29 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

CN | Landsverordening op de Kansspelen klaar om aangeboden te worden

Jeffrey Noeken | CasinoNieuws Op 14 december wordt een informatiemiddag georganiseerd op Curaçao over de conceptwet Landsverordening op de Kansspelen. In de uitnodiging laat minister Silvania weten dat...

Democracy now! | Tuesday, December 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Sinterklaas wenst Curaçao een fijne pakjesavond

Sinterklaas is de afgelopen weken, en zeker de laatste dagen, druk bezig geweest en ook vanavond heeft hij nog een vol programma voor de boeg. De goedheilig man...
- Advertisement -spot_img

Column Youp | Paniekvoetbalclubje

HomeColumnColumn Youp van 't HekColumn Youp | Paniekvoetbalclubje
Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad | Paniekvoetbalclubje

Afgelopen week speelde ik drie dagen in theater Spant in mijn geboortestreek. Van de directie kreeg ik donderdag, omdat het daar mijn laatste voorstellingen waren, een mooie foto die fotograaf Pim Westerweel in 1976 van mij geschoten heeft.

Je ziet een lenige jongen van 22 die hoog in de lucht springt. Niet gefotoshopt. Een jongeman met een weelderige bos haar. In die tijd had ik nog geen seizoenkaart, maar bezocht ik wel alle thuiswedstrijden van Ajax. Vak F dat later de F-side werd.

Of ik inmiddels een ouwe man ben? In de spiegel zie ik het zelf nog niet, maar als je op internet leest dat je door een of ander showbizzmiepie genoemd wordt om Maarten van Rossem bij De Slimste Mens op te volgen, dan schrik je. Zo erg is het toch nog niet? Wel dus.

Een vriend van mij appte mij dat het hem geen aantrekkelijk baantje lijkt om als quasi intellectuele mompelbejaarde vooraf ingestudeerde weetjes te spuien. Volgens hem zijn er op dit moment spannender functies vacant. Voorzitter van de fanclub van Marco Borsato bijvoorbeeld. Of motivatiecoach bij het CDA. Huwelijkstherapeut bij Donald en Melania. En het Amsterdamse conservatorium zoekt een seksuele voorlichter. Ik weet wel wat BN’ers die daar nu tijd voor hebben.

Mijzelf lijkt het het leukst om directeur van de Amsterdamse paniekvoetbalclub Ajax te worden. Om als schone bezem even langs de Johan Cruijff Arena te gaan. Niet alleen om de verse scherven bij de hoofdingang op te vegen, maar ook om met een hogedrukspuit door de bestuurskamers te gaan. Want er is daar een hoop werk aan de winkel. Beunbaantjeskoning Pier Eringa heeft gelukkig zelf ingezien dat hij zo snel mogelijk moest opzouten. We mogen hopen dat die dames in de RvC inmiddels ook weten dat ze met hun door PSV aangeboden inferieure Philips-apneuapparaat heerlijk hebben zitten snurken. Hoewel? Die Georgette Schlick is baas bij een bedrijf waar ze soaps maken, dus die vindt ongetwijfeld dat ze gemakkelijk kan aanblijven. En mevrouw Mosman heeft als Chief Financial & Risk Officer ook niet erg zitten opletten toen Sven Mislintat meer dan honderd miljoen door het putje spoelde. Maar zij heeft ooit carrière gemaakt bij KPMG. Dat zijn die losers die onder leiding van Roger van Boxtel massaal hebben gefraudeerd bij het invullen van allerlei toetsen. Allebei wegwezen dus.

Of Jan van Halst mag blijven? Ik hoor hem al een tijdje zingen: “Waar is hier de nooduitgang?” Ik wil hem die wel wijzen. En wie dan mee mag lopen is de Chief Sports Officer Maurits Hendriks. Al wandelend zal ik hem confronteren met de teksten op zijn eigen website. Daar schrijft hij namelijk dat goed leiderschap vooruitkijken is. Dat je hoge doelen moet stellen. Niet tevreden achteroverleunen, maar bepalen wat er nodig is om volgend jaar wéér de beste te zijn.

Heerlijke tekst, maar daarna ga ik een Loserstaxi voor Jan en Maupie bellen.

En dan? Met wat deskundigen door het spelersbestand vlooien en een groot aantal kneuzen een vrije aftocht geven. Van mijn part nog een miljoentje smartengeld per stuk meegeven. En eerlijk zeggen dat we met een hele club idioten na het vertrek van snikkelzwaaier Overmars behaagziek hebben zitten tukken. Dat de rot diep in het beton van de ArenA zit. En dat de F-side methodes gebruikt die we allemaal verafschuwen en veroordelen, maar dat ze wel gelijk hadden.

En dan? Dan gaan we voetballers zoeken. Jonge jongens zonder slurpende zaakwaarnemers. Mannetjes die we met clubiconen zelf gaan opleiden. We worden weer een voetbalclub. Geen handelshuis meer en ook geen pinautomaat. En we geven de vaste supporters hun bij de opening van de Arena beloofde parkeerplek terug. Omdat ze daar toen voor betaald hebben. De kaviaarkleuters en de bitcoincowboys in de business-seats gaan maar een stukkie lopen. Gewoon omdat hondstrouwe supporters voorgaan.

En bier wordt gedronken en niet gegooid. En vuurwerk alleen aan de bal. Het gaat even duren, maar het gaat lukken. Maar dan moeten Leo en Michael me wel bellen.

Bron: NRC Handelsblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties