AD | Gesprekken fractie PS en Wiels

Jaime Cordoba-Pueblo Soberano

Gesprekken tussen de PS fractie en GevMin Marvelyne Wiels gaande

Willemstad – De fractie van Pueblo Soberano is gesprekken aan het voeren met Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag.

Dat heeft Jaime Córdoba, Statenlid namens de PS, tegenover deze krant bekendgemaakt. Córdoba is aangesteld als woordvoerder voor de fractie.

Wat deze gesprekken inhouden en of dit ten gevolge heeft dat Wiels – evenals Asjes – moet opstappen, blijft in het midden, want daar weigert Córdoba zich over uit te laten.

,,We zijn in gesprek met mevrouw Wiels. Wat dat gesprek inhoudt en welke wending dit neemt ga ik nu niet bekendmaken. Ik kan niet met haar in gesprek zijn en tegelijkertijd ook met de media. Dat is niet netjes”,

aldus het Statenlid.

Ook op de vraag of Wiels aanblijft als Gevolmachtigde minister van Curaçao, maar dan onder de nieuwe premier Ben Whiteman, weigert Córdoba antwoord te geven.

Wel herinnert Córdoba aan de Statenvergadering van vorige maand waarbij twee moties werden gepresenteerd. Een motie van wantrouwen tegen Wiels haalde toen de meerderheid in de Staten niet. Een tweede motie waarin de toenmalige premier Ivar Asjes werd opgedragen verantwoordelijkheid te nemen en de aanbevelingen van Soab en de ombudsman voor Wiels en het Curaçaohuis te implementeren en binnen twee maanden een plan van aanpak te presenteren hoe dit moet worden gedaan, werd wel aangenomen met tien stemmen voor en zeven stemmen tegen. Alle Statenleden waren het er toen over eens dat er binnen het Curaçaohuis dingen zijn gebeurd die niet correct zijn.

,,Aan deze motie geven we nu gehoor”,

aldus Córdoba tegenover deze krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Gesprekken fractie PS en Wiels

 1. volgens de brief van Helmin waar mee de PS meee eens was zijn Asjes en de zuster de geschikte personen nemen we daar nu afstand van? was dus helmin toch fout met zijn beoordeling.
  Is de PS bezig met een totale ommekeer bezig?
  Let straks zeggen ze dat de brief vals was maar voor het groter goed ze mee hebben gespeeld, hoe geloofwaardig ben je dan nog als PS

 2. Hoop niet dat de GVM daar weg gaat en als MP hier het roer van Whiteman overneemt want dan zijn we helemaal in de aap gelogeerd.

 3. En wat denken we? Dat Wiels daar vrijwillig weggaat, na een gesprek met de fractie? Als ze al niet het fatsoen heeft gehad om uit eigen beweging op te stappen na het verpletterende ombudsman rapport, wat is daar dan nu wel niet voor nodig?? De mobiele eenheid of een zak vol geld?
  Pueblo Soberano krijgt een pluim, dat men zowel Asjes als Wiels aanpakt ! En Pais? ; Die kijken nu vanaf de zijlijn toe, zonder ballen en zonder lef.

 4. Heel Curacao, met uitzondering van Ivar Asjes, krijgt braakneigingen van Fraudelyne en op het Curacaohuis is ze door haar ondergeschikten al lang uitgekotst.

  Laat PS nu het enige doen wat ze moeten doen en dat is Fraudelyne eruitgooien. Het zal hen veel goodwill opleveren en voor een mooi contrast zorgen met het laffe Pais van coward of the country Alexandra Rosaria.

  O ja, en laat haar gaan zonder gouden, zilveren, bronsen of papieren handdruk. Met het rapport van de ombudsman is er meer dan voldoende redden om haar zonder een cent te laten gaan of zelfs een schadeclaim bij haar in te dienen. Maar haar zwijgen moet absoluut niet afgekocht worden met gemeenschapsgeld zoals Fraudelyne zelf heft gedaan met vele tonnen afkoopsommen voor mederwerkers die haar niet meer bevielen.

  Maar laat Fraudelyne haar keuken houden. Het enige recht wat Fraudelyne nog heeft is haar aanrecht, en aangezien ze met haar CV nergens meer aan de bak komt kan ze zich alleen thuis in de keuken nog nuttig maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *