Coalitie vergadert morgen over FDRS

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — De coalitiepartijen komen morgen bijeen om het over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) te hebben. De bijeenkomst had oorspronkelijk vandaag moeten plaatsvinden, maar is naar morgen verzet.

Advertentie

Het was vooral oppositiepartij Pais die op de coalitievergadering had aangedrongen. Pais-leider Alex Rosaria had zich in dit verband ook sterk gemaakt voor een onderzoek door overheidsaccountant Soab naar het fonds.
Gisteren verklaarde onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tegenover de Amigoe dat er een onderzoek zal komen.
Dit werd vandaag bevestigd door Financiën- minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Sulvaran).
In een verklaring die hij de deur deed uitgaan stelt Jardim dat ‘in het kader van transparantie, goed bestuur en het waarborgen van het adequaat aanwenden van schaarse algemene middelen’, hij afgelopen vrijdag op eigen initiatief besloot een onderzoek in te stellen naar FDRS.

In de afgelopen dagen is er gewerkt aan een zorgvuldige beschrijving van de onderzoeksvragen. Het onderzoek zal door Soab worden uitgevoerd. Nadat het onderzoeksrapport is ontvangen, zal de minister bepalen welke vervolgstappen noodzakelijk zijn.”

Inmiddels heeft de minister zowel de Staten als FDRS schriftelijk van zijn besluit op de hoogte gesteld.
Rosaria toonde zich vanochtend blij met het besluit van de minister.
Maar dit kwam hem op kritiek te staan van PAR-Statenlid Zita Jesus- Leito,die hem verweet een flip-flop-politicus te zijn.

Vorige week, toen er in de Staten over een motie voor onderzoek naar FDRS gestemd moest worden, gaf hij niet thuis. Maar nu zegt hij opeens van niets te weten en verrast te zijn en nu wel voorstander van een onderzoek te zijn.”

De opmerkingen van Jesus- Leito waren aanleiding voor een felle reactie van Rosaria.

Ik kon vorige week niet voor een motie van bochincha (kabaal) over een ruzie tussen twee voormalige leden van de PAR stemmen.
Dat heb ik ook aangegeven.
De PAR is de laatste partij die mag klagen in deze zaak.
Dit is de partij waarbij stichtingen werden opgericht om gefinancierd te worden met geld van de Landsloterij.”

Rosaria stelt het verder te betreuren dat de oppositiefracties tijdens de vergadering voor de stemming niet werden benaderd om het over de inhoud van de motie te hebben.
Inmiddels heeft de MFKfractie om een spoedvergadering van de Staten gevraagd over FDRS.

Rectificatie

Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran zet zijn rectificatiezaak tegen ochtendkrant Ultimo Noticia door. De krant kopte vorige week: ‘Glenn Sulvaran ta kumpra Audi di 100.000 florin ku plaka pa kombati Pobresa’ (Glenn Sulvaran koopt Audi van 100.000 gulden met geld om armoede te bestrijden) en suggereerde dus dat Sulvaran met geld van het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) een auto gekocht zou hebben. Sulvaran sprak dit tegen en eiste rectificatie, waar Ultimo niet op inging. Dit is voor hem aanleiding om de zaak door te zetten.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *