32 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 15:20

Laatste reacties

- Advertentie -

Cooper hoogstwaarschijnlijk lijsttrekker MAN

Geen goed moment voor kiezen nieuwe politiek leider

WILLEMSTAD — Het is op dit moment niet opportuun om als partij net voor de verkiezingen een nieuwe politiek leider te kiezen. Dit stelt MAN-partijvoorzitter Everardus ‘Efi’ van de Meent. De kans is dan ook vrij groot dat huidig politiek leider Charles Cooper bij de komende verkiezingen de kandidatenlijst van de MAN zal aanvoeren.

De bevolking van Curaçao gaat op vrijdag 19 oktober naar de stembus.
De kandidaatstelling, de datum waarop de kandidatenlijsten van de verschillende politieke partijen ingeleverd moeten worden, is bepaald op 31 augustus. Binnen de MAN werd eind 2010 een proces opgestart om een nieuwe politiek leider te kiezen, nadat politiek leider Charles Cooper zijn ontslag had ingediend.
De partij vroeg Cooper aan te blijven met behoud met alle rechten en plichten van een politiek leider, totdat er een opvolger was gekozen. Er rolden twee namen uit het proces: Edmiro ‘Miro’ Anita en de huidige minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn), maar van een uiteindelijke verkiezing voor een nieuwe politiek leider is het nooit gekomen.
Na het aantreden van het nieuwe bestuur onder leiding van Van de Meent, werd ervan uitgegaan dat er op korte termijn een besluit zou worden genomen over wie de opvolger van Cooper zou worden.

Maar zover komt het dus niet, juist omdat MANlid Eugene Cleopa zijn steun voor de coalitie van MFK, PS en MAN introk, waardoor de regering haar meerderheid in de Staten kwijtraakte. Hiermee geconfronteerd besloot de regering, na enige dagen wachten, haar ontslag in te dienen, de Staten te ontbinden en nieuwe verkiezingen te houden.

- Advertentie -

Kandidatenlijst
Hierdoor moeten partijen die aan de verkiezingen gaan meedoen, binnen een maand hun kandidatenlijsten rond krijgen.
Onder deze omstandigheden is het volgens Van de Meent niet opportuun dat de MAN op zoek gaat naar een nieuwe politiek leider. Bij de laatste verkiezingen werd de MAN-lijst aangevoerd door Statenlid Eunice Eisden.
Zij wist 3852 stemmen te behalen.
Achter haar eindigde Cooper als nummer twee met 332 stemmen.
Maar volgens Van de Meent zijn er binnen de MAN geen discussies gehouden over de mogelijkheid dat iemand anders dan de politiek leider de lijst zal aanvoeren.
Het is mogelijk dat iemand dat iemand anders dan de politiek leider als lijsttrekker optreedt. Maar nu zijn we hier niet mee bezig.”
Van de Meent wijst erop dat een speciale commissie binnen de MAN belast zal zijn met het opstellen van de kandidatenlijst en dat volgende week tijdens een partijraad besluiten genomen zullen worden over wie onder meer het campagneteam van de blauwe partij zal gaan leiden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -