30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 11:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Cleopa MAN-lid af

Gesprekken met ‘anderen’ gestart

WILLEMSTADEugene Cleopa is geen lid meer van de politieke partij MAN. Hij had eerder deze week zijn ontslagbrief ingediend. Het bestuur van de MAN heeft woensdagavond de ontslagbrief van Cleopa besproken en wenst het Statenlid veel sterkte met zijn verdere politieke loopbaan.

Ik ben nu een ‘free agent’ zoals ze dat in het honkbal zeggen”, aldus Cleopa.
Hij bevestigt dat er interesse is van andere politieke partijen, maar dat hij er persoonlijk nog niet uit is.
Het Statenlid houdt alle opties open. “Ik kan me bij een bestaande partij aansluiten of onderdeel worden van een nieuwe politieke beweging.”

Waardigheid en sociale justitie zijn waarden die voor Cleopa voorop staan bij zijn keuze. Dit weekeinde wordt beslissend voor de uiteindelijke keuze die hij zal maken.
De eerste gesprekken zal Cleopa vanmiddag al voeren. Voor het einde van volgende week hoopt het Statenlid zijn beslissing kenbaar te maken.
Omdat Cleopa tot voor kort nog lid was van de MAN heeft hij uit respect geen besprekingen met anderen gevoerd, al was hij op de hoogte van de interesse.
Om dezelfde reden – respect – wil Cleopa het ook nog niet hebben over de personen of partijen waarmee hij gesprekken gaat voeren.
Dat hij volgende week al de knoop wil doorhakken heeft ook te maken met de relatief korte periode die er nog rest voordat de nieuwe verkiezingen worden gehouden.

- Advertentie -

Politieke campagnes gaan om mensen. Je moet ze de mogelijkheid bieden om met de politici in discussie te treden”, aldus Cleopa.
Hij blijft bij zijn visie dat Curaçao een briljante toekomst heeft. Voorwaarde is wel dat er geïnvesteerd wordt in het niveau en de kwaliteit van het onderwijs.

Jongeren moeten de kans krijgen om het maximale uit hun kunnen te halen, wat dit ook mag zijn. Alleen op die manier kunnen we bouwen aan een mooie toekomst. Een toekomst met economische vooruitgang. De rol van de overheid hierin is om deze kansen te creëren.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -