Commissie van weinig woorden

 

Waarnemend commissievoorzitter André Bosman - met rechts van hem griffier Tim de Lange en diens  medewerkster - kon bij gebrek aan deelnemers door de agenda vliegen.  FOTO AD

Waarnemend commissievoorzitter André Bosman – met rechts van hem griffier Tim de Lange en diens medewerkster – kon bij gebrek aan deelnemers door de agenda vliegen.
FOTO AD

Den Haag – De procedurevergadering van de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties is gisteren bij gebrek aan deelnemers in een recordtijd afgehandeld.

Advertentie

Vijf minuten na het officiële aanvangstijdstip viel er in geen velden of wegen een commissielid te bekennen.
Waarnemend voorzitter André Bosman (VVD) moest conform het reglement van orde toch de vergadering openen om punt voor punt door de agenda te lopen.
De verrassing zat in de staart.
Bij de rondvraag meldde Bosman dat Wassila Hachchi (D66) en Ronald van Raak (SP) hem hadden verzocht om de commissie voor te stellen minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om een brief te vragen waarin hij toelicht hoe de aanstellingsprocedure voor de nieuwe Rijksvertegenwoordiger voor Caribisch Nederland zal verlopen.
Dat moet, zo heeft de Kamer per motie afgedwongen, open en transparant gebeuren.
Vlak voordat Bosman kon afhameren, kwam PvdA’er Roelof van Laar binnenrennen.
Aangezien hij geen onderwerpen voor de rondvraag had, kon de commissievoorzitter de vergadering binnen vijf minuten nadat deze was begonnen voor gesloten verklaren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *