27.4 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 02:08

Laatste reacties

- Advertentie -

Cordoba (PS) valt RC Kroeze aan

Jaime Cordoba: ‘Schotte mag volgens de wet parlementariër blijven’
Statenlid Jaime Cordoba (PS) bekritiseert rechter-commissaris (RC) Hans Kroeze en verklaarde dat de politie, het OM en het volk van Curaçao problemen met hem hebben.

Willemstad – Statenlid Jaime Cordoba van regeringspartij Pueblo Soberano (PS) heeft rechter-commissaris (RC) Hans Kroeze fel bekritiseerd en verklaarde daarbij dat de politie, het OM en het volk van Curaçao problemen met hem hebben.

Dat gebeurde afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst bij de sede van PS.

,,Dezelfde man met wie er iedere keer problemen zijn op Curaçao: de politie heeft problemen met hem, het OM heeft problemen met hem, het volk van Curaçao heeft problemen met hem…

Het is diezelfde meneer, meneer Kroeze, de man die iedereen in vrijheid stelt, het kan hem niet schelen.”

Cordoba vervolgde met een opsomming van wat Kroeze heeft gedaan.

,,Hij plaatste ‘Pretu’ na bij Barber, hij blunderde in de zaak van de goudstaven. Hij is de persoon die alle mensen die de laatste tijd in vrijheid zijn gesteld, vrijuit liet gaan.”

Volgens het Statenlid is het OM de rechter-commissaris zat.

,,Het OM is hem zat. De tijd is nu gekomen. Wanneer de zaak is afgerond, zal ik hem eens even aanpakken, ik pik dit niet.”

- Advertentie -

Kroeze moet maar elders vakantie gaan houden, aldus het PS-Statenlid.

,,Ga vakantie in Nederland vieren, of waar je ook vandaan komt. Ik begrijp dat het een Nederlander is van Aruba, het kan mij niet schelen waar hij vandaan komt. Ga terug naar waar je vandaan komt.”

De parlementariër was wel over officier van justitie Gert Rip te spreken. Over het uitstel van detentie van Burney ‘Nini’ Fonseca zei Cordoba dat het lastig was en pijn doet. Hij had graag gezien dat de verdachte levenslang werd opgesloten.

,,Het doet pijn, je had gewild dat hij levenslang kreeg, maar men moest hem in vrijheid laten. ”

Volgens Cordoba wilde officier van justitie Rip simpelweg laten zien dat er twee zaken zijn.

,,Dat het inderdaad gaat om een mes dat aan twee kanten snijdt, dat heeft hij gezegd. Aan de ene kant gaat het om mensen die geld aannemen, aan de andere kant zijn er mensen die kwaad doen.”

Het Statenlid hekelde onder andere zijn collega-Statenlid Charles Cooper.

,,Cooper je zou je moeten schamen… Je propageert dat je wilt dat de zaak wordt opgelost. Nou, dat wil je helemaal niet.”

- Advertisement -

Opvallend was dat Cordoba op een indirecte manier hintte wie de moordenaars van Wiels zijn. Dat gebeurde toen hij Aubert Wiels ter sprake bracht, de broer van de vermoorde partijleider die de politieke beweging ‘1 Tim Magno’ oprichtte na zijn breuk met PS.

Aubert Wiels zal volgens Cordoba voor de rest van zijn leven moeten leven met zijn verklaring over vergiffenis van de moordenaars op zijn broer. Cordoba haalde Aubert Wiels aan die zei:

,,Ik vergeef al degenen die mijn broer hebben vermoord.”

Het Statenlid bracht in herinnering hoe hijzelf in de zaak Magnus opriep om Justitie de ruimte te geven om hun werk te doen. De ‘Groep Magnus’ had besloten om te vergeven.

,,Dat deel vind ik nou leuk. Ga Jamaloodin en Robbie vergeven, je moet hen gaan vergeven. En vergeef Amparo dos Santos ook, het is hun broer het is de familie die hetgeen is gebeurd plande.”

Oppositiepartij MFK werd beschuldigd van betrokkenheid bij de moord.

,,De moord op Wiels heeft ervoor gezorgd dat de mensen werden ontmaskerd. Als je ziet hoe groepen elkaar omarmen, dan weet je dat de MFK diep erin zit.”

En:

,,Cooper en de anderen zouden zich moeten schamen. Zij verklaren tot op de dag van vandaag bij radiostations dat het OM faalde, dat de zaak is afgelopen. Maar het is niet voorbij, mensen. Vrees niet.”

Cordoba riep het publiek op om rustig te blijven.

,,Blijf rustig, Rip weet wat hij doet. En mocht hij dat niet weten, dan krijgt hij Pueblo Soberano tegenover zich.”

RC Kroeze eerder mikpunt

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @ Marica, jij vraagt onder welke steen dit hoofd is gekomen, ik denk aan een grafsteen zo groot als een hunebedsteen uit de tijd van de Batavieren. en dat is een tijdje geleden hoor!.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DH | Irion gives insight into reform measures for Finance Ministry

PHILIPSBURG--Finance Minister Ardwell Irion on Thursday gave Members of Parliament (MPs) an insight into the reform measures for the Finance Ministry in the country package. The country package...

AntilliaansDagblad | Huis in beschermd natuurgebied Bonaire

Stinapa weet niets van plannen en zegt zich kritisch op te zullen stellen Kralendijk - De officiële bekendmaking van de bouw van een huis in de beschermde bufferzone...

AntilliaansDagblad | Flamingo Oscar losgelaten

Toen bij de Fundashon Dier en Onderwijs Cariben een melding binnenkwam van een gewonde flamingo, ging oprichter en dierenarts Odette Doest direct op redding uit. Ze kreeg het...

AntilliaansDagblad | Capriles Kliniek met zaak tegen overheid

Willemstad - De Capriles Kliniek begint een rechtszaak tegen de Curaçaose overheid. De inzet zal zijn dat de tarieven worden aangepast en dat de geleden schade wordt...

AntilliaansDagblad | Einde Tayer Soshal

Willemstad - De sociale werkplaats in Landhuis Groot Santa Martha sluit definitief de deuren. De Fundashon Tayer Soshal is in staat van liquidatie gesteld. De negentien werknemers...

AntilliaansDagblad | Minister overleeft, maar diep door het stof

Willemstad - MFK-minister Dorothy Pietersz-Janga van GMN heeft het Statendebat overleefd met ‘slechts’ een motie van afkeuring, maar moet voortaan wel het parlement tijdig informeren over ‘welke...
- Advertentie -