling van de werkzaamheden, verantwoordelijkheden en bevoegdheden aan deze functie worden gekoppeld.
De SBTNO heeft ook geen profielschets aangetroffen.
Het is niet bekend of deze profielschets is opgesteld.

“Er dient een deugdelijke profielschets te worden opgesteld voor deze functie alvorens tot de selectie en benoeming van een kandidaat kan worden overgegaan”

, aldus de STBNO in haar advies.

- Advertentie -

Verder heeft STBNO niet in de stukken aangetroffen hoe de voorgedragen kandidaat is geworven dan wel geselecteerd en of hiervoor een bepaalde procedure is gehanteerd.

“In het kader van de transparantie zal, indien de noodzaak van deze functie blijkt, deze functie opengesteld moeten worden opdat meerdere interne kandidaten op deze functie kunnen reflecteren. Op grond van een deugdelijke selectieprocedure met een mogelijk assessment zal de kandidaat voor deze functie moeten worden geselecteerd.”

De toezichthouder adviseert de regering om te bewerkstelligen dat de RvC dan wel het bestuur van Integrated Utility Holding (IUH) een nadere onderbouwing aandraagt voor de noodzaak van de functie van Assistant Industrial Director.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -