26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Column Orlando | Een stuurloos schip genaamd ‘Curaçao’

Opinie door Orlando Meulens
Column door Orlando Meulens

IN HET zuiden van het Caribisch gebied vaart een stuurloos passagiersschip. De kapitein is vanwege zijn eigenzinnige beleid afgezet. De rest van de bemanning kijkt besluiteloos toe. Niemand wil beticht worden van medeplichtigheid. Met name de eerste stuurman die zich is gaan verschuilen in de kaartenkamer en fanatiek aan het plotten geslagen.

De reder doet alles om uit beeld te blijven en probeert op deze wijze imagoschade te voorkomen.

Het ontslag van de kapitein complimenteerde hij met het verwijzen naar het feit dat de kapitein weinig weerstand had geboden waardoor alles vrij soepel en zonder incidenten was verlopen. De machinist heeft zich voorgenomen tijdelijk het roer over te nemen. Hij heeft bewezen goed te kunnen stoken en daar heeft het schip op het moment behoefte aan. Te blijven varen. Wat er ook gebeurt.

- Advertentie -

Het schip vaart in rondjes. Dit vanwege de sterke stromingen veroorzaakt door de onderwereld en gecontrasteerd door de reguliere stromingen in de regio. Het schip wordt op deze wijze op miraculeuze wijze behoed van kapotslaan tegen de woeste kust van Venezuela. Waar ook een sterke stroming woedt.

Op het bovendek spelen een aantal jazzbands voor de gefortuneerde passagiers. De pantry chef heeft na ervaringen te hebben opgedaan op verschillende wereldschepen, eindelijk zijn kans om zijn eigen ding te doen. Wat hij nu met trots aanprijst.

In de hutten beneden moet de rest van de passagiers het doen met weerklanken van het muziekgezelschap boven. En hoewel ontzien van de gezelligheid op de bovenverdieping protesteert niemand. Deze passagiers die de meerderheid vormen aan boord, gaan ongestoord door met hun dagelijks routine: slapen, eten, drinken, bidden en weer slapen.

ORLANDO MEULENS
Nederland

Over de schrijver: Orlando Meulens is Docent international business en sustainable business aan de Haagse Hoge school. Mede oprichter groep ‘ Korsou Solidario i Duradero’ die stemrecht wilt voor YDK in het buitenland. En bestuurslid stichting Green Town Curacao. Studeerde bedrijfskunde bij Erasmus universiteit (specialisatie management consultancy). Is sterk betrokken met Curacao en stopt zijn neus in allerlei zaken die Curacao aangaan.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

 1. Norbert George probeert ook al jaren om weer in de politiek te komen, zou me niets verbazen als we hem binnenkort weer voorbij zien komen met een nieuwe partij.
  Dan hebben we dus Gerrit Schotte deel 2 te pakken. Zelfde streken, maar nog iets gehaaider. Hij snapt nog steeds niet dat hij jarenlang verkeerd is bezig geweest (en wellicht nog steeds) door geld te ontvangen en niet te werken. Het enige wat hij deed was roeptoeter voor Gerrit Schotte spelen.

  Andere potentiële kandidaten ?
  Peppi & Kokkie !
  Laten hun advocaten praktijk voor wat het is en gaan voor het echt grote geld.

  Maar voor de rest is het kommer en kwel op het eiland. Politiek wordt hier (en in vele andere landen) gezien als een manier om snel en eenvoudig rijk te worden. Het heeft niets te maken met inzetten voor het volk, het heeft alles te maken met goed voor jezelf zorgen. Vandaar dat een partij als de MFK zoveel criminelen aantrekt: soort zoekt soort zullen we maar zeggen.
  En de bevolking is continu de pineut. Maar ja, zij kiezen ook voor deze idioten, dus wellicht verdienen ze niet beter.

 2. misschien moeten we wel hopen van dat er hulp komt van buiten af.
  er is een grote groep stemmers, die eigenlijk geen binding hebben, wel met ons land maar geen verplichte familie bindingen, politiek zijn gebonden. Deze groep ongeveer 40% zal heel goed ons land kunnen besturen.
  Als je ziet dat bepaalde niet gewenste groepen voor 2 Miljoen ons land kunnen verkrachten dan moet het toch ook mogenlijk zijn om 2 miljoen op te brengen met goede lieden en goede bedoelingen voor ons land.

 3. Dat zou mooi zijn een zaken kabinet, die de boel even op de rails zet.
  daar hebben ze dan wel 4 jaar voor nodig.
  De oude politiek oprotten…
  En hopelijk komen er een paar jonge capabele niet gebonden figuren aan de maffia, naar voren om het daarna als een beschaafd land te besturen.
  Maar dromen zijn bedrog, we moeten het doen met een groep halve maffiosa figuren, zonder enige beschaving, die zich politici noemen….
  niets zal veranderen…

 4. Een land binnen het koningkrijk zonder kapabele regering.PAIS heeft het af laten weten onder het mom van risico Schotte, maar als PAIS hun werk programma goed gedaan hadden was dit geen gevaar geweest. Het schip is met recht stuurloos. In het belang van het land dus maar weer een echt zaken kabinet van kapabele ondernemers die 4 jaar orde op zaken stellen en dan maar hopen dat jonge integere politici durven op te staan, ook de afgestudeerde die elders zijn blijven hangen omdat het hier zo’n rotzooitje is de kans nemen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -