29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 17:43

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...

PBC | In Mahaai kun je zwemmen op straat

Persbureau Curacao Buurtbewoners in de wijk Mahaai zijn de wateroverlast zat. Vanuit een woning aan de Angloweg loopt voortdurend grondwater de openbare weg op. Eerdere vragen aan de...

DolfijnFM | Curaçao begint vaccinatie jongeren als ouderen klaar zijn

Curaçao gaat nu ook 16 tot 18-jarigen in risicogroepen vaccineren. Dat zegt dokter Jerry Semper tegen de Èxtra. Een en ander is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaCougar-helikopter oefent met Bambi Bucket

Cougar-helikopter oefent met Bambi Bucket

bambi-bucket-oefening-kustwacht
Cougar-helikopter oefent met Bambi Bucket

WILLEMSTAD — Menig bewoner van het eiland heeft gistermiddag tussen 13.00 en 14.00 uur de transporthelikopter Cougar tijdens de vlucht kunnen observeren met een uitklapbare zak, een zogenoemde Bambi Bucket, waarmee geoefend werd.

De training concentreerde zich voor het strand van Sea Aquarium Beach boven zee. De Bambi Bucket is een grote zak die onder de helikopter hangt en die voor bluswerkzaamheden gevuld wordt met zeewater.

Behalve dat de helikopter in het Caribisch gebied ondersteunende taken uitvoert bij drugsbestrijdingsoperaties, Search and Rescue (SAR) en het leveren van militaire bijstand, kan de helikopter met de bucket naar een plek vliegen waar bijvoorbeeld een brand woedt om zo de brandweer en andere hulpdiensten te assisteren.

Om deze procedure goed uit te kunnen uitvoeren, dient dit een aantal maal per jaar getraind worden. De uitklapbare zak werd 31 jaar geleden door de Canadees Don Arney uitgevonden die het prototype al bungelend aan zijn balkon testte.

Arney kon op dat moment niet vermoeden dat dit wereldwijd door helikoptereenheden zou worden overgenomen als blusmethode. Geruchten dat de uitklapbare zak vernoemd zou zijn naar een serveerster die in een bar, in Boise (Idaho) werkte waar doorgaans brandweerlieden naartoe gingen, worden door Arney ontkracht.

Hij zou tijdens een interview, op de vraag hoe hij de zak zou noemen, voor de grap ‘Bambi Bucket’ hebben geantwoord. De journalist zou daarop verrukt hebben gereageerd en bij de uitvinder hebben aangedrongen om daadwerkelijk deze naam te gebruiken.

De producent die de Bambi Buckets met uiteenlopende inhoud produceert van tussen de 273 en 9842 liter, stelt dat deze wereldwijd in meer dan 110 landen gebruikt worden.

De oefening en de manoeuvres van de Cougar werden vanuit de lucht, aan boord van de transporthelikopter, door Defensie-fotografe Bea Moedt op beeld vastgelegd.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties