28 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Vraag naar seniorenwoningen neemt verder toe op Bonaire

Marit Severijnse Eerder publiceerde Caribisch Netwerk over ouderen op Bonaire die niet meer alleen thuis kunnen wonen. Het aantal aanvragen voor aanleunwoningen en specialistische zorg blijkt een jaar later...
- Advertisement -spot_img

Cleopa MAN-lid af

HomeMediaCleopa MAN-lid af

Gesprekken met ‘anderen’ gestart

WILLEMSTADEugene Cleopa is geen lid meer van de politieke partij MAN. Hij had eerder deze week zijn ontslagbrief ingediend. Het bestuur van de MAN heeft woensdagavond de ontslagbrief van Cleopa besproken en wenst het Statenlid veel sterkte met zijn verdere politieke loopbaan.

Ik ben nu een ‘free agent’ zoals ze dat in het honkbal zeggen”, aldus Cleopa.
Hij bevestigt dat er interesse is van andere politieke partijen, maar dat hij er persoonlijk nog niet uit is.
Het Statenlid houdt alle opties open. “Ik kan me bij een bestaande partij aansluiten of onderdeel worden van een nieuwe politieke beweging.”

Waardigheid en sociale justitie zijn waarden die voor Cleopa voorop staan bij zijn keuze. Dit weekeinde wordt beslissend voor de uiteindelijke keuze die hij zal maken.
De eerste gesprekken zal Cleopa vanmiddag al voeren. Voor het einde van volgende week hoopt het Statenlid zijn beslissing kenbaar te maken.
Omdat Cleopa tot voor kort nog lid was van de MAN heeft hij uit respect geen besprekingen met anderen gevoerd, al was hij op de hoogte van de interesse.
Om dezelfde reden – respect – wil Cleopa het ook nog niet hebben over de personen of partijen waarmee hij gesprekken gaat voeren.
Dat hij volgende week al de knoop wil doorhakken heeft ook te maken met de relatief korte periode die er nog rest voordat de nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Politieke campagnes gaan om mensen. Je moet ze de mogelijkheid bieden om met de politici in discussie te treden”, aldus Cleopa.
Hij blijft bij zijn visie dat Curaçao een briljante toekomst heeft. Voorwaarde is wel dat er geïnvesteerd wordt in het niveau en de kwaliteit van het onderwijs.

Jongeren moeten de kans krijgen om het maximale uit hun kunnen te halen, wat dit ook mag zijn. Alleen op die manier kunnen we bouwen aan een mooie toekomst. Een toekomst met economische vooruitgang. De rol van de overheid hierin is om deze kansen te creëren.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties